Постанова
від 09.09.2008 по справі а4/109-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А4/109-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"09" вересня 2008 р.                                                                 Справа № А4/109-08

Господарський суд Київської області в складі:

Головуючого судді Щоткіна О.В.

                    

розглянувши адміністративну справу № А4/109-08

за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Васильків

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр розвитку Васильківського району»,

м. Васильків

про  стягнення 170 грн.

                                                                                                         

                                                                                 позивач –Шерстюк Ю.О. –предст.,

                                                                                           дов. № 944/01 від 09.07.2008р.;

                                                          Представники: відповідач –не з'явився;

Обставини справи:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення з відповідача 170 грн. штрафу за несвоєчасну сплату страхових внесків.

Представник  відповідача  в судове засідання не з'явився, хоча про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Письмовий відзив  на позов та інші витребувані документи ухвалою суду від 26.08.2008 року не подав.

Відповідно до вимог ст. 128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Проаналізувавши зібрані по справі докази, суд дійшов висновку про достатність матеріалів справи для її розгляду по суті за відсутністю представника відповідача.

         Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, суд, -

встановив:

12.05.2008р. представником Пенсійного фонду України у м. Василькові було складено акт № 43 про порушення терміну подання звітності первинних документів СПОВ до управління ПФУ у м. Василькові Київської області.

Рішенням № 139 від 12.05.2008р. „Про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку до відповідача були застосовані фінансові санкції у вигляді штрафу на загальну суму 170 грн., які відповідач не сплатив.

Дане рішення відповідачем у встановленому законодавством порядку оскаржено не було.

Судом встановлено, що згідно з п. 17 ст. 14 Закону України „Про систему оподаткування” збір на обов'язкове державне пенсійне страхування належить до загальнодержавних податків і зборів.

Об'єкт оподаткування, коло платників збору, ставки і порядок справляння збору на обов'язкове державне пенсійне страхування врегульовані Законом України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач як суб'єкт підприємницької діяльності являється платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно з ч. 2 ст. 106 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” суми страхових внесків своєчасно не нараховані та (або) не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 вказаного Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду вважаються простроченою заборгованістю зі сплати страхових внесків (недоїмки) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.  

Відповідно до п. 5.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати підприємствами, установами, організаціями та громадянами збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, інших платежів, а також обліку їх надходження до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України № 16-6 від 19.10.2001 року та зареєстрованої Міністерством юстиції України 29.11.2001 року за № 998/6189, платники зобов'язані сплачувати до Пенсійного фонду України відповідну суму коштів у порядку та строки визначені чинним законодавством.

За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

 Відповідно до ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у  справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 17, 94, 160, 162, 163, п. 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити повністю.

       Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр розвитку Васильківського району», Київська обл., м. Васильків, вул. Паризької Комуни, 57, код 34790753 на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Василькові, Київська обл., м. Васильків, вул. Володимирська, 43-а, код 22200308 – 170 грн. штрафу.

Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Київської області шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду протягом десяти днів з дня складення у повному обсязі та наступної подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана без подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду, якщо скарга подається протягом десяти днів з дня складення постанови у повному обсязі.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у 20-ти денний строк після подання заяви, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги у встановлений строк  постанова суду  набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду скарги і залишення її без задоволення, а постанови  суду - без змін.

              Суддя                                                                                                 Щоткін О.В.

Дата ухвалення рішення09.09.2008
Оприлюднено19.09.2008
Номер документу2027636
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а4/109-08

Постанова від 09.09.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 26.08.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні