Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-16107/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

Вн. №27/351

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

28 листопада 2011 року 11:13 № 2а-16107/11/2670

за позовом Державної податкової інс пекції у м.Ужгороді

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Торгівельно -комерційна компанія"

про стягнення заборгованості у розмірі 1612,00 грн.

Суддя О.В.Головань

Секретар Х.І.Філяк

Представники:

Від позивача: не з'явився;

Від відповідача: не з'явився .

Обставини справи

Державна податкова інспе кція у м. Ужгороді звернулася до Окружного адміністративн ого суду м. Києва з позовом про стягнення з Товариства з обм еженою відповідальністю "Тор гівельно-комерційна компані я" (ідентифікаційний код - 30728908) п одаткового боргу у розмірі 1612 ,00 грн.

Ухвалою суду від 07.11.2011 р. відкр ито провадження в адміністра тивній справі, закінчено під готовче провадження та призн ачено справу до розгляду у су довому засіданні на 28.11.2011 р.

У судовому засіданні 28.11.2011 р. о голошено вступну та резолюти вну частини постанови про за доволення позову.

Розгляд справи здійснюєть ся в порядку ч. 1 ст. 41 КАС Україн и без здійснення фіксування судового засідання за допомо гою звукозаписувального тех нічного засобу.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС Укр аїни у разі неявки у судове за сідання всіх осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядк у письмового провадження), фі ксування судового засідання за допомогою звукозаписувал ьного технічного запису не з дійснюється.

Дослідивши матеріали спра ви, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю "Торгівельн о-комерційна компанія" (надал і - відповідач) зареєстрова не Дарницькою районною у м. Ки єві державною адміністраціє ю 21.02.2000 р., що підтверджується ко пією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, наявною в матеріалах справи.

Закарпатська філія Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Торгівельно-комерційн а компанія" (без права юридич ної особи) перебуває на облік у як платник податку у Держав ній податковій інспекції у м істі Ужгороді Закарпатської області (надалі - позивач).

Оскільки Закарпатська філ ія Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Торгівельно -комерційна компанія" (іденти фікаційний код - 35167673) не є юриди чною особою, відповідачем по справі є Товариство з обмеже ною відповідальністю "Торгів ельно-комерційна компанія".

Як вбачається з матеріалів справи, станом на момент розг ляду справи у суді заборгова ність відповідача з податку на прибуток складає 1612,00 грн.

Позивачем було проведено н евиїзну документальну перев ірку Закарпатської філії То вариства з обмеженою відпові дальністю "Торгівельно-комер ційна компанія" з питання неп одання податкової звітності з податку на прибуток, за резу льтатами якої було складено акт перевірки № 568/15-1 від 05.04.2011 р., на підставі якого податковим о рганом винесено податкове по відомлення - рішення № 0001651540 від 15.04.2011 р. на суму 2040 грн.

Сума грошового зобов' яза ння, визначена відповідачу у податковому повідомленні - рішенні від 15.04.2011 р. у встановле ному порядку не була оскарже на та є узгодженою.

Сума грошового зобов' яза ння сплачена до бюджету част ково у сумі 428,00 грн., а залишок зо бов' язання у сумі 1612,00 грн. наб ув статусу податкового боргу .

Відповідно до п. 126.1 ст. 126 Подат кового кодексу України, у раз і якщо платник податків не сп лачує узгоджену суму грошово го зобов'язання протягом стр оків, визначених цим Кодексо м, такий платник податків при тягується до відповідальнос ті у вигляді штрафу у таких ро змірах:

- при затримці до 30 календарн их днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання , - у розмірі 10 відсотків погаше ної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 кален дарних днів, наступних за ост аннім днем строку сплати сум и грошового зобов'язання, - у р озмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Згідно з п. 59.1 ст. 59 Податковог о кодексу України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового з обов'язання в установлені за конодавством строки, орган д ержавної податкової служби н адсилає (вручає) йому податко ву вимогу.

Згідно з наведеною нормою в ідповідачу було надіслано по даткову вимогу № 464 від 10.06.2011 р. на суму 1612,00 грн.

Сума податкового боргу не б ула погашена. Податкову вимо гу оскаржено не було.

Згідно з п. 14.1.175 ст. 14 Податково го кодексу України, податков ий борг - сума узгодженого гро шового зобов'язання (з урахув анням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встано влений цим Кодексом строк, а т акож пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язан ня.

Згідно з п. 113.1 ст. 113 Податковог о кодексу України строки зас тосування, сплата, стягнення та оскарження сум штрафних (ф інансових) санкцій (штрафів) з дійснюються у порядку, визна ченому цим Кодексом для спла ти, стягнення та оскарження с ум грошових зобов'язань. Суми штрафних (фінансових) санкці й (штрафів) зараховуються до б юджетів, до яких згідно із зак оном зараховуються відповід ні податки та збори.

Згідно з п. 57.3 ст. 57 Податковог о кодексу України у разі визн ачення грошового зобов'язанн я контролюючим органом платн ик податків зобов'язаний спл атити нараховану суму грошов ого зобов'язання протягом 10 ка лендарних днів, що настають з а днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім в ипадків, коли протягом таког о строку такий платник подат ків розпочинає процедуру оск арження рішення контролюючо го органу.

Згідно з п. 95.1 ст. 95 Податковог о кодексу України, орган держ авної податкової служби здій снює за платника податків і н а користь держави заходи щод о погашення податкового борг у такого платника податків ш ляхом стягнення коштів, які п еребувають у його власності, а в разі їх недостатності - шл яхом продажу майна такого пл атника податків, яке перебув ає у податковій заставі.

Відповідно до п. 95.3 ст. 95 Подат кового кодексу України, стяг нення коштів з рахунків плат ника податків у банках, обслу говуючих такого платника под атків, здійснюється за рішен ням суду, яке направляється д о виконання органам державно ї податкової служби, у розмір і суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до п. 20.1.18 ст. 20 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и мають право звертатися до с уду щодо стягнення коштів пл атника податків, який має под атковий борг, з рахунків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника, на суму податкового б оргу або його частини.

Отже, з урахуванням того, що узгоджена сума податкового зобов' язання станом на дату розгляду справи набула стат усу податкового боргу, суд пр иходить до висновку про обґр унтованість позовних вимог щ одо стягнення з відповідача податкової заборгованості з податку на прибуток у розмір і 1612,00 грн.

Відповідно до ст. 2 Закону Ук раїни "Про державну податков у службу в Україні" завданням органів державної податково ї служби є здійснення контро лю за додержанням податковог о законодавства, правильніст ю обчислення, повнотою і своє часністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів п одатків і зборів (обов'язкови х платежів), а також неподатко вих доходів, установлених за конодавством (далі - податки, і нші платежі).

Згідно зі ст. 3 зазначеного З акону органи державної подат кової служби України у своїй діяльності керуються Консти туцією України, законами Укр аїни, іншими нормативно-прав овими актами органів державн ої влади, а також рішеннями Ве рховної Ради Автономної Респ убліки Крим і Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самовряду вання з питань оподаткування , виданими у межах їх повноваж ень.

У відповідності до пункту 11 статті 10 Закону України "Про д ержавну податкову службу в У країні" Державні податкові і нспекції в районах, містах бе з районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єдна ні державні податкові інспек ції подають до судів позови д о підприємств, установ, орган ізацій та громадян про визна ння угод недійсними і стягне ння в доход держави коштів, од ержаних ними за такими угода ми, а в інших випадках - коштів , одержаних без установлених законом підстав, а також про с тягнення заборгованості пер ед бюджетом і державними ціл ьовими фондами за рахунок їх майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Враховуючи вищенаведене, с уд прийшов до висновку, що поз овні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

На підставі вищевикладено го, ст.ст. 160-163, 186 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги зад овольнити.

2. Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Торгівельно-комерційна к омпанія" на користь Державно ї податкової інспекції у міс ті Ужгороді податковий борг у розмірі 1612, 00 коп.

3. Постанова може бути оскаржена в порядку ст. 186 КАС У країни.

Суддя О.В. Головань

Повний текст постанов и

виготовлено і підписано 30.11.1 1 р.

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20260148
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16107/11/2670

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні