Постанова
від 05.12.2011 по справі 2а/1770/4487/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/4487/2011

05 грудня 2011 року 10год. 30хв. м.Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Дудар О.М., розглянувши в порядку скороченого провадж ення адміністративну справу за позовом

Державної податкової інсп екції у м.Рівне

до Приватного підприємства "Будівельно-монтажне управл іння "Рівне-

теплоконтроль"

про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова ін спекція у м.Рівне звернулася до суду з позовом до Приватно го підприємства "Будівельно- монтажне управління "Рівне-т еплоконтроль" про припинення юридичної особи.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 КАС У країни в адміністративних сп равах про припинення за звер ненням суб'єкта владних повн оважень юридичних осіб чи фі зичних осіб - підприємців у ви падках, передбачених законом , застосовується скорочене п ровадження. Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що суддя розглядає справу в порядку с короченого провадження одно особово, без проведення судо вого засідання та виклику ос іб, які беруть участь у справі .

Ухвалою про відкриття скор оченого провадження від 17.10.2011р . відповідачу було надано дес ятиденний строк з дня одержа ння ухвали, копії позовної за яви та копій документів для п одання заперечення. Приватне підприємство "Будівельно-мо нтажне управління "Рівне-теп локонтроль" з урахуванням ви мог ст.ст.33, 35 КАС України повід омлене належним чином, у вказ аний строк заперечень на адм іністративний позов та заяви про визнання позову не подал о.

Суд вважає, що повідомлених позивачем обставин та долуч ених ним до матеріалів справ и документів достатньо для у хвалення законного і обґрунт ованого судового рішення без проведення судового засідан ня та виклику сторін.

Давши оцінку доказам у спра ві, повно і всебічно з' ясува вши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинн ого законодавства, перевірив ши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволен ня.

Приватне підприємство "Буд івельно-монтажне управління "Рівне-теплоконтроль" зареєс троване як юридична особа ви конавчим комітетом Рівненсь кої міської ради 05.11.2009р., дані пр о нього внесені до Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців 05.11.2009р. із місцезнаходженн ям за адресою: вул. Гагаріна,61, к вю52, м.Рівне, Рівненська облас ть, 33000. Підприємство взяте на о блік, як платник податків в ор гані державної податкової сл ужби

1 червня 2011 року державним ре єстратором в порядку, передб аченому ч.8 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців", внесено до Єдин ого державного реєстру запис №1 608 143 0002 006811 про відсутність Прив атного підприємства "Будівел ьно-монтажне управління "Рів не-теплоконтроль" за його міс цезнаходженням. Фактичне міс цезнаходження відповідача д ержавним податковим органом не встановлено.

Заборгованості по сплаті в несків на загальнообов' язк ове пенсійне страхування, по податках, зборах, інших обов' язкових платежах до бюджетів та державних цільових фонді в відповідач не має.

Ці обставини підтверджуют ься дослідженими доказами: к опією довідки з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів щодо відповідача (а.а.с.4-5), ко пією інформації Головного уп равління статистики у Рівнен ській області щодо відповіда ча (а.а.с.67), довідкою Управління Пенсійного фонду України в м .Рівне (а.с.8), копією довідки Рів ненської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втр ати працездатності (а.с.9), дові дкою Рівненського міського ц ентру зайнятості (а.с.10), довідк ою про стан розрахунків з бюд жетом згідно карток особових рахунків станом на 07.09.2011р. (а.с.11), довідкою відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в м.Рівне (а.с.12).

Згідно з ч.5 ст.17 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців" №755-IV від 15 травн я 2003р. (далі - Закон № 755-IV) в Єдиному державному реєстрі повинні міститися відомості про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням, про від сутність підтвердження відо мостей про юридичну особу, а т акож відомості про зарезерво вані найменування юридичних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.18 Закону №755-IV якщо відомості, які підля гають внесенню до Єдиного де ржавного реєстру, були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.38 Закон у №755-IV підставами для поста новлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банк рутством юридичної особи, є н аявність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Відповідно до пп.20.1.12 ст.20 Пода ткового кодексу України орга ни державної податкової служ би мають право звертатися до суду у випадках, встановлени х законом, щодо припинення юр идичної особи та підприємниц ької діяльності фізичної осо би - підприємця.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Підстави для застосування ст.94 КАС України у суду відсут ні.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "Будіве льно-монтажне управління "Рі вне-теплоконтроль" (вул.Гаг аріна,61, кв.52, м.Рівне, 33022, код ЄД РПОУ 36771084).

Копію постанови надіслати державному реєстратору вико навчого комітету Рівненсько ї міської ради.

Постанова суду першої інст анції є остаточною, крім випа дків оскарження її в апеляці йному порядку.

У разі апеляційного оскарж ення постанова, якщо її не ска совано, набирає законної сил и після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до Житомирського апеляцій ного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апел яційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Суд дя Дудар О.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20245247
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4487/2011

Ухвала від 17.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Постанова від 05.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні