Постанова
від 19.12.2011 по справі 15450/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 грудня 2011 р. № 2-а- 15450/11/2070

Харківський окружний а дміністративний суд у склад і:

головуючий суддя Бабаєв А.І .

при секретарі судового зас ідання Свіргун О.О.

розглянув у відкритому су довому засіданні в м. Харкові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції у Дзержинському р айоні м. Харкова до приватног о підприємства "ТОН-ПЕЙП", трет я особа: виконавчий комітет Х арківської міської ради в ос обі Департаменту державної р еєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Х арківської міської ради про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інсп екція у Дзержинському районі м. Харкова звернулась до Харк івського окружного адмініст ративного суду з адміністрат ивним позовом до приватного підприємства "ТОН-ПЕЙП", в яком у просить суд припинити юрид ичну особу приватного підпри ємства "ТОН-ПЕЙП".

В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначив, що ві дповідач 21.01.2006 року зареєстров аний як юридична особа викон авчим комітетом Харківської міської ради. Відповідно до п .5 ч.2 ст.38 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців" підставами для постано вляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: н аявність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням, щ о є підставою для припинення юридичної особи приватного підприємства "ТОН-ПЕЙП". Також , відповідно до п.4 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" № 755-IV від 15.05.2003 року підставами для поста новляння судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема є : неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону. В п орушення цієї норми приватне підприємство "ТОН-ПЕЙП" з перш ого кварталу 2006 року по тепері шній час не надає податкових декларацій та інших докумен тів фінансової звітності, пр о що свідчить довідка Держав ної податкової інспекції у Д зержинському районі м. Харко ва.

У судове засідання предста вник позивача не прибув, прос ив у позові розглядати справ у за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, п ричину неявки суду не повідо мив, заперечень проти позову не надавав. Про час, дату та мі сце розгляду справи був пові домлений належним чином, за а дресою внесеною до Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців. Враховуючи викладене, беручи до уваги, що представн ик відповідача не прибув в су дове засідання, причин непри буття суду не повідомив, є нал ежним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду сп рави, суд приходить до виснов ку про можливість розгляду с прави за наявними в ній доказ ами.

Представник третьої особи в судове засідання не прибул а, через канцелярію суду нада ла пояснення до позову та про сила суд розглядати справу з а її відсутності.

Суд, дослідивши матеріали с прави, проаналізувавши доказ и у їх сукупності вважає, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, приватне підприємст во "ТОН-ПЕЙП" зареєстровано ви конавчим комітетом Харківсь кої міської ради 21.01.2006 року. Юри дична адреса: 61057, м. Харків, ву л. Римарська, буд. 19, кв. 44 (а.с. 9-12).

Згідно з записом у витягу з державного реєстру № 14801430002022842 ві д 09.03.2010 року, внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою (а.с . 12).

Приписами ч. 2 ст. 17 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" встановле но, що в Єдиному державному ре єстрі містяться відомості що до місцезнаходження юридичн ої особи, тому цей законодавч ий акт в обов' язковому поря дку зобов' язує суб' єкта пі дприємницької діяльності у в становленому порядку надава ти до державного реєстратора відомості щодо зміни місцез находження з метою внесення цих змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Згідно ст. 1. Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців" місцезнаходження м юридичної особи є адреса ор гану або осіб, які відповідно до установчих документів юр идичної особи чи закону вист упають від її імені.

Відповідно до ч.1 ст.9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" (діяв на час виникнення спірних правовідносин), плат ники податків зобов' язані в ести бухгалтерський облік, с кладати звітність про фінанс ово-господарську діяльність і забезпечувати її зберіган ня у терміни, встановлені зак онами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів); сплачувати належ ні суми податків і зборів (обо в'язкових платежів) у встанов лені законами терміни; допус кати посадових осіб державни х податкових органів до обст еження приміщень, що викорис товуються для одержання дохо дів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а так ож для перевірок з питань обч ислення і сплати податків і з борів (обов'язкових платежів ).

Згідно п.п. 16.1.3 п. 16.1. ст. 16 Податко вого кодексу України, платни к податків зобов'язаний пода вати до контролюючих органів у порядку, встановленому под атковим та митним законодавс твом, декларації, звітність т а інші документи, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в та зборів.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни "Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами" №2181 в ід 21.12.2000 року (діяв на час виникн ення спірних правовідносин), платник податків самостійно визначає суму податкового з обов' язання, яку зазначає у податковій декларації.

Податкові декларації пода ються за базовий період, що до рівнює:

а) календарному місяцю - пр отягом 20 календарних днів, нас тупних за останнім календарн им днем звітного місяця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю - пр отягом 40 календарних днів, нас тупних за останнім календарн им днем звітного кварталу (пі вріччя);

в) календарному року - прот ягом 60 календарних днів за ост аннім календарним днем звітн ого (податкового) року.

Пунктами 49.18.1.-49.18.5. пункту 49.18. ста тті 49 Податкового кодексу Укр аїни передбачено, що податко ві декларації, крім випадків , передбачених цим Кодексом, п одаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівн ює:

- календарному місяцю (у том у числі в разі сплати місячни х авансових внесків) - протяго м 20 календарних днів, що наста ють за останнім календарним днем звітного (податкового) м ісяця;

- календарному кварталу або календарному півріччю (у том у числі в разі сплати квартал ьних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календар них днів, що настають за остан нім календарним днем звітног о (податкового) кварталу (півр іччя);

- календарному року, крім ви падків, передбачених підпунк тами 49.18.4 та 49.18.5 цього пункту - про тягом 60 календарних днів, що н астають за останнім календар ним днем звітного (податково го) року;

- календарному року для плат ників податку на доходи фізи чних осіб - до 1 травня року, що н астає за звітним;

- календарному року для плат ників податку на доходи фізи чних осіб - підприємців - протя гом 40 календарних днів, що нас тають за останнім календарни м днем звітного (податкового ) року.

Згідно з матеріалами справ и, відповідачем до Державної податкової інспекції у Дзер жинському районі м. Харкова н е було подано звітів з першог о кварталу 2006 року по теперішн ій час не надає податкових де кларацій та інших документів фінансової звітності, про що свідчить довідка Державної податкової інспекції у Дзерж инському районі м. Харкова (а.с . 8).

Заборгованості перед бюдж етом не має.

Відповідно до п.4, п. 5 ч.2 ст.38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" № 755-I V від 15.05.2003 року, підставами для п остановляння судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, зок рема є: неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну; наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Судом встановлено, що до Єди ного державного реєстру внес ено запис № 14801430002022842 від 09.03.2010 року п ро відсутність приватного пі дприємства "ТОН-ПЕЙП" за вказа ною адресою, а тому вимоги поз ивача, щодо припинення юриди чної особи приватного підпри ємства "ТОН-ПЕЙП", обґрунтован і, підтверджуються матеріала ми справи та підлягають задо воленню.

На підставі вищевикл аденого та керуючись ст. 38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців" №75 5-ІV від 15.05.2003 року, ст. 9, ст. 11, ст. 128, ст . 158, ст. 160, ст. 163, ст. 185, ст. 186, ст.254 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податко вої інспекції у Дзержинськом у районі м. Харкова до приватн ого підприємства "ТОН-ПЕЙП", тр етя особа: виконавчий коміте т Харківської міської ради в особі Департаменту державно ї реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в Харківської міської ради п ро припинення юридичної особ и - задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватне підприємство "ТОН-ПЕ ЙП" (61057, м. Харків, вул. Римарськ а, буд. 19, кв. 44, код 32948741) зареєстр ованого виконавчим комітето м Харківської міської ради 21.0 1.2006 року.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги н а постанову суду протягом десяти днів з дня її прого лошення. У разі застосування судом частини третьої статт і 160 цього Кодексу, а також прий няття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом д есяти днів з дня отримання ко пії постанови.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Суддя Бабаєв А.І.

Повний текст постанов и виготовлений 23.12.2011 року

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20251238
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15450/11/2070

Ухвала від 24.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 24.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 24.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Постанова від 19.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні