Постанова
від 19.09.2011 по справі 2а-10679/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 19 вересня 2011 року           м. Київ          № 2а-10679/11/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Донець В.А., розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва,

до

Товариства з обмеженою відповідальністю "Кінін"

про

припинення юридичної особи,

Державна податкова інспекція у Печерському районі міста Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Кінін".

Окружним адміністративним судом міста Києва відкрито скорочене провадження у справі на підставі статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), відповідача зобов’язано у десятиденний строк з дня одержання ухвали подати заперечення на позов або заяву про визнання позову через канцелярію суду.

Поштове відправлення з ухвалою про відкриття скороченого провадження у справі, надіслане відповідачу на адресу, повернулось до суду з відміткою поштового відділення на конверті про неможливість вручення його адресату.

Відповідно до абзацу другого частини третьої статті 167 КАС України судове рішення вважається врученим, у тому числі у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, та у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою, повідомленою цими особами суду, або за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, чи для фізичних осіб, які не мають статусу підприємців, за адресою їх місця проживання чи місця перебування, яка зареєстрована у встановленому законом порядку.  

Враховуючи викладене та беручи до уваги те, що поштове відправлення надсилалось на адресу відповідача, інформація про яку внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців України, ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі вважається врученою відповідачу.

Оскільки відповідачем не подано заперечення на позов, судом на підставі частин третьої, п'ятої статті 183-2 КАС України здійснено розгляд справи за наявними матеріалами.

Розглянувши адміністративний позов, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Позовні вимоги мотивовані тим, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис про відсутність юридичної особи  –  Товариства з обмеженою відповідальністю "Кінін" за вказаним її місцезнаходженням.

Як вбачається з матеріалів справи, Товариство з обмеженою відповідальністю "Кінін" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності Печерською районною у місті Києві державною адміністрацією 01.09.2010 р., ідентифікаційний код 37266406, місцезнаходження: 01014, м. Київ, вул. Бастіонна, 15, офіс 6, відповідача взято на облік як платника податків Державною податковою інспекцією у Печерському районі міста Києва 02.09.2010 р. за №57254. Станом на час подання позову, податковий борг у позивача відсутній (довідка від 23.06.2011 р. №8716/9/24.608.

Згідно з витягом від 22.06.2011 р. №10306180 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за вказаним місцезнаходженням.  

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням, відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України, абзацу шостого частини другої статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року №755-IV – суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог та наявність підстав для їх задоволення в повному обсязі.

Згідно з частиною першою статті 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача – суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69-71, 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, –

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Кінін" (ідентифікаційний код 37266406), що не пов’язано з банкрутством.

Зобов’язати державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" щодо проведення процедури припинення юридичної особи.

Постанову суду виконати негайно.

Постанова суду першої інстанції, ухвалена за правилами скороченого провадження може бути оскаржена до апеляційного суду в порядку та строки, встановлені статтями 185-187, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України сторонами, а також іншими особами, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Суддя                                                                                                                           В.А. Донець

 

Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20260382
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10679/11/2670

Ухвала від 25.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Постанова від 19.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні