Постанова
від 21.08.2008 по справі 2-а-3022/2008
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2-а-3022/08

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2008 року 15 год. 17 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адмі ністративний суд під головув анням судді Шевчук С.М. за учас тю секретаря судового засіда ння Василевич І.І. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

органу прокуратури: Заяць І .Є.;

позивач: представник Скарж инець Т.В. (довіреність в матер іалах справи);

відповідач: представник не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом про курора Дубровицького району в інтересах держави, уповнов аженим органом якої виступає Управління Пенсійного фонду України в Дубровицькому рай оні до Закритого акціонерног о товариства “Дубровицький з авод побутової техніки”про с тягнення заборгованості по с трахових внесках, фінансовій санкції та пені в сумі 46293,78 грн. , суд, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Дубровицького ра йону в інтересах держави, упо вноваженим органом якої вист упає Управління Пенсійного ф онду України в Дубровицькому районі звернувся до суду з по зовом про стягнення заборгов аності по страхових внесках, фінансовій санкції та пені в сумі 46293,78 грн. з відповідача - Закритого акціонерного това риства “Дубровицький завод п обутової техніки”.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, в судове засідання не з'яви вся. Про день, час, місце судов ого засідання відповідач пов ідомлявся належним чином. Су дом не визнавалася обов'язко вою участь відповідача в суд овому засіданні.За таких обс тавин, зважаючи на строки роз гляду адміністративної спра ви, суд вважає за можливе розг лянути справу без участі від повідача на підставі наявних доказів.

Прокурор та представник по зивача у судовому засіданні надали пояснення, які повніс тю співпадають із позицією, я ка викладена в позовній заяв і.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах с прави, та подані представник ом позивача в судовому засід анні.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п рокурора, , дослідивши подані суду письмові докази, оцінив ши їх за своїм внутрішнім пер еконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єкти вному розгляді у судовому пр оцесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає до задоволен ня

Відповідач - Закрите акці онерне товариство “Дубровиц ький завод побутової техніки ” є платником страхових внес ків, збору на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування та є страхувальником в розумінні Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування". За змістом статті 17 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я", страхувальники зобов'язан і своєчасно нараховувати, об числювати та сплачувати в ус тановлені строки та в повном у обсязі страхові внески до П енсійного фонду.

Відповідач заборгував орг ану пенсійного фонду 46293 грн. 78 к оп., з яких: заборгованість по внесках на обов' язкове держ авне пенсійне страхування в сумі 11088,62 грн., фінансовій санкц ії в сумі 12315,46 грн., та пені в сумі 22889 грн. (а.с.5-6, 7).

Сума заборгованості по стр ахових внесках підтверджуєт ься розрахунками суми страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування за лютий 2008 року (а.с.8-9) , березень 2008 року (а.с.10-11).

Рішенням № 02-13/17 від 19.02.2008 року пр о застосування фінансових са нкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) а бо несвоєчасну сплату (несво єчасне перерахування) страху вальниками страхових внескі в, у тому числі донарахованих страхувальниками або органо м Пенсійного фонду до відпов ідача - Закритого акціонерн ого товариства “Дубровицьки й завод побутової техніки”за стосовано штраф у розмірі 12315,46 грн. та нараховано пеню в сумі 22889 грн. (а.с.15). Вказане рішення н аправлялося органом Пенсійн ого фонду відповідачу, що під тверджується повідомленням органу поштового зв' язку.

Рішення № 02-13/17 від 19.02.2008 року від повідачем не оскаржувалося.

Відповідно до ч.14 ст.106 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування”, рішення органу Пе нсійного фонду про нарахуван ня пені або накладення штраф у, передбачених частинами де в'ятою і десятою цієї статті, є виконавчим документом.

Позивачем для відповідач а - Закритого акціонерного товариства “Дубровицький за вод побутової техніки”, відп овідно до вимог статті 106 Зако ну України "Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування" вручено вимогу (а.с .14), яка на момент подання адмін істративного позову не задов олена та останнім у встановл еному законом порядку не оск аржувалася, а відтак є чинною та такою, що обґрунтовує факт узгодження недоїмки і є підс тавою для задоволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування", разі якщо страхувальник, який оде ржав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом д есяти робочих днів після її о тримання не сплатив зазначен у у вимозі суму недоїмки разо м з застосованою до нього фін ансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимо гу з відповідним органом Пен сійного фонду, або не оскаржи в вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхуваль ник узгодив вимогу, але не спл атив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих дні в після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пе нсійного фонду звертається в установленому законом поряд ку і подає вимогу про сплату н едоїмки до відповідного підр озділу державної виконавчої служби. У зазначених випадка х орган Пенсійного фонду так ож має право звернутися до су ду чи господарського суду з п озовом про стягнення недоїмк и.

Доказів понесення судових витрат позивачем не надано. В ідповідно до ч.4 ст. 94 Кодексу ад міністративного судочинств а України судові витрати з ві дповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов Прокурора Дубровиц ького району в інтересах дер жави, уповноваженим органом якої виступає Управління Пен сійного фонду України в Дубр овицькому районі задоволити

Присудити до стягнення з ві дповідача - Закритого акціо нерного товариства “Дуброви цький завод побутової технік и”(34100, Рівненська область, м.Ду бровиця, вул. Вокзальна, 5, код Є ДРПОУ 00729698, р/р 260071280, МФО 333227, Райффай зен банк Аваль, м. Рівне) на кор исть стягувача - Управління П енсійного фонду України в Ду бровицькому районі (34100, Рівнен ська область, Дубровицький р айон, м.Дубровиця, вул. Миру, 8, к од ЄДРПОУ 22553395, р/р 256083014366 в Рівненс ькій філії ВАТ “Державний ощ адбанк України”, МФО 333368,) 46293,78 г рн. (сорок шість тисяч двісті д ев' яносто три гривні сім десят вісім копійок), які пере рахувати за такими реквізита ми:

- суму 17779,72 грн. - на р/р 256083124366;

- суму 778,20 г рн. - на р/р 256073134366;

- суму 27735,86 грн. - на р/р 256083014366

у Рівненській філії ВАТ “Де ржавний ощадбанк України”, М ФО 333368, одержувач - Управління Пенсійного фонду України в Д убровицькому районі.

Виконавчий лист видати піс ля набрання, відповідно до ст атті 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, по становою законної сили в пор ядку, визначеному частиною 1 с татті 258 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи. Постанова може бути оскаржена до Львівського ап еляційного адміністративно го суду через суд першої інст анції, який ухвалив постанов у. Заява про апеляційне оскар ження подається протягом 10 дн ів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду пер шої інстанції подається прот ягом 20-ти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя С.М.Шевчук

Повний текст постанови скл адено 22.08.2008 року

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя С.М.Шевчук

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.08.2008
Оприлюднено09.11.2009
Номер документу2045261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3022/2008

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Постанова від 21.08.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Постанова від 05.06.2008

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні