Постанова
від 09.09.2011 по справі 2а-6064/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54002

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

09.09.2011 р. Спр ава № 2а-6064/11/1470

Суддя Миколаївсь кого окружного адміністрати вного суду Малих О.В.

за участю секретаря судово го засідання Котенко О.В.

представників

позивача: не з' явився;

відповідача : не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за

адміністративним позовом : Миколаївського обласног о відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності (пр. Ле ніна, 93, м. Миколаїв, 54017)

до відділу культури і ту ризму Березанської районної державної адміністрації (ву л.. Леніна, 35, смт Березанка, Бер езанський район, Миколаївськ а область, 57400)

про стягнення заборгов аності в сумі 5 297,27 грн.

В С Т А Н О В И В:

Миколаївське відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності (позивач) звернул ось до суду з позовом про стяг нення з відділу культури і ту ризму Березанської районної державної адміністрації (ві дповідач) заборгованості по страхових внесках в сумі 5 297,27 г рн.

В обґрунтування своїх вимо г позивач зазначив, що відпов ідач самостійно визначив сво ї зобов' язання у "Звіті по ко штах загальнообов' язковог о державного соціального стр ахуванням у зв' язку з тимча совою втратою працездатност і та витратами, зумовленими п охованням" за І квартал 2011 року в сумі 5 297,27 грн., проте вказану с уму Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності не перерахував .

Представник позивача у с удове засідання не з' явився .

Відповідач у судове засід ання не з'явився, письмові зап еречення проти позову та док ази, які у нього є суду не нада в. Ухвала суду про відкриття п ровадження в адміністративн ій справі і призначення спра ви до судового розгляду від 12. 08.2011 року направлена за юридичн ою адресою відповідача та от римана ним.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на пі дставі наявних у справі дока зів, а відсутність повноважн их представників сторін, від повідно до ст. 128 КАС України, не перешкоджає вирішенню спору .

Дослідивши всі матеріали справи, оцінивши наявні дока зи в їх сукупності, суд встан овив таке.

Згідно Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців відповідач, відділ к ультури і туризму Березанськ ої районної державної адміні страції, зареєстроване держа вним реєстратором Березансь кої районної державної адмін істрації Миколаївської обла сті 11.12.2000 року (арк. спр. 6).

Відповідно до вимог статей 2, 6 Закону України від 18.01.2001 № 2240-ІІ І "Про загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння у зв' язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими похованн ям" (далі - Закон) відповідач є с трахувальником.

Відповідно до статті 27 Зак ону страхувальник повинен са мостійно нараховувати та спл ачувати страхові внески до Ф онду соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності, перераховувати заз начені суми один раз на місяц ь - у день, встановлений для од ержання в установах банку ко штів на оплату праці за відпо відний період.

У квітні 2011 року відповідач ем подано до Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності "Звіт про нараховані внески, перер ахування та витрати, пов' яз ані з загальнообов' язковим державним соціальним страху ванням у зв' язку з тимчасов ою втратою працездатності" з а І квартал 2011 року, в якому сам остійно визначив заборгован ість перед позивачем заборг ованість по стразовим внеска м в сумі 5 297,27 грн. (арк. спр. 8). Стан ом на 01.04.2011 року відповідач має заборгованість в сумі 5 297,27 грн ., що підтверджується також на даним позивачем розрахунком суми боргу (арк.. спр. 4).

Відповідно до статті 8 Зак ону спори, що виникають з прав овідносин про державне соціа льне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою працезд атності та витратами, зумовл еними похованням, вирішуютьс я в судовому порядку.

Позивач, відповідно до Зако ну, є органом, який здійснює ке рівництво та управління зага льнообов' язковим державни м соціальним страхуванням, а , відповідно, є суб' єктом вла дних повноважень та уповнова жений звертатися з позовом д о адміністративного суду (ст атті 4, 17 Кодексу адміністрати вного судочинства України).

Відповідач своїм правом не скористався, заперечень про ти позову не надав, доказів по гашення заборгованості стан ом на час розгляду справи не н адав.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги обґрунтовані, підтвердж ені матеріалами справи та пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

Судові витрати по справі ві дсутні.

Керуючись статт ями 128, 158, 160-163, 167 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з відділу культу ри і туризму Березанської ра йонної державної адміністра ції (вул.. Леніна, 35, смт Березан ка, Березанський район, Микол аївська область, 57400, код ЄДРПОУ 02226518) на користь Миколаївськог о обласного відділення Фонду соціального страхування з т имчасової втрати працездатн ості заборгованість в сумі 5 297,27 грн. (п' ять тисяч двісті де в' яносто сім гривень 27 коп.) (р /р 37170002000355, банк ГУДКУ в Миколаївс ький області, МФО 826013, код ЄДРПО У 20866865).

Постанова або ухвала суд у першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом , набирає законної сили після закінчення строку подання а пеляційної скарги , встановл еного цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою статті 167 цього Кодек су, було повідомлено про можл ивість отримання копії поста нови суду безпосередньо в су ді, то десятиденний строк на а пеляційне оскарження постан ови суду обчислюється з наст упного дня після закінчення п'ятиденного строку з момент у отримання суб'єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Суддя О.В. Малих

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2011
Оприлюднено30.12.2011
Номер документу20232091
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6064/11/1470

Ухвала від 12.08.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Постанова від 09.09.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні