Постанова
від 17.10.2011 по справі 2а-7097/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 17.10.2011 р.                                                                                 Справа № 2а-7097/11/1470  

          м. Миколаїв

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в (УПФУ) в Вознесенському  районі Миколаївської області, м. Вознесенськ, Миколаївська область

до Приватного підприємства (ПП) «Вознесенськ-ліс», м. Вознесенськ, Миколаївська область

про стягнення заборгованості

Головуючий суддя Середа О.Ф.,

секретар судового засідання Чайкіна М.С.

Представники:

від позивача: не з’явився;

від відповідача: не з’явився.

встановив

УПФУ в Вознесенському районі Миколаївської області звернулось до суду з позовом до ПП «Вознесенськ-ліс»(надалі-відповідач) про стягнення заборгованості за несплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за червень 2011 рок.

Представники сторін у судове засідання не з’явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись, про причини нявки суду не повідомили.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на підставі наявних у справі доказів, а відсутність повноважних представників сторін, відповідно до ст. 128 КАС України, не перешкоджає вирішенню спору.

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», № 2464-VI від  08.07.2010 (далі Закон № 2464-VI) Пенсійний фонд України - орган, уповноважений відповідно до цього Закону вести облік платників єдиного внеску, забезпечувати збір та ведення обліку страхових коштів, контролювати повноту та своєчасність їх сплати, вести Державний реєстр загальнообов'язкового державного соціального страхування та виконувати інші функції, передбачені законом.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464-VI, відповідач є платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, та на нього вказаним Законом покладено обов’язок сплачувати до Пенсійного фонду України єдиний внесок.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 9 Закону № 2464-VI платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Як вбачається з наданих матеріалів, відповідач має заборгованість зі сплати єдиного внеску за червень 2011 року у сумі 792 грн. 00 коп.

Наявність вказаної заборгованості підтверджується матеріалами справи.

Таким чином, із врахуванням вищевикладених обставин, суд вважає, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно із вимогами ч. 4 ст. 94 КАС України, судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 128, 158, 160-163, 186 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Управління Пенсійного фонду України в Вознесенському районі Миколаївської області- задовольнити повністю.

Стягнути з Приватного підприємства «Вознесенськ-ліс» (вул.. Жовтневої Революції, 289, м. Вознесенськ, Миколаївська область, код 30766189) на користь Управління Пенсійного фонду України в Вознесенському районі Миколаївської області (код ЄДРПОУ 20916652) заборгованість в сумі  792 грн. 00 коп. (сімсот дев’яносто дві гривні 00 копійок).

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постанови за наслідками апеляційного провадження.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення встановлених строків залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку

Головуючий суддя                                                                           О. Ф. Середа

Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20231292
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7097/11/1470

Постанова від 17.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні