Постанова
від 30.11.2011 по справі 2а-12658/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

30 листопада 2011 р.                                                                                    № 2а-12658/11/1370  

 Управління Пенсійного фонду України у Золочівському районі Львівської області   

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого –судді                                                          Тертичного В.Г.  

за участю секретаря судового засідання                       Козьміна А.М.

представників сторін:

від позивача –ОСОБА_1 (дов. від 29.11.2011 р. № 9561/06-12);

від відповідача –не з’явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у Золочівському районі Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю ім.Б.Хмельницького про стягнення заборгованості у розмірі 357, 02 грн.,-

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійного фонду України в Золочівському районі Львівської області звернулось до суду з адміністративним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю ім.Б.Хмельницького про стягнення заборгованості у розмірі 357, 02 грн.

В судовому засіданні представник Управління Пенсійного фонду України в Золочівському районі Львівської області позов підтримав та просить його задовольнити.  Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач є страхувальником відповідно до Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Відповідно до статті 20 даного Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків. Згідно з поданим позивачем розрахунком страхових внесків за період з 20.10.2011 року по 31.10.2011 року підлягає сплаті 357, 02 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення, наявне в матеріалах справи.

Заслухавши представника позивача, дослідивши наявні у справі докази та давши їм оцінку, суд виходив з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю ім. Б.Хмельницького зареєстроване як юридична особа 10.11.2004 року із присвоєнням ідентифікаційного коду в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України - 03761828, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України від 22.03.2010 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058-IV від 09.07.2003 року, платниками страхових внесків до солідарної системи є страхувальники, зазначені в статті 14 цього Закону, зокрема, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Пунктом 6 частини 2 статті 17 цього ж Закону передбачено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

В матеріалах справи наявний розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за період з 20.10.2011 року по 31.10.2011 року, відповідно до якого відповідачем визначено загальну суму страхових внесків в розмірі 357, 02 грн.

Відповідно до частини 2 п.14 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», у разі якщо страхувальник, банк чи організація, яка здійснює виплату і доставку пенсій, отримали рішення про нарахування пені та накладення штрафу, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статті, і не сплатили зазначені в них суми фінансових санкцій протягом десяти робочих днів, а також не оскаржили це рішення чи не повідомили у цей строк відповідний виконавчий орган Пенсійного фонду про його оскарження, воно передається для виконання державній виконавчій та страхувальнику.

Відповідно до п.6. ст. 20 Закону України ''Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідач в судове засідання не з'явився, доказів оплати боргу чи заперечень на позов суду не представив.

У відповідності до вимог статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Враховуючи те, що суми страхових внесків до Пенсійного фонду України відповідач у встановлені законодавством строки не сплатив, наявність у нього вказаної заборгованості підтверджується поданими ним розрахунками, доказів повного погашення заборгованості станом на момент розгляду справи відповідачем не надано, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та вважає їх такими, що підлягають задоволенню повністю.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 69-71, 86, 94, 98, 158, 160, 162, 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України від 06.07.2005 року № 2747-1V (із змінами та доповненнями), суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю ім.Б.Хмельницького (адреса: 80736, Львівська область, Золочівський район, с.Гологори, код ЄДРПОУ - 03761828) на користь Управління Пенсійного фонду України в Золочівському районі Львівської області (адреса: 80700, Львівська область, м. Золочів, вул.Валова, 4, код ЄДРПОУ - 20859150, р/р 25607301212 в Золочівському відділенні №6326 ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 385178) заборгованість в розмірі 357 (триста п'ятдесят сім) грн. 02 коп.

3.          Судовий збір зі сторін стягувати не слід.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.          

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

         Суддя                                                                                 Тертичний В.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20225498
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12658/11/1370

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні