Постанова
від 22.12.2011 по справі 2а/1570/9396/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а/1570/9396/2011

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 грудня 2011 року                                                                                    м.Одеса                                        

           Одеський окружний адміністративний суд у складі:

           головуючого судді Стефанова С.О.,

розглянувши у скороченому проваджені адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Іллічівського державного торгівельно-виробничого підприємства «ТОРГМОРТРАНС ІЛЛІЧІВСЬКИЙ-2»про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Іллічівського державного торгівельно-виробничого підприємства «ТОРГМОРТРАНС ІЛЛІЧІВСЬКИЙ-2»про припинення юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, повно та всебічно з'ясувавши обставини, підтверджені доказами, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд дійшов висновку про повне задоволення позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що 13.01.1993 року  виконавчим комітетом Іллічівської міської ради  Одеській області зареєстровано державне торгівельно-виробниче підприємство «ТОРГМОРТРАНС ІЛЛІЧІВСЬКИЙ-2», номер запису про державну реєстрацію 584.

Згідно довідки №19783/10/24-0009 станом на 07.10.2011 року у відповідача податковий борг перед бюджетом відсутній.

Згідно акту з питання неподання декларацій, та інших документів та відомостей, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів більше року від 10.10.2011р. № 2499/15-01, складеного посадовими особами ДПІ у м. Іллічівську, відповідач  податкову звітність до ДПІ м. Іллічівську  не подає протягом трьох останніх років.

           Згідно з п.п. 20.1.12 п.20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»від 15.05.2003р. № 755 –ІV, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.49 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Статтями 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги  та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні.

Керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

                                               П О С Т А Н О В И В:

            Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Іллічівського державного торгівельно-виробничого підприємства «ТОРГМОРТРАНС ІЛЛІЧІВСЬКИЙ-2» про припинення юридичної особи.                                      

     Припинити юридичну особу державне торгівельно-виробниче підприємство «ТОРГМОРТРАНС ІЛЛІЧІВСЬКИЙ-2», код ЄДРПОУ 19216961 (68001, Одеська область,            м. Іллічівськ, вул. Леніна,5).

          Після набрання чинності постановою суду направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для вчинення дій відповідно до ст. 49 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців».

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги. Якщо апеляційну скаргу не буде подано в строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Постанова суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

                  Суддя                                                                     С.О. Cтефанов

        

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20237073
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/9396/2011

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні