Постанова
від 06.12.2011 по справі 2а-0870/9488/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870 /9488/11

Запорізький окружни й адміністративний суд у скл аді:

головуючого судді Калашни к Ю.В.,

при секретарі судового зас ідання Корольові О.О.,

за участю представників:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м.Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Латек»

про стягнення податкової з аборгованості за рахунок акт ивів платника податків,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду звер нулась Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Запоріжжя (далі - ДПІ у Лен інському районі м.Запоріжжя або позивач) до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Латек» (далі - ТОВ «Латек» або відповідач) про стягненн я з відповідача суму податко вого боргу з податку на прибу ток у розмірі 2380,00 грн.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте 06.12.2011 направив на адресу су ду клопотання про підтриманн я позовних вимог в повному об сязі та про розгляд справи бе з його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час та день судового ро згляду повідомлявся належни м чином, причини неявки суду н е повідомив.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Латек» зареє стровано як суб' єкт підприє мницької діяльності, розпоря дженням Ленінською районною радою м.Запоріжжя 15.10.1997 року, пр о що видане свідоцтво про дер жавну реєстрацію суб' єкта п ідприємницької діяльності - юридичної особи за адресою: в ул. Портова, буд. 2, м. Запоріжжя.

Станом на 24.10.2011 за ТОВ «Латек» рахується податковий борг з податку на прибуток у розмір і 2380,00 грн.

ДПІ у Ленінському районі м.З апоріжжя було проведено неви їзну документальну перевірк у ТОВ «Латек» з питань своєча сності подання податкової зв ітності , на підставі перевір ки було складено акт №1563 від 03.06. 2009.

Перевіркою встановле но порушення п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов'язань платників п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами », платником податку на прибу ток не подано декларації з по датку на прибуток.

ДПІ у Ленінському райо ні м.Запоріжжя прийнято пода ткове повідомлення рішення № 0034851501 від 10.07.2009 р. на суму 2380,00грн . Рішення було відправлене ре комендованим листом відпові дачу, але було повернуто на ад ресу ДПІ з відміткою поштово го відділення про неможливіс ть вручення. В день поверненн я податкове повідомлення - рішення було розміщене на до шці оголошень.

Відповідно до п.п.16.1.4 п.16.1 с т.16 Податкового кодексу Украї ни від 02.12.2010 №2755-VI передбачено обо в' язок платників податків с плачувати податків та зборів у строки та в розмірах, встано влених цим Кодексом та закон ами з питань митної справи.

З метою погашення пода ткового боргу позивачем були направлені до відповідача п одаткові вимоги на підставі Закону «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» № 2181-111 від 21.12.2000 р. (далі - Закону №2181) як им регулювався порядок адмін істрування податків, зборів (обов'язкових платежів) під ча с виникнення податкового бор гу ТОВ «Латек»: перша податко ва вимога № 1/578 від 13.04.2007 р. та друг а податкова вимога № 2/746 від 23.05.200 7 р, які були повернені на адре су ДПІ з відміткою поштового відділення за зазначеною ад ресою не знаходиться.

Згідно до п.п 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 З акону №2181-ІІІ податкове зобов ' язання платника податків, нараховане контролюючим орг аном відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 ст.4 цього Закону, вважаєть ся узгодженим у день отриман ня платником податків податк ового повідомлення, за винят ком випадків, визначених під пунктом 5.2.2 цього пункту.

Зі скаргами на прийнят і повідомлення - рішення ві дповідач не звертався, а тому вони вважаються узгодженими та здати їх отримання почина ється строк для погашення по даткового зобов' язання.

Відповідно до вимог ст..6 Зак ону України «Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами» суми вказані у податков их вимогах відповідачем не б ули сплачені.

Підпунктом 6.2.3 п. 6.2 ст. 6 цього З акону встановлено, що податк ові вимоги надсилаються:

а) перша податкова вимога - н е раніше першого робочого дн я після закінчення граничног о строку сплати узгодженої с уми податкового зобов'язання .

б) друга податкова вимога - н е раніше тридцятого календар ного дня від дня направлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі непогашення пл атником податків суми податк ового боргу у встановлені ст роки.

03.07.2007 р. Заступником нача льника ДПІ у Ленінському рай оні м.Запоріжжя прийнято ріш ення № 80 про стягнення коштів та продаж інших активів плат ника податків в рахунок пога шення його податкового боргу .

Згідно пп. 20.1.18. п.20.1 ст.20 Податко вого кодексу органи державно ї податкової служби мають пр аво звертатися до суду щодо с тягнення коштів платника под атків, який має податковий бо рг, з рахунків у банках, обслуг овуючих такого платника, на с уму податкового боргу або йо го частини.

Згідно до п.87.2 ст.87 Податковог о кодексу України джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь яке майно такого платника подат ків з урахуванням обмежень, в изначених цим кодексом, а так ож іншими законодавчими орга нами.

Відповідно до п.п. 95.1 - 95.3 ст. 95 По даткового кодексу, орган дер жавної податкової служби зді йснює за платника податків і на користь держави заходи що до погашення податкового бор гу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини.

Відповідно до вимог ст . 67 Конституції України, кожен зобов'язаний сплачувати под атки і збори в порядку і розмі рах, встановлених законом.

Вищенаведеними нормат ивними актами не передбачено направлення податкових вимо г в інших випадках.

На момент розгляду справи в суді, вказана сума податково ї зобов' язання відповідаче м не сплачена, заборгованіст ь перед бюджетом не погашена .

Враховуючи вищевикладене, суд з' ясовано, що на час судо вого зсідання має несплачену податкову заборгованість у сумі 2380,00 грн., яка у добровільно му порядку відповідачем не с плачена, у зв' язку з чим прих одить до висновку, що позов пі длягає задоволенню.

Згідно із вимогами ст.11 КАС У країни розгляд і вирішення с прав в адміністративних суда х здійснюються на засадах зм агальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх док азів і у доведенні перед судо м їх переконливості.

Відповідно до приписів п. 4 с т. 94 КАС України, у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 11, 17, 160, 163 КАС Україн и,суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ла тек» (код ЄДРПОУ 25218556) податкову заборгованість з податку на прибуток у розмірі 2380( дві тис ячі триста вісімдесят)грн.00ко п. на користь Державного бюдж ету Ленінського району м.Зап оріжжя (код одержувача 34677103 в ГУ ДК України у Запорізькій обл асті, МФО 813015, код платежу 11021000 на р /р 31117009700006). Видати виконавчий лис т.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України - з дня отр имання такої постанови, апел яційної скарги, з подачею її к опії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у спра ві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених ч.4 ст.167 цього Ко дексу, було повідомлено про м ожливість отримання копії по станови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження по станови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова в повному обсязі у відповідності до вимог ст. 1 60 КАС України оформлена і підп исана 12.12.2011р.

Суддя (підпис) Ю.В.Калашн ик

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20218180
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9488/11

Ухвала від 16.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 06.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні