Ухвала
від 30.07.2008 по справі 32/6-08-167
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/6-08-167

                                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"30" липня 2008 р.                                                                     Справа  № 32/6-08-167

За заявою кредиторів: УПФУ в Іванівському районі Одеської області, Березівської МДПІ, Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Роздільнянському районі Одеської області  

до боржника: Агрофірми ”Колос” ПП, Одеська область, смт. Іванівка

про визнання банкрутом          

                    Суддя                                                                  Грабован Л.І.          

Представники сторін

ліквідатор: арбітражний керуючий Дарієнко В.Д.

 

      Суть спору: про визнання банкрутом

УПФУ в Іванівському районі Одеської області, Березівська МДПІ, Відділення ВД ФСС від НВВ та ПЗУ в Роздільнянському районі Одеської області  звернулися до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Агрофірми „Колос” ПП, як відсутнього боржника у порядку ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки останній неспроможний сплатити заборгованість в сумі 2033,39 грн.    

Ухвалою суду від 01.02.2008р. порушено провадження у справі №32/6-08-167 про визнання банкрутом Агрофірми ”Колос” ПП.

Постановою суду від 18.02.2008р. визнано банкрутом Агрофірму ”Колос” ПП, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Дарієнка В.Д.

У процесі ліквідаційної процедури ліквідатором виявлено кредиторів боржника, на підставі чого складено та надано до суду реєстр грошових вимог кредиторів Агрофірму ”Колос” ПП в наступних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог:

Вимоги другої черги:

- Управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області –в сумі 1290,54 грн.

- Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Роздільнянському районі Одеської області –в сумі 128, 12 грн.

Вимоги третьої черги:

- Березівська міжрайонна державна податкова інспекція –в сумі 614, 73 грн.

Розглянувши матеріали справи, заяви кредиторів, реєстр вимог кредиторів, суд встановив, що реєстр складений  у відповідності з положеннями Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” і вимоги кредиторів, включені  до реєстру, підлягають затвердженню в визначених розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення кожної вимоги.

Інших кредиторів ліквідатором не виявлено.

За результатами роботи, згідно наданого звіту, ліквідатором виявлено відсутність у банкрута рухомого та нерухомого майна, що підтверджується доданими документами.

Відповідно до довідки Інспекції Держтехнагляду по Іванівському району за № 3 від 17.03.2008р. за Агрофірмою ”Колос” ПП станом на 14.03.2008р. техніка не зареєстрована.

Довідкою 10-го РЕВ УДАІ Управління ГУМВС України в Одеській області №10/264, за боржником автотранспортні засоби не значаться.

Довідка КП „Іванівське БТІ” №31 від 07.03.2008р. свідчить про те, що нерухоме майно за Агрофірмою ”Колос” ПП не зареєстровано.

Відділ земельних ресурсів у Іванівському районі Одеської області довідкою від 25.03.2008р. за № 9-9-05/1028 повідомив, що за боржником на умовах оренди на території Северинівської сільської ради рахується 91, 40 га ріллі.

Довідкою КП „Центру державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельним ресурсам” за № 02-06-2/1316 від 05.05.2008р. засвідчено, що інформація щодо реєстрації земельних ділянок за Агрофірмою ”Колос” ПП відсутня.

Згідно довідки Березовської МДПІ від 15.02.2008р. за № 451 станом на 15.02.2008р. у Агрофірми ”Колос” ПП відкриті рахунки в установах банків відсутні.

Із акту Березівської МДПІ  від 18.01.2008р. за №15-00/5 вбачається, що боржник не подає податкову звітність до ДПІ з 20.12.2006р.

Ліквідатором повідомлено, що у зв'язку з відсутністю ліквідаційної маси та грошових коштів розрахунки з кредиторами не проводились.   

У відповідності з п.6 ст.31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Зі звіту ліквідатора вбачається, що в ході ліквідаційної процедури підприємства працівники не звільнялись, оскільки осіб, які б знаходились у трудових відносинах з банкрутом, виявлено не було.

          За положеннями п.2 ст.32 вказаного Закону якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Скарг на дії ліквідатора за час його роботи до господарського суду не надійшло.

Від Березівської МДПІ  до суду надійшов лист, згідно якого кредитор проти затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі не заперечує.

За таких обставин, суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, припинити юридичну особу Агрофірму ”Колос” ПП відповідно до ст.ст.33, 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” №755-1У від 15.05.03р., припинити провадження у справі, припинити повноваження ліквідатора банкрута –арбітражного керуючого Дарієнка В.Д.

Керуючись  ст.32, п.6 ст.40, ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

                                                                У Х В А Л И В:

1. Затвердити реєстр грошових вимог кредиторів Агрофірму ”Колос” ПП в наступних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог:

Вимоги другої черги:

- Управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Одеської області –в сумі 1290,54 грн.

- Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Роздільнянському районі Одеської області –в сумі 128, 12 грн.

Вимоги третьої черги:

- Березівська міжрайонна державна податкова інспекція –в сумі 614, 73 грн.

2.Затвердити звіт ліквідатора.

3.Затвердити ліквідаційний баланс Агрофірми ”Колос” Приватного підприємства.

4.Вимоги, не задоволені за відсутності майна банкрута, вважати погашеними.      

5.Припинити юридичну особу –Агрофірму ”Колос” Приватне підприємство (67200, Одеська область, смт. Іванівна, вул. 30 років Перемоги, 51; код ЄДРПОУ 21034345).

6.Провадження у справі № 32/6-08-167 припинити.

7.Припинити повноваження ліквідатора Агрофірми ”Колос” ПП –арбітражного керуючого Дарієнка В.Д.

8.Копію ухвали надіслати: кредитору, банкруту, для відома: у банк, що обслуговував банкрута, державному органу з питань банкрутства, в облстатуправління, до ВДВС Іванівського РУЮ у Одеській області; для виконання: державному реєстратору Іванівської райдержадміністрації.

9.Відповідно до ч.2 статті 4-5 Господарського кодексу України невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.  

У відповідності до ч.2 ст.40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ухвалу може бути оскаржено у встановленому порядку.

Суддя                                                                                 Грабован Л.І.

           

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.07.2008
Оприлюднено18.09.2008
Номер документу2025225
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/6-08-167

Ухвала від 30.07.2008

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні