Постанова
від 08.12.2011 по справі 4-1201/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 4-1201/11

ПОСТАНОВА

08.12.2011 суддя Ленінсько го районного суду м. Кіровогр ада Черненко І.В., при секретар і Юхименко І.В., з участю проку рора Дмитрука Я.Л., розглянувш и подання слідчого СУ УМВС Ук раїни в Кіровоградській обла сті Розуменка В.М. про продовж ення строку тримання під вар тою відносно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця с. Степове, Кіровог радського району, Кіровоград ської області, зареєстрова ного: АДРЕСА_1, Кіровоград ського району та області, гро мадянина України, українця, з загальною середньою освіт ою, одруженого, працює неоф іційно водієм на ПП «Черняхі вські ковбаси», раніше неодн оразово судимого, в-останнє, 14 .06.2005 року Бобринецьким районни м судом Кіровоградської обла сті за ст. 186 ч. 5, 185 ч. 5, 289 ч. 3, 69, 70 КК Укра їни до 8 років позбавлення вол і. Звільнений умовно-дострок ово на 1 рік 4 місяці 12 днів за по становою Ленінського районн ого суду м. Кіровограда від 05.11. 2009 року,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ УМВС України в Кі ровоградській області ОСО БА_2 за згодою заступника пр окурора Кіровоградської обл асті звернувся до суду з пода нням про продовження строку тримання під вартою відносно ОСОБА_1 до 4-х місяців.

В обґрунтування подання за значив, що в жовтні місяці 2010 ро ку, у вечірній час, точна дата та час скоєння злочину орган ами досудового слідства не в становлено, ОСОБА_1 запроп онував знайомому ОСОБА_3, скоїти крадіжку трансформат орного мастила, на що останні й дав свою добровільну згоду , тим самим вступивши з ОСОБ А_1 в злочинну змову. Виконую чи умови злочинної змови ОС ОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, який на пра ві приватної власності належ ить ОСОБА_3, з метою здійсн ення крадіжки майна просліду вали до КТП- 523, який розташова но в с. Бережинка, Кіровоградс ького району та області, де ді ючи умисно та цілеспрямовано з корисливих спонукань, з мет ою особистого збагачення, пе реконавшись в тому, що вони ді ють таємно та за їх діями ніхт о не спостерігає за допомого ю принесеного та заздалегідь приготованого для вчинення злочину трубного ключа шляхо м збиття зварювального з' єд нання, що перекривало доступ до зливної пробки баку охоло дження силового трансформат ора ТМ-100 кВА, злили та повторно таємно викрали 100 літрів тран сформаторного мастила, варті стю 15 грн. 87 коп. за літр. З викрад еним ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зник ли, розпорядившись викрадени м на власний розсуд, чим сприч инили ВАТ «Кіровоградоблене рго» матеріальної шкоди на з агальну суму 1587 грн.

Крім того, в грудні місяці 2010 року, у вечірній час, точна да та та час скоєння злочину орг анами досудового слідства не встановлено, ОСОБА_1 повт орно, запропонував знайомому йому ОСОБА_3, скоїти краді жку трансформаторного масти ла, на що останній дав свою доб ровільну згоду, тим самим вст упивши з ОСОБА_1 в злочинн у змову. Виконуючи умови злоч инної змови ОСОБА_1 спільн о з ОСОБА_3 на автомобілі В АЗ 21053, який на праві приватної власності належить ОСОБА_3 з метою здійснення крадіжк и майна, прослідували до КТП- 201, який розташовано в с. Гаївка , Кіровоградського району та області, де діючи умисно та ці леспрямовано з корисливих сп онукань, з метою особистого з багачення, переконавшись в т ому, що діють таємно та за їх д іями ніхто не спостерігає за допомогою принесеного та за здалегідь приготованого для вчинення злочину трубного к люча шляхом збиття зварюваль ного з' єднання, що перекрив ало доступ до зливної пробки баку охолодження силового т рансформатора, злили та повт орно таємно викрали 190 літрів трансформаторного мастила, в артістю 15 грн. 87 коп. за літр. З ви краденим ОСОБА_1 та ОСОБ А_3 з місця скоєння злочину з никли, розпорядившись викрад еним на власний розсуд, чим сп ричинили ВАТ «Кіровоградобл енерго» матеріальної шкоди н а загальну суму 3015, 30 грн.

Крім того, в січні місяці 2011 р оку, у вечірній час, точна дата та час органами досудового с лідства не встановлено, ОСО БА_1 повторно, запропонував знайомому ОСОБА_3, скоїти крадіжку трансформаторного мастила, на що останній дав св ою добровільну згоду, тим сам им вступивши з ОСОБА_1 в зл очину змову. Виконуючи умови злочинної змови ОСОБА_1, с пільно з ОСОБА_3 на автомо білі ВАЗ 21053, який на праві прив атної власності належить О СОБА_3, з метою здійснення кр адіжки майна, прослідували д о КТП- 118/100 кВА, який розташован о в с.Володимирівка, Кіровогр адського району та області, д е діючи умисно та цілеспрямо вано, з корисливих спонукань , з метою особистого збагачен ня, переконавшись в тому, що ді ють таємно та за їх діями ніхт о не спостерігає за допомого ю принесеного з собою та зазд алегідь приготованого для вч инення злочину трубного ключ а шляхом збиття зварювальног о з' єднання, що перекривало доступ до зливної пробки бак у охолодження силового транс форматора ТМ-100 кВА, злили та по вторно таємно викрали 280 літрі в трансформаторного мастила , вартістю 15 грн. 87 коп. за літр. З викраденим ОСОБА_1 та ОС ОБА_3 з місця скоєння злочин у зникли, розпорядившись вик раденим на власний розсуд, чи м спричинили ВАТ «Кіровоград обленерго» матеріальної шко ди на загальну суму 3650 грн.

Крім того, в січні місяці 2011 р оку, у вечірній час, точна дата та час органами досудового с лідства не встановлено, ОСО БА_1 повторно, запропонував знайомому ОСОБА_3, скоїти крадіжку трансформаторного мастила, на що останній дав св ою добровільну згоду, тим сам им вступивши з ОСОБА_1 в зл очину змову. Виконуючи умови злочинної змови ОСОБА_1 с пільно з ОСОБА_3 на автомо білі ВАЗ 21053, який на праві прив атної власності належить О СОБА_3, з метою здійснення кр адіжки майна, прослідували д о КТП-199/40 кВА, який розташовано в с. Гаївка, Кіровоградського району та області, де діючи ум исно та цілеспрямовано, з кор исливих спонукань, з метою ос обистого збагачення, перекон авшись в тому, що діють таємно та за їхніми діями ніхто не сп остерігає, за допомогою прин есеного з собою та заздалегі дь приготованого для вчиненн я злочину трубного ключа шля хом збиття зварювального з' єднання, що перекривало дост уп до зливної пробки баку охо лодження силового трансформ атора, злили та повторно таєм но викрали 160 літрів трансформ аторного мастила, вартістю 15 г рн. 87 коп. за літр. З викраденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місц я скоєння злочину зникли, роз порядившись викраденим на вл асний розсуд, чим спричинили ВАТ «Кіровоградобленерго» м атеріальної шкоди на загальн у суму 2539,20 грн.

Крім того, в лютому місяці 20 11 року, у вечірній час, точна да та та час органами досудовог о слідства не встановлено, ОСОБА_1 повторно, запропону вав знайомому йому ОСОБА_3 , скоїти крадіжку трансформа торного мастила, на що останн ій дав свою добровільну згод у, тим самим вступивши з ОСО БА_1 в злочину змову. Виконую чи умови злочинної змови ОС ОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, який на пра ві приватної власності належ ить ОСОБА_3, з метою здійсн ення крадіжки майна, прослід ували до КТП- 244/63 кВА, який розт ашовано в с. В.Байраки, Кіровог радського району та області, де діючи умисно та цілеспрям овано, з корисливих спонукан ь, з метою особистого збагаче ння, переконавшись в тому, що д іють таємно та за їх діями ніх то не спостерігає, за допомог ою принесеного з собою та заз далегідь приготованого для в чинення злочину трубного клю ча, шляхом збиття зварювальн ого з' єднання, що перекрива ло доступ до зливної пробки б аку охолодження силового тра нсформатора, злили та повтор но таємно викрали 190 літрів тр ансформаторного мастила, вар тістю 15 грн. 87 коп. за літр. З викр аденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зни кли, розпорядившись викраден им на власний розсуд, чим спри чинили ВАТ «Кіровоградоблен ерго» матеріальної шкоди на загальну суму 3015,30 грн.

Крім того, в лютому 2011 року, то чна дата та час вчинення злоч ину органами досудового слід ства не встановлено ОСОБА_1 , повторно, запропонував зна йомому ОСОБА_3, скоїти кра діжку трансформаторного мас тила, на що останній дав свою д обровільну згоду, тим самим в ступивши з ОСОБА_1 в злочи ну змову. Виконуючи умови зло чинної змови ОСОБА_1 спіль но з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, який на праві приватно ї власності належить ОСОБА _3, з метою здійснення крадіж ки майна, прослідували до КТП - 330, який розташовано в с. Безво днє Кіровоградського району та області, де діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливи х спонукань, з метою особисто го збагачення, переконавшись в тому, що діють таємно та за ї хніми діями ніхто не спостер ігає, за допомогою принесено го з собою та заздалегідь при готованого для вчинення злоч ину трубного ключа шляхом зб иття зварювального з' єднан ня, що перекривало доступ до з ливної пробки баку охолоджен ня силового трансформатора, злили та повторно таємно вик рали 10 літрів трансформаторн ого мастила, вартістю 15 грн. 87 к оп. за літр. З викраденим ОСО БА_1 та ОСОБА_3 з місця ско єння злочину зникли, розпоря дившись викраденим на власни й розсуд, чим спричинили ВАТ « Кіровоградобленерго» матер іальної шкоди на загальну су му 158, 70 грн.

Крім того, навесні 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час скоєння злочину органами до судового слідства не встанов лено, ОСОБА_1, повторно, зап ропонував раніше відомому йо му ОСОБА_3, скоїти крадіжк у трансформаторного мастила , на що останній дав свою добро вільну згоду, тим самим вступ ивши в злочину змову. Виконую чи умови злочинної змови ОС ОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, який на пра ві приватної власності належ ить ОСОБА_3, з метою здійсн ення крадіжки майна, прослід ували до ТП- 10/04 кВ, потужністю 1 60 кВА, який розташовано в с. Шос таківка, Кіровоградського ра йону та області, де діючи умис но та цілеспрямовано, з корис ливих спонукань, з метою особ истого збагачення, переконав шись в тому, що діють таємно та за їхніми діями ніхто не спос терігає, за допомогою принес еного з собою та заздалегідь приготованого для вчинення злочину трубного ключа, шлях ом збиття зварювального з' є днання, що перекривало досту п до зливної пробки баку охол одження силового трансформа тора, злили та повторно таємн о викрали 290 літрів трансформа торного мастила, вартістю 15 гр н. 87 коп. за літр. З викраденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зникли, розп орядившись викраденим на вла сний розсуд, чим спричинили В АТ «Кіровоградобленерго» ма теріальної шкоди на загальну суму 4602,30 грн.

Крім того, навесні 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час скоєння злочину органами до судового слідства не встанов лено, ОСОБА_1, повторно, зап ропонував знайомому ОСОБА _3, скоїти крадіжку трансфор маторного мастила, на що той д ав свою добровільну згоду, ти м самим вступивши в злочину з мову. Виконуючи умови злочин ної змови ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВА З 21053, який на праві приватної в ласності належить ОСОБА_3 , з метою здійснення крадіжки майна, прослідували до ТП- 10/0,4 к В № 141, потужністю 160 кВА, який ро зташовано в с. Українка, Кіров оградського району та област і, де діючи умисно та цілеспря мовано, з корисливих спонука нь, з метою особистого збагач ення, переконавшись в тому що діють таємно та за їхніми дія ми ніхто не спостерігає за до помогою принесеного з собою та заздалегідь приготовано го для вчинення злочину труб ного ключа, шляхом збиття зва рювального з' єднання, що пе рекривало доступ до зливної пробки баку охолодження сило вого трансформатора, злили т а повторно таємно викрали 290 л ітрів трансформаторного мас тила, вартістю 15 грн. 87 коп. за лі тр. З викраденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння зл очину зникли, розпорядившись викраденим на власний розсу д, чим спричинили ВАТ «Кірово градобленерго» матеріально ї шкоди на загальну суму 4602,30 гр н.

Крім того, навесні 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час скоєння злочину органи досу дового слідства не встановле но, ОСОБА_1, повторно, запро понував знайомому ОСОБА_3 , скоїти крадіжку трансформа торного мастила, на що останн ій дав свою добровільну згод у, тим самим вступивши в злоч ину змову. Виконуючи умови зл очинної змови ОСОБА_1 спіл ьно з ОСОБА_3 на автомобіл і ВАЗ 21053, який на праві приватн ої власності належить ОСОБ А_3, з метою здійснення краді жки майна, прослідували до си лового трансформатору, який розташовано в с. Соколівське , Кіровоградського району та області, де діючи умисно та ці леспрямовано з корисливих сп онукань, з метою особистого з багачення, переконавшись в т ому, що діють таємно та за їхні ми діями ніхто не спостеріга є, за допомогою принесеного з собою та заздалегідь пригот ованого для вчинення злочину трубного ключа, шляхом збитт я зварювального з' єднання, що перекривало доступ до зли вної пробки баку охолодження , злили та таємно викрали 170 літ рів трансформаторного масти ла, вартістю 15 грн. 87 коп. за літр . З викраденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння злоч ину зникли, розпорядившись в икраденим на власний розсуд, чим спричинили ВАТ «Кіровог радобленерго» матеріальної шкоди на загальну суму 2697 грн .

Крім того, навесні 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час скоєння злочину органами до судового слідства не встанов лено, ОСОБА_1, повторно, зап ропонував раніше відомому йо му ОСОБА_3, скоїти крадіжк у майна, на що останній дав сво ю добровільну згоду, тим сами м вступивши в злочину змову. В иконуючи умови злочинної змо ви ОСОБА_1 спільно з ОСОБ А_3 на автомобілі який на пра ві приватної власності належ ить ОСОБА_3, з метою здійсн ення крадіжки майна, прослід ували до ТП -10/0,4 кВ № 330, потужніст ю 160 кВА, який розташовано в с. Б езводнє, Кіровоградського ра йону та області, де діючи умис но та цілеспрямовано з корис ливих спонукань, з метою особ истого збагачення, переконав шись в тому, що діють таємно та за їхніми діями ніхто не спос терігає за допомогою принесе ного із собою та заздалегідь приготованого для вчинення злочину трубного ключа, шлях ом збиття зварювального з' є днання, що перекривало досту п до зливної пробки баку охол одження силового трансформа тору, злили та таємно викрали 290 літрів трансформаторного м астила, вартістю 15 грн. 87 коп. за літр. З викраденим ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зникли, розпорядивш ись викраденим на власний ро зсуд, чим спричинили ВАТ «Кір овоградобленерго» матеріал ьної шкоди на загальну суму 4 602,30грн.

Крім того, навесні 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час скоєння злочину органами до судового слідства не встанов лено, ОСОБА_1, повторно, зап ропонував раніше відомому йо му ОСОБА_3, скоїти крадіжк у трансформаторного мастила , на що останній дав свою добро вільну згоду, тим самим вступ ивши в злочину змову. Виконую чи умови злочинної змови ОС ОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі, який на праві при ватної власності належить ОСОБА_3 з метою здійснення к радіжки майна, прослідували до ТП-10/0,4 кВ № 318, потужністю 160 кВА , який розташовано в с. Ганнинс ьке, Кіровоградського району та області, де діючи умисно та цілеспрямовано з корисливих спонукань, з метою особистог о збагачення, переконавшись в тому, що діють таємно та за ї х діями ніхто не спостерігає , за допомогою принесеного з с обою та заздалегідь приготов аного для вчинення злочину т рубного ключа, шляхом збиття зварювального з' єднання, щ о перекривало доступ до злив ної пробки баку охолодження силового трансформатору, зли ли та таємно викрали 290 літрів трансформаторного мастила, вартістю 15 грн. 87 коп. за літр. З в икраденим ОСОБА_1 та ОСО БА_3 з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись викр аденим на власний розсуд, чим спричинили ВАТ «Кіровоградо бленерго» матеріальної шкод и на загальну суму 4602,30грн.

Крім того, 15.04.2011 року близько 23 год.00 хв. ОСОБА_1 повторно, з апропонував знайомому ОСО БА_3, скоїти трансформаторн ого мастила, на що останній да в свою добровільну згоду, тим самим вступивши в злочину зм ову. Виконуючи умови злочинн ої змови ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, який на праві приватної вл асності належить ОСОБА_3 з метою здійснення крадіжки м айна прослідували до трансфо рматору КТП № 340, що розташован ий в с. Радісне Новоукраїнськ ого району Кіровоградської о бласті та належить Новоукраї нському РЕМ ВАТ «Кіровоградо бленерго», де діючи умисно та цілеспрямовано з корисливих спонукань, з метою особистог о збагачення, переконавшись в тому, що діють таємно та за ї хніми діями ніхто не спостер ігає, за допомогою принесено го з собою та заздалегідь при готованого для вчинення злоч ину трубного ключа з вказано го трансформатору таємно пов торно здійснили крадіжку мас тила. З місця скоєння злочину ОСОБА_1 та ОСОБА_3 зник ли викраденим майном розпоря дились на власний в розмірі 120 літрів, чим заподіяли ВАТ «Кі ровоградобленерго» матеріа льну шкоду на загальну суму 317 4 гривні.

Крім того, 17.04.2011 року близько 23 години 00 хвилин ОСОБА_1, по вторно запропонував раніше в ідомому йому ОСОБА_3, скої ти крадіжку трансформаторно го мастила, на що останній дав свою добровільну згоду, тим с амим вступивши в злочину змо ву. Виконуючи умови злочинно ї змови ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, що на праві приватної власно сті належить ОСОБА_3 з мет ою здійснення крадіжки майна прослідували до трансформат ору КТП № 43, що розташований в с . Яблунівка, Новоукраїнськог о району та належить Новоукр аїнському РЕМ ВАТ «Кіровогра добленерго», де діючи умисно та цілеспрямовано з метою ос обистого збагачення, перекон авшись в тому, що діють таємно та за їх діями ніхто не спосте рігає за допомогою принесено го із собою та заздалегідь пр иготованого для вчинення зло чину трубного ключа, повторн о таємно вчинили крадіжку тр ансформаторного мастила в ро змірі 120 літрів. З місця скоєнн я злочину ОСОБА_1 та ОСОБ А_3 зникли викраденим розпо рядились на власний розсуд, ч им заподіяли ВАТ «Кіровоград обленерго» матеріальну шкод у на загальну суму 3491 гривню.

Крім того, ОСОБА_1 вчинив замах на таємне викрадення ч ужого майна (крадіжка), вчинен а повторно, за попередньою зм овою групою осіб, за наступни х обставин:

На початку червня 2011 року, у в ечірній час, точна дата та час вчинення злочину органами д осудового слідства не встано влено, ОСОБА_1 запропонува в знайомому ОСОБА_3 вчинит и крадіжку трансформаторног о мастила на що останній дав с вою добровільну згоду, тим са мим вступивши з ОСОБА_1 в з лочинну змову. Виконуючи умо ви злочинної змови ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автом обілі ВАЗ 21053, що на праві прива тної власності належить ОС ОБА_3 з метою здійснення кра діжки прослідували до силово го трансформатора, який розт ашовано в с. Новопавлівка Кір овоградського району та обла сті, де діючи умисно та цілесп рямовано, з корисливих спону кань, з метою особистого збаг ачення, переконавшись в тому , що діють таємно та за їх діям и ніхто не спостерігає, за доп омогою принесеного з собою т а заздалегідь приготованого для вчинення злочину трубно го ключа намагались зламати запори зварювального з' єдн ання, що перекривало доступ д о зливної пробки баку охолод ження силового трансформато ру, щоб викрасти масло. Однак, в зв' язку з тим, що горловина була заварена електрозварюв альним апаратом, ОСОБА_1 т а ОСОБА_3 не змогли довест и злочин до кінця, з причин, що не залежали від їх волі.

Крім того, ОСОБА_1 в ніч н а 06.10.2011 року, точного часу вчине ння злочину органами досудов ого слідства не встановлено, ОСОБА_1 запропонував рані ше відомому йому ОСОБА_3 в чинити крадіжку чужого майна на що останній дав свою добро вільну згоду, тим самим вступ ивши з ОСОБА_1 в злочину зм ову. Виконуючи умови злочинн ої змови ОСОБА_1 спільно з ОСОБА_3 на автомобілі ВАЗ 21053, що на праві приватної влас ності належить ОСОБА_3 з м етою здійснення крадіжки про слідували до силового трансф орматора КТП 136/63, розташованог о в с. Котівка, Новомиргородсь кого району, Кіровоградської області, де діючи умисно та ці леспрямовано, з корисливих с понукань, з метою особистого збагачення, переконавшись в тому, що діють таємно та за їх діями ніхто не спостерігає, т аємно повторно викрали з вищ евказаного трансформатора м астило в кількості 180 літрів, в артістю 15 гривень 87 копійок. Пі сля чого з місця вчинення зло чину ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з викраденим зникли, майном р озпорядились на власний розс уд, чим заподіяли Новомиргор одському РЕМ ПАТ «Кіровоград обленерго» матеріальну шкод у на загальну суму 2856 гривень 60 копійок.

Крім того, ОСОБА_1 в ніч н а 09.10.2011 року, точний час вчиненн я злочину органами досудовог о слідства не встановлено, ОСОБА_1 запропонував знайом ому ОСОБА_3 вчинити крадіж ку чужого майна на що останні й дав свою добровільну згоду , тим самим вступивши з ОСОБ А_1 в злочину змову. Виконуюч и умови злочинної змови ОСО БА_1 спільно з ОСОБА_3 на а втомобілі ВАЗ 21053, що на праві п риватної власності належить ОСОБА_3 з метою здійсненн я крадіжки прослідували до с илового трансформатора КТП 1 26, розташованого в с. Мартонош а, Новомиргородського району , Кіровоградської області, де діючи умисно та цілеспрямов ано, з корисливих спонукань, з метою особистого збагачення , переконавшись в тому, що вони діють таємно та за їхніми дія ми ніхто не спостерігає, таєм но повторно викрали з вищевк азаного трансформатора маст ило в кількості 180 літрів тран сформаторного мастила, варті стю 15 гривень 87 копійок за літр . Після цього з місця скоєння з лочину ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з викраденим зникли, майном розпорядились на власний ро зсуд, чим заподіяли Новомирг ородському РЕМ ПАТ «Кіровогр адобленерго» матеріальну шк оду на загальну суму 2777 гривен ь 25 копійок.

21.10.2011 року о 21 годині 25 хвилин в порядку ст. 115 КПК України затр иманий: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦ ІЯ_5, уродж. с. Степове, Кіро воградського району, Кіровог радської області.

31.11.2011 Ленінським райсудом Кір овоградської області ОСОБ А_1 було обрано міру запобіж ного заходу у вигляді взяття під варту на строк 2 місяці, то бто до 21.12.2011 р. до 21 год. 25 хв.

15.11.11 року апеляційним судом К іровоградської області було розглянуто апеляцію захисни ка-адвоката ОСОБА_4 в інте ресах обвинуваченого ОСОБ А_1 на постанову Ленінськог о районного суду м. Кіровогра да від 31.11.2011 року. якою щодо ОС ОБА_1 обрано запобіжний зах ід у вигляді взяття під варту строком на два місяці.

Розглянувши апеляцію захи сника ОСОБА_4 суд вирішив постанову Ленінського район ного суду м. Кіровограда від 31 .11.2011 року - змінити, рахувати д вохмісячний строк взяття під варту обвинуваченого ОСОБ А_1 починаючи з 11.10.2011 року.

27.10.11 року ОСОБА_1 пред' яв лено обвинувачення за ч. 2 ст. 18 5 КК України.

Допитаний в якості обвинув аченого ОСОБА_1 свою вину в скоєнні інкримінованих йом у злочинів визнав частково.

З часу порушення дано ї кримінальної справи викона ні наступні слідчі дії: допит ано в якості свідка ОСОБА_5 ; проведено впізнання особи з а фотознімками з участю свід ка ОСОБА_5; проведено відт ворення обстановки та обстав ин події за участю обвинувач еного ОСОБА_3; призначено ряд судово - хімічних експерт из; частково зібрано характе ризуючи дані на обвинувачену особу; частково оглянуто вил учені речі та визнано їх в яко сті речових доказів.

11 грудня 2011 року о 21 го д. 25 хв. закінчується двохміся чний строк тримання під варт ою обвинуваченого ОСОБА_1 , але завершити розслідуванн я у вказаний термін у повному обсязі неможливо, виходячи з необхідності виконання вели кого обсягу слідчих дій.

Так по справі необхі дно: долучити до матеріалів к римінальної справи висновки призначених експертиз; озна йомити обвинуваченого з мате ріалами експертиз; пред' яви ти остаточне обвинувачення ОСОБА_1; перевірити обвину вачених, щодо скоєння інших п одібних злочинів та в разі ви явлення таких порушити необх ідні кримінальні справи, які об' єднати з вказаною кримі нальною справою; в повному об сязі зібрати характеризуючи матеріали на обвинувачених; оглянути раніше не оглянуті предмети та визнати їх речов ими доказами; виконати вимог и ст. 23-1 КПК України; виконати в имоги ст. ст. 217, 218-220 КПК України; с класти обвинувальний виснов ок; виконати інші слідчі дії у яких виникне необхідність в ході розслідування кримінал ьної справи.

На виконання вищевказаних слідчих дій та заходів потрі бен додатковий строк не менш е двох місяців в зв' язку з чи м виникла необхідність в зве рненні до суду з поданням про продовження строку тримання обвинуваченого ОСОБА_1 пі д вартою до чотирьох місяців .

Заслухавши думку про курора, слідчого які підтрим али подання, вивчивши матері али кримінальної справи вваж аю за необхідне задовольнити подання і продовжити строк т римання під вартою до 11.02.2012 року , тобто до закінчення строку с лідства, оскільки по справі н еобхідно провести ряд слідчи х дій, які потребують тривало го часу, зокрема: долучити до м атеріалів кримінальної спра ви висновки призначених експ ертиз; ознайомити обвинуваче ного з матеріалами експертиз ; пред' явити остаточне обви нувачення ОСОБА_1; перевір ити обвинувачених, щодо скоє ння інших подібних злочинів та в разі виявлення таких пор ушити необхідні кримінальні справи, які об' єднати з вказ аною кримінальною справою; в повному обсязі зібрати хара ктеризуючи матеріали на обви нувачених; оглянути раніше н е оглянуті предмети та визна ти їх речовими доказами; вико нати вимоги ст. 23-1 КПК України; виконати вимоги ст. ст. 217, 218-220 КПК України; скласти обвинуваль ний висновок; виконати інші с лідчі дії у яких виникне необ хідність в ході розслідуванн я кримінальної справи.

При цьому враховано , що ОСОБА_1 є повнолітньою працездатною особою, раніше неодноразово притягувався д о кримінальної відповідаль ності, обвинувачується у ско єнні за попередньою змовою г рупою осіб умисного, корисли вого злочину середньої тяжко сті, санкція за вчинення яко го передбачена у виді позба влення волі на строк до 5-ти ро ків, що дає підстави вважати, щ о перебуваючи на волі, може п родовжити злочинну діяльніс ть, уникнути від слідства та с уду, перешкоджати виконанню процесуальних рішень, у зв' язку з чим підстави для зміни раніше обраного запобіжного заходу відсутні.

Керуючись ст. 165-3 КПК України , суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити строк тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уро дженця с. Степове, Кіровогр адського району, Кіровоградс ької області до 21.25 год. 11.02.2012 ро ку.

Копію постанови надіслати до СІЗО № 14 м. Кіровограда і Кі ровоградського МВ УМВС Украї ни в Кіровоградській області - для виконання.

На постанову може бути под ана апеляція до апеляційног о суду Кіровоградської облас ті протягом трьох діб з дня її винесення.

Суддя Ленінського ра йонного

суду м. Кіровограда Черненко

Дата ухвалення рішення08.12.2011
Оприлюднено06.01.2012
Номер документу20456990
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1201/11

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Постанова від 07.09.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Постанова від 01.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 03.02.2012

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 26.07.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Принцевська Н. М.

Постанова від 08.12.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Черненко І. В.

Постанова від 17.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Благодатна О. Ю.

Постанова від 17.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Благодатна О. Ю.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні