Постанова
від 13.10.2011 по справі 2а-1670/7578/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 жовтня 2011 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-1670/7578/11

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Супрун Є.Б., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Лохвицької міжрайонної державної податкової інспекції Полтавської області до Орендного підприємства "Харчування" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

19 вересня 2011 року  Лохвицька міжрайонна державна податкова інспекція Полтавської області звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Орендного підприємства "Харчування" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач не звітує до органів Державної податкової інспекції з ІІІ кварталу 2009 року, тобто більше року, що відповідно до статті 38 Закону України від 15.05.2003 р. №755-IV  "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для звернення податкового органу до суду з приводу припинення юридичної особи.

Заперечень проти позову відповідач не надав.

Ухвалу про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі, направлену відповідачу за адресою його державної реєстрації, повернуто на адресу суду з відміткою "За зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до частини 8 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою внесеною до відповідного державного реєстру.

Зважаючи на те, що доставка ухвали на адресу державної реєстрації відповідача підтверджується поштовими відмітками, але не вручена адресату з незалежних від суду причин та повернута до Полтавського окружного адміністративного суду 29.09.2011 р., суд вважає за можливе розглянути справу в порядку скороченого провадження за правилами статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів справи суд встановив, що Орендне підприємство "Харчування" (ідентифікаційний код 01550518) зареєстроване як юридична особа, підприємство перебуває на обліку в Лохвицькій МДПІ.

З акту про неподання звітності ОП "Харчування" №1/15/01550518 від 01.08.2011 р. видно, що відповідач не звітувався до органів Державної податкової служби з ІІІ кварталу 2009 року, тобто більше року, заборгованість перед бюджетом відсутня.

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Частиною 8 статті 19 Господарського кодексу України зазначено, що усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Згідно з пунктом 4 частини 2 статті 38 Закону України  "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 р. №755-IV підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до пункту 5 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" від 15 травня 2003 року № 755-IV підставою для прийняття судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи –є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

09.11.2010 р. згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців до ЄДР включено відомості про юридичну особу відповідача, а 23.11.2010 р. - внесено інформацію щодо  відсутності юридичної особи за вказаною адресою,

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лохвицької міжрайонної державної податкової інспекції Полтавської області до Орендного підприємства "Харчування" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Орендне підприємство "Харчування" (ідентифікаційний код 01550518).

Копію постанови направити Державному реєстратору за місцем знаходження відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Орендного підприємства "Харчування".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

          Суддя                                                                                                    Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення13.10.2011
Оприлюднено30.12.2011
Номер документу20240110
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/7578/11

Ухвала від 20.09.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Постанова від 13.10.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні