Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-6446/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01601 м.Київ, вул. К. Каменєва, 8, корп. 1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

місто Київ

 12 грудня 2011 року                     Справа №2а-6446/11/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

судді:                                           Пісоцької О.В.,

розглянувши у приміщенні суду у місті Києві у порядку скороченого провадження справу

за позовною заявою

Державної податкової інспекції у Солом’янському районі міста Києва

до

Дочірнього підприємства «АПТЕКА №118»товариства з обмеженою відповідальністю «Біотехмед»,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача –Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, -

про

припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Солом’янському районі міста Києва (далі –ДПІ у Солом’янському районі, позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до дочірнього підприємства «АПТЕКА №118»товариства з обмеженою відповідальністю «Біотехмед»(далі –ДП «АПТЕКА №118»ТОВ «Біотехмед», відповідач), в якому просила припинити юридичну особу - відповідача.

Позовні вимоги ДПІ у Солом’янському районі обґрунтовано тим, що відповідач з листопада 2003 року не подає органам державної податкової служби податкові декларації та документи фінансової звітності відповідно до вимог закону, що передбачає припинення юридичної особи за відповідним рішенням суду.

Ухвалою суду від 16 травня 2011 року відкрито провадження у справі №2а-6446/11/2670, розгляд якої, відповідно до статті 183І Кодексу адміністративного судочинства України, здійснюється у скороченому провадженні.

Одночасно вказаною ухвалою суду відповідача зобов’язано у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали подати заперечення на позов або заяву про визнання позову через відділ документообігу суду. Копія вказаної ухвали суду двічі надсилалась відповідачу на адресу, яка зазначена у даному позові та у свідоцтві про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб’єкта підприємницької діяльності –юридичної особи.

09 грудня 2011 року до суду повернулося поштове відправлення, направлене на адресу відповідача, з довідкою відділення поштового зв’язку –повернуто на підставі незнаходження адресата за зазначеною адресою. Відповідно до статті 35, 167 Кодексу адміністративного судочинства України копія ухвали суду від 16 травня 2011 року вважається врученою відповідачу.

Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація, залучена ухвалою суду від 16 травня 2011 року до участі у справі як третя особа, будь-яких пояснень з приводу даного позову не надала.

Отже, судом здійснюється розгляд справи за наявними матеріалами.

Дослідивши наявні у справі докази суд дійшов висновку про необхідність задоволення позову з огляду на наступне.

ДП «АПТЕКА №118»ТОВ «Біотехмед»зареєстровано як юридичну особу (код за ЄДРПОУ 21580094) Жовтневою районною державною адміністрацією міста Києва 24 лютого 1994 року. Обліковується відповідач як платник податків ДПІ у Солом’янському районі з 06 грудня 2001 року.

Згідно з частиною 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25 червня 1991 року №1251-ХІІ (чинної на час виникнення спірних правовідносин) платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами (пункт 1); подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів) (пункт 2).

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

З системного аналізу норм Закону України «Про державну податкову службу в Україні»вбачається, що до компетенції органів державної податкової служби віднесено контроль за додержанням податкового законодавства.

Зі змісту довідки ДПІ у Солом’янському районі від 07 квітня 2011 року №6/15-1 вбачається, що відповідач з листопада 2003 року не подає до податкового органу декларації та документи податкової і фінансової звітності. Заборгованість зі сплати відповідачем податків, зборів, обов’язкових платежів відсутня, що також підтверджено довідкою позивача.

Відповідно до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15 травня 2003 року №755-ІV підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Отже, зважаючи на те, що відповідач шляхом неподання більше року до державних податкових органів відповідно до законів декларацій та документів фінансової і бухгалтерської звітності порушив правила здійснення господарської діяльності, встановлені статтею 16 Податкового кодексу України, а також –враховуючи вимоги статей 238, 239, 247 Господарського кодексу України, пункту 17 частини 1 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04 грудня 1990 року №509-ХІІ, статті 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15 травня 2003 року №755-ІV, - суд дійшов висновку про необхідність задоволення даного позову та припинення юридичної особи –ДП «АПТЕКА №118»ТОВ «Біотехмед».

Керуючись статтями 69-72, 158-163, 183І Кодексу адміністративного судочинства України Окружний адміністративний суд міста Києва

ПОСТАНОВИВ:

Позов Державної податкової інспекції у Солом’янському районі міста Києва задовольнити.

Припинити юридичну особу –дочірнє підприємство «АПТЕКА №118»товариства з обмеженою відповідальністю «Біотехмед»(код за ЄДРПОУ 21580094), що не пов’язано з банкрутством юридичної особи.

Зобов’язати державного реєстратора Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації негайно виконати судове рішення щодо припинення юридичної особи –дочірнього підприємства «АПТЕКА №118»товариства з обмеженою відповідальністю «Біотехмед»(код за ЄДРПОУ 21580094), вчинивши дії, передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15 травня 2003 року №755-ІV.

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                          (підпис)                          О.В. Пісоцька

З оригіналом згідно.

Суддя                                                                                                   О.В. Пісоцька

Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20263579
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6446/11/2670

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні