Постанова
від 04.08.2011 по справі 6517/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 серпня 2011 р.

Справа № 2-а-6517/10/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Горшков В.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Бериславського районного центру зайнятості до  Відкритого акціонерного товариства "Бериславський сирзавод" < 3-я особа >про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на випадок безробіття,

встановив:

Бериславський районний центр зайнятості звернувся до суду із адміністративним позовом про стягнення з  відкритого акціонерного товариства "Бериславський сирзавод" заборгованості по страховим внескам  на випадок безробіття в сумі 1216, 75 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані виникненням заборгованості по страховим внескам у відповідача перед Бериславським районним центром зайнятості за період з 01.04.2010 по 01.10.2010  в сумі 1216,75 грн. простроченої заборгованості, згідно наданих відповідачем розрахунку за 9 місяць 2010 року.

Позивачем до суду було подано заяву про збільшення позовних вимог, відповідно до яких просить стягнути з відповідача 1338,45 грн.

Представник позивача  до суду надав заяву про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідача в судове засідання не прибув, заперечень на позов не надав, про розгляд справи був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст. 128  якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за можливим розглядати справу в порядку письмового провадження.

Суд, розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті,  встановив наступне.

ВАТ "Бериславський сирзавод" є юридичною особою, зареєстроване як платник внесків на обов'язкове соціальне страхування у Бериславському центрі зайнятості.

Відповідачем до Бериславського районного центру зайнятості подано розрахункову відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за  10 місяців 2010 рік на загальну суму 1338,45 грн.

Стаття 35 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" зобов’язує роботодавця своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Згідно ст.38 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" роботодавець несе відповідальність за своєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у т.ч. страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Стаття 39 вищезазначеного Закону встановлює, що спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються в судовому порядку.

Зобов’язання, які передбачають сплату страхових внесків до Фонду, відповідачем на день розгляду справи   не виконані, відомостей про сплату боргу не  надано.

За таких обставин, оскільки відповідачем сума боргу не сплачена, вона підлягає стягненню.

Керуючись ст. 8, 9, 12, 19, 158-163, 167 Кодексу Адміністративного судочинства України, суд

постановив:

Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Бериславський сирзавод" (код ЄДРПОУ 00447497) на користь Бериславського районного центру зайнятості  (р/р 37174302900039-06%) заборгованість по сплаті страхових внесків на випадок безробіття в суму 1338,45 грн. (одна тисяча триста тридцять вісім грн. 45 коп.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення.  В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                           Горшков В.М.

кат. 10.2.3

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.08.2011
Оприлюднено30.12.2011
Номер документу20251677
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6517/10/2170

Постанова від 04.08.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні