Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-0870/9062/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 12 грудня 2011 року   10:15                                    Справа №  2а-0870/9062/11

 Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Бойченко Ю.П., за участю секретаря судового засідання Богомаз Г.А. та представників:

позивача:                    не з’явився;

відповідача:                     не з’явився;

третіх осіб:                     не з’явився;

розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу

за позовом          Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя

до           Товариства з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ”

третя особа          ОСОБА_1

про                     припинення юридичної особи,

                                                    ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

21 жовтня 2011 року Державна податкова інспекція у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя (далі – позивач) звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ” (далі – відповідач) в якій просить припинити юридичну особу відповідача.

В якості підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, позивач зазначив неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону та наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Ухвалою суду від 24 жовтня 2011 року відкрито провадження у адміністративній справі №2а-0870/9062/11, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 08 листопада 2011 року. Відповідно до ст. 53 КАС України, до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, залучено засновника Товариства з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ” - ОСОБА_1. Розгляд справи відкладався до 21 листопада 2011 року.

21 листопада 2011 року провадження у справі зупинялось до 12 грудня 2011 року для надання додаткових доказів.

Позивач у судове засідання не з’явився, направив суду клопотання про розгляд справи без участі його уповноваженого представника, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання повторно не з’явився, письмові заперечення на позов не направив, про причини неявки суду не повідомив. Повістки про виклик до суду направлялися відповідачу за адресою, внесеною відповідачем до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців. Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України така адреса вважається достовірною, а повістка, направлена за нею, врученою юридичній особі.

Третя особа у судове засідання не з’явилась, письмові заперечення на позов не направила, про причини неявки суду не повідомила, про дату, час і місце розгляду справи повідомлена належним чином.

Відповідно до положень статті 128 КАС України справа вирішується на підставі наявних в ній доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суддя, розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об’єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті,

                                                    ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ” (ЄДРПОУ 34789427) зареєстроване розпорядженням Виконавчим комітетом Запорізької міської ради 04 грудня 2006 року як юридична особа.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя від 22 вересня 2011 року № 13710/10/28-413 відповідач останній раз надавав податкову звітність 14 червня 2010 року. Заборгованість по податковим платежам перед бюджетом та державними цільовими фондами у відповідача відсутня, що підтверджується довідкою Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя від 20 вересня 2011 року без номеру щодо заборгованості.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов’язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатись до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб’єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців ”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, а також наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відповідачем податкова звітність не надавалась з 14 червня 2010 року до органів державної податкової служби та відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 26.09.2011 №11235212 щодо відповідача внесено запис №6 про проведення реєстраційних дій від 17.11.2010 за № 1 103 143 0006 016521 про відсутність юридичної особи відповідача за вказаною адресою.

Таким чином суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7–12, 14, 86, 158 –163 КАС України, суд

                                                         ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ” про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю “Інформаційна агенція “Запоріжінформ” (проспект Леніна, буд. 158, кімната 318, м. Запоріжжя, 69057, ЄДРПОУ 34789427).

Постанова набирає законної сили і є остаточною після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                                Ю.П.Бойченко

Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20217851
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9062/11

Ухвала від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні