Постанова
від 10.08.2011 по справі 2а-6681/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 серпня 2011 року справа № 2а-6681/11/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі с удді Клименчук Н.М. розглянув ши адміністративну справу у письмовому провадженні

за позовом Державної податкової інсп екції у Голосіївському район і м. Києва

до корпорації «Укрзакордонб уд»

про стягнення заборгованості у розмірі 16779,43грн.

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інс пекція у Голосіївському райо ні міста Києва звернулась до Окружного адміністративног о суду міста Києва з позовом п ро стягнення заборгованості в розмірі 16779,43грн. з корпорації «Укрзакордонбуд».

Позовні вимоги обґрунтова но тим, що за результатами про ведених перевірок відповіда ча, встановлено порушення пп . 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами” та винесено п одаткове повідомлення-рішен ня № 0024231510, від 14 жовтня 2010року у зв' язку з чим у відповідач а виникла заборгованість пер ед бюджетом в розмірі на зага льну суму 16779,43грн.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 Кодекс у адміністративного судочин ства України, якщо немає пере шкод для розгляду справи у су довому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не в сі особи, які беруть участь у с праві, хоча і були належним чи ном повідомленні про дату, ча с і місце судового розгляду, с уд має право розглянутим спр аву у письмовому провадженні у разі відсутності потреби з аслухати свідка чи експерта.

В зв' язку з тим, що відпові дача повідомлено належним чи ном про дату та час судового з асідання про що є докази наяв ні в матеріалах справи, тому с уд вважає за можливе розглян ути справу в порядку письмов ого провадження.

Відповідачем заперечень проти позовної заяви не нада но, хоча про час і місце провед ення судового засідання зазн ачену особу повідомлено нале жним чином. Про причини неявк и суд не повідомлено. Заяву пр о розгляд справи за відсутно сті відповідача до суду не на дходило.

Розглянувши подані докум енти і матеріали, всебічно і п овно з' ясувавши всі фактичн і обставини, на яких ґрунтуєт ься позов, об' єктивно дослі дивши докази, суд приходить д о висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав .

Корпорація «Укрзакордон буд»зареєстровано, як юридич ну особу Голосіївською район ною у місті Києві державною а дміністрацією 09 січня 1997 року т а взято на податковий облік в Державній податковій інспек ції в Голосіївському районі міста Києва як платник подат ків.

Відповідно до статті 1 Зак ону України “Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами” від 21 грудня 2000 року, подат кова декларація, розрахунок - документ, що подається платн иком податків до контролюючо го органу у строки, встановле ні законодавством, на підста ві якого здійснюється нараху вання та/або сплата податку, з бору (обов'язкового платежу). Підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 стат ті 4 Закону України “Про поряд ок погашення зобов' язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами” передбачено, що под аткові декларації подаються за базовий податковий (звітн ий) період, що дорівнює: а) кале ндарному місяцю (у тому числі при сплаті місячних авансов их внесків), - протягом 20 календ арних днів, наступних за оста ннім календарним днем звітно го (податкового) місяця; б) кал ендарному кварталу або кален дарному півріччю (у тому числ і при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків ), - протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) кварталу (півріччя); в) к алендарному року, крім випад ків, передбачених підпунктом “г” підпункту 4.1.4 цього пункту , - протягом 60 календарних днів за останнім календарним дне м звітного (податкового) року ; г) календарному року для плат ників податку на доходи фізи чних осіб (прибуткового пода тку з громадян), - до 1 квітня рок у, наступного за звітним.

Відповідачем до Державної податкової інспекції у Голо сіївському було подано подат кові декларації з податку на додану вартість, за липень 2009 р оку, з податку з власників наз емних транспортних засобів т а інших самохідних машин і ме ханізмів за квітень 2010 по січе нь 2011року задекларовано платн иком податку самостійно, отж е є узгодженим.

Відповідно до положень чин ного на момент виникнення пр авовідносин Закону України “ Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами” (далі по те ксту Закону), а саме п. 6.2.1. п.6.2. ст. 6 Закону, у разі коли платник по датків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язанн я в установлені строки, подат ковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги.

Відповідно до підпункту 6. 2.1 пункту 6.2 статті 6 Закону Укра їни “Про порядок погашення з обов' язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами” поз ивачем сформовано та надісла но на адресу відповідача пер шу податкову вимогу № 1/2377 від 9 ч ервня 2009року та другу податко ву вимогу №2/509 від 16 лютого 2010 рок у № 2/509. Зазначені вимоги не отр имані відповідачем, в зв' яз ку з відсутністю зазначеної особи за юридичною адресою п ро що складено акти №1 та №120 про неможливість вручення подат кової вимоги платника податк ів.

Судом встановлено, що на час звернення позивача до суду, з а відповідачем обліковуєтьс я заборгованість у зв' язку з несплатою самостійно узгод жених сум з податку з власник ів наземних транспортних зас обів та інших самохідних маш ин і механізмів на загальну с уму 16761, 59грн. Довідка про наявні сть заборгованості відповід ача перед бюджетом наявна в м атеріалах справи.

Враховуючи той факт, що пода тковим органам надано право на звернення до суду з позово м про стягнення податкового боргу, передбачене пунктом 11 с татті 10 Закону України “Про де ржавну податкову службу в Ук раїні”, суд приходить до висн овку про обґрунтованість поз овних вимог щодо стягнення з відповідача заборгованості відповідно до підпункту 3.1.1 пу нкту 3.1 статті 3 Закону України “Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами”.

Станом на час розгляду спра ви суму заборгованості відпо відачем не сплачено. Беручи д о уваги вищезазначені факти, позовні вимоги визнаються с удом такими, що підлягають за доволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Консти туції України органи державн ої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноваж ень та у спосіб, що передбачен і Конституцією та законами У країни.

Частиною 1 ст. 9 КАС України вс тановлено, що суд при вирішен ні справи керується принципо м законності, відповідно до я кого органи державної влади, органи місцевого самоврядув ання, їхні посадові і службов і особи зобов'язані діяти лиш е на підставі, в межах повнова жень та у спосіб, що передбаче ні Конституцією та законами України.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 71 КАС Ук раїни кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення, крім випадків, вста новлених статтею 72 цього Коде ксу. В адміністративних спра вах про протиправність рішен ь, дій чи бездіяльності суб'єк та владних повноважень обов' язок щодо доказування правом ірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він запе речує проти адміністративно го позову.

Доказів, які б спростовува ли доводи позивача, відповід ач суду не надано, натомість п озов визнав повністю.

Враховуючи викладене, суд п рийшов висновку, що позовні в имоги підлягають задоволенн ю.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов'язаних із залученням с відків та проведенням судови х експертиз, судові витрати (с удовий збір) згідно ч.4 ст. 94 КАС України стягненню з відпові дача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9, 69-71, 94, 158-163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Окружний а дміністративний суд міста Ки єва

ПОСТАНОВИВ:

позовні вимоги задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з корпорації «Ук рзакордонбуд»(ЄДРПОУ 24588083) заб оргованість в розмірі 16779(шіст надцять тисяч сімсот сімдеся т девять )грн. 43коп. з них:

-14170( чотирнадцять тисяч сто с імдесят)грн. 84коп., яка підляга є зарахуванню на р/р31117029700002;

- 170 (сто сімдесят )грн. яка підл ягає зарахуванню на р/р 31115009700002;

-2438 (дві тисячі чотириста три дцять вісім)грн. 59коп на р/р 3421638170 0002 ГУ ДКУ у м. Києві, МФО 820019.

Постанова може бути оска ржена до суду апеляційної ін станції протягом десяти днів з дня її складення в повному о бсязі за правилами, встановл еними ст.ст. 185-187 КАС України, шля хом подання через суд першої інстанції апеляційної скарг и.

Суддя Н.М. Клименчук

Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20256923
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6681/11/2670

Постанова від 10.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні