Ухвала
від 22.12.2011 по справі 2/17-3941-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/17-3941-2011

                                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"22" грудня 2011 р.                                                                     Справа  № 2/17-3941-2011

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”

про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” (65014,  м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, кв. 31, код ЄДРПОУ 34598053).

Суддя                                                                                        Бахарєв Б.О.

          

Представники сторін:

Ліквідатор: Каленський О.Е. (рішення засновника, постанова).

Суть спору: про визнання банкрутом

Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки недостатньо майнових активів для погашення кредиторської заборгованості.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 05.10.2011р. порушено провадження у справі № 2/17-3941-2011 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”  зареєстровано 12.09.2006р. Виконавчим комітетом Одеської міської ради  № 1 556 102 0000 022140.

Відповідно до статуту Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”, засновниками товариства  являється ТОВ „Проект Інвест ХХІ” зареєстроване Виконавчим комітетом Одеської міської ради 26.06.2003р. №1 556 120 0000 000506, 65014, м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, кв. 31 та Командитним ТОВ „Пілотаж Маркетінг” зареєстроване 11.01.2006р. № ОС317127, Велика Британія, м. Бірмінгем, Корнуолл Білдінгс, 44-45 Ньюхол Стрит, офіс 330.

Засновниками Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”  вирішено ліквідувати Товариства з обмеженою відповідальністю та призначити ліквідатора, що підтверджується протоколом від 27.07.2011р.

В процесі ліквідаційних заходів ліквідатором встановлена заборгованість в сумі 15 000, 00 грн. перед Фізичною особою-підприємцем Козієм Олександром Петровичем яка виникла на підставі договору надання юридичних послуг від 04.03.2011р. що підтверджується копією акту виконаних робіт  від 29.07.2011р. наданими заявником в господарський суд Одеської області.

Згідно довідки КП „ОМБТІ та РОН” у м. Одеса від 20.10.2011р. за ТОВ „Пілотаж Україна”  нерухоме майно не зареєстровано.

Відповідно довідки РЕВ при УДАІ ГУМВС України в Одеській області від 19.10.11  за ТОВ „Пілотаж Україна”   транспорті засоби не зареєстровані.

Відповідно до ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника –юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів,  така   юридична   особа   ліквідується   в   порядку, передбаченому  цим  Законом.  У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна  комісія) зобов'язані звернутися в  господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до рішення ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”   від 27.09.2011р. вирішено звернутись до господарського суду Одеської області з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”   в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в зв'язку з відсутністю активів для погашення кредиторської заборгованості.

Згідно п. 6 ст. 51 „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

Відповідно до п. 2 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

          Постановою господарського суду Одеської області від 08.11.2011р. визнано Товариство з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”   Каленського Олега Едуардовича, зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, припинено повноваження органів управління банкрута, а також припинити повноваження власників майна банкрута, зобов'язано ліквідатора опублікувати відомості про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”  банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах (газети Урядовий кур'єр та Голос України) за рахунок банкрута у п'ятиденний строк, зобов'язано державного реєстратора провести дії щодо заміни відомостей про керівника юридичної особи –банкрута на ліквідатора.

          З метою виявлення кредиторів ліквідатором було надано до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано в газеті „Урядовий кур'єр” № 212 від 15.11.2011р.

 Заяв про визнання кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” до господарського суду Одеської області не надходило.

На виконання постанови господарського суду Одеської області за результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс, в якому активи не відображені та звіт ліквідатора, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалами господарського суду Одеської області від 05.10.2011р. та 23.11.2011р. зобов'язано Державну податкову інспекцію у Приморському районі м. Одеси  надати акт позапланової перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” документи бухгалтерської та податкової звітності, акти із зазначенням дати подання цієї звітності, відомості щодо банківських рахунків боржника, відомості щодо наявності ознак, що свідчать про проведення Товариством з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” фіктивної діяльності та доведення до банкрутства.

Станом на 22.12.2011р. до господарського суду не надходило результатів проведеної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”, що свідчить про відсутність зауважень Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси щодо ліквідаційної процедури та ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”, а також порушень щодо сплати податків та зборів.

Вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької  діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” та припинити провадження у справі.

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

У Х В А Л И В:

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” (65014,  м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, кв. 31, код ЄДРПОУ 34598053).

2.          Ліквідувати юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна”.

3.          Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4.          Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації товариства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, про що повідомити суд.

5.          Повноваження ліквідатора припинити.

           6.   Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Одеській обл., державному реєстратору ОМР, ДПІ у Приморському р-ні.

Суддя                                          < /підпис/ >                                       Бахарєв Б.О.            

Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено30.12.2011
Номер документу20359199
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство &nbsp;Товариства з обмеженою відповідальністю „Пілотаж Україна” (65014, &nbsp;м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, кв. 31, код ЄДРПОУ 34598053).

Судовий реєстр по справі —2/17-3941-2011

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні