Постанова
від 07.12.2011 по справі 2а-11833/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 грудня 2011 р. м. Львів № 2а-11833/11/1370

10 год. 33 хв.

Львівський окружний адміністративний суд у склад і головуючого судді Сподарик Н.І., за участі секретаря судо вого засідання Янчака П.О., пре дставника позивача ОСОБА_1 розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу за позовом держ авної податкової інспекції у Сколівському районі Львівсь кої області до комунального підприємства «Сколівської р айонної друкарні»про примус ове стягнення заборгованост і,

встановив:

Державна податкова інспе кція у Сколівському районі Л ьвівської області звернулас я до Львівського окружного а дміністративного суду з позо вом до комунального підприєм ства «Сколівської районної д рукарні» про примусове стягн ення заборгованості в сумі 850 грн., яка виникла через неспла ту податкового зобов' язанн я за штрафними санкціями виз наченими контролюючим орган ом згідно з податковими пові домленнями-рішеннями. Оскіль ки вжиті органом державної п одаткової служби заходи не п ризвели до погашення податко вого боргу, він звернувся з оз наченим вище позовом до суду .

Представник позивача позо вні вимоги підтримала, проси ла суд задоволити позовні ви моги.

Відповідач жодного разу не забезпечив участі свого пре дставника у судовому засідан ні. На 21.11.2011 року та 07.12.2011 року відп овідач вважається повідомле ним належним чином, оскільки направлений на його зареєст роване місцезнаходження ( зг ідно витягу з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців , таким записано: м. Сколе, вул. Д . Галицького,7). Таким чином, су д вжив усі можливі заходи з ме тою забезпечити участь відпо відача у розгляді справи та н адати йому можливість вислов ити свою правову позицію з пр иводу даного позову, якою він , у підсумку, так і не скориста вся. У судовому засіданні 07.12.2011 року, на яке представник відп овідача не з' явився, суд, взя вши до уваги думку представн ика позивача щодо можливості почати судовий розгляд за да ною справою, а також зваживши на дозволені законом строки розгляду справи, ухвалив на п ідставі ст. ст. 71, 128 КАС України р озглянути справу на підставі наявних у ній доказів без уча сті відповідача.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення по зивача, дослідивши долучені до матеріалів справи докази та оцінивши їх в сукупності, с уд вважає, що позов підлягає д о задоволення з огляду на нас тупне:

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України кожен зобов'язан ий сплачувати податки і збор и в порядку та розмірах, встан овлених законом.

Як вбачається з припису нор ми п. 14.1.137 ст.14 Податкового кодек су України (чинний з 01.01.2011 року), о рган стягнення - державний ор ган, уповноважений здійснюва ти заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах повноважень, встанов лених цим Кодексом та іншими законами України.

Комунальне підприємство « Сколівська районна друкарня », зареєстроване як юридична особа Сколівською районною адміністрацією 29.04.2001 року, їй пр исвоєно ідентифікаційний ко д 02467666, що підтверджується Свід оцтвом про державну реєстрац ію юридичної особи ( а.с. 5). Підп риємство взяте на облік плат ника податків в органах держ авної податкової служби.20.02.1992 р оку за № 151.

Заборгованість відповідач а перед бюджетом станом на 18.12.2 011 року становила 850 грн., що підт верджується довідкою органу державної податкової служби та особовою карткою платник а податків.

Податок визначений контро люючим органом згідно з: пода тковим повідомленням-рішенн ям № 0000451500 від 17.06.2011 року, відпо відно до якого загальна сума податкового зобов' язання з а штрафними санкціями склада є 850 грн. (а.с. 7) .

Зазначене податкове повід омлення-рішення отримане від повідачем, про що свідчить ві дмітка про одержання на корі нці податкового повідомленн я-рішення.

Згідно з пп. 95.1-95.3 ст. 95 Податков ого кодексу України, орган де ржавної податкової служби зд ійснює за платника податків і на користь держави заходи щ одо погашення податкового бо ргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі. Стя гнення коштів та продаж майн а платника податків провадят ься не раніше ніж через 60 кале ндарних днів з дня надісланн я такому платнику податкової вимоги. Стягнення коштів з ра хунків платника податків у б анках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюєт ься за рішенням суду, яке напр авляється до виконання орган ам державної податкової служ би, у розмірі суми податковог о боргу або його частини.

З метою спонукати відповід ача сплатити узгоджені ним п одаткові зобов' язання пози вач надіслав відповідачу под аткову вимогу № 16 від 09.08.2011 року - на суму 850 грн. (а.с.17). Дана вимога отримана відповідачем, про щ о свідчить в матеріалах спра ви відмітка про отримання 09.08. 2011 року нарочно (а.с. 17).

Відповідно до п.54.3 ст. 54 Податк ового кодексу України контро люючий орган зобов'язаний са мостійно визначити суму грош ових зобов'язань, зменшення (з більшення) суми бюджетного в ідшкодування та/або зменшенн я (збільшення) від'ємного знач ення об'єкта оподаткування п одатком на прибуток або від'є много значення суми податку на додану вартість платника податків, передбачених цим К одексом або іншим законодавс твом, якщо: платник податків н е подає в установлені строки податкову (митну) декларацію .

Згідно ст. 57 Податкового код ексу України у разі визначен ня грошового зобов'язання ко нтролюючим органом за підста вами, зазначеними у підпункт ах 54.3.1 - 54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зо бов'язаний сплатити нарахова ну суму грошового зобов'язан ня протягом 10 календарних дні в, що настають за днем отриман ня податкового повідомлення -рішення, крім випадків, коли п ротягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішенн я контролюючого органу.

Вжиті органом державної по даткової служби заходи не пр извели до погашення податков ого боргу відповідача. Згідн о з долучених до справи доказ ів, його заборгованість стан овить 850 грн. та залишається не погашеною.

З урахуванням наведеного, п озовні вимоги державної пода ткової інспекції у Сколівськ ому районі Львівської област і є обґрунтованими, документ ально підтвердженими та підл ягають до задоволення.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 К АС України, судові витрати у ф ормі судового збору з відпов ідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 17-19, 71, 94, 160-163, 167 КАС України, суд -

постановив:

Адміністративний позо в задовольнити повністю.

Стягнути з комунального пі дприємства «Сколівської рай онної друкарні( 82600, Львівська о бласть, Сколівський район, м. С коле, вул. Д.Галицького,7; ідент ифікаційний код 02467666 ) на корис ть державного бюджету борг у сумі 850 (вісімсот п' ятдесят) грн.

Судові витрати з відповіда ча не стягуються.

Апеляційну скаргу на поста нову суду першої інстанції м оже бути подано протягом дес яти днів з дня отримання копі ї постанови, виготовленої в п овному обсязі. Апеляційна ск арга подається до адміністра тивного суду апеляційної інс танції через суд першої інст анції, який ухвалив оскаржув ане судове рішення. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Повний текст постанови складено12 грудня 2011 року.

Суддя Сподарик Н.І.

Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20225902
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11833/11/1370

Постанова від 07.12.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні