Постанова
від 22.11.2011 по справі 2а-0870/8450/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2011 року < Тек ст > Справ а № 2а-0870/8450/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі судді Сіпаки А.В., розглянувши у порядку скороченого прова дження адміністративну спра ву за позовом Державної пода ткової інспекції у Комунарсь кому районі м. Запоріжжя до то вариство з обмеженою відпові дальністю «Виробничо - коме рційна фірма «ПІК» треті осо би ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОС ОБА_3 про припинення підпри ємницької діяльності юридич ної особи

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із позов ом про припинення юридичної особи, в якому зазначив, що від повідач більше року не надає до органів податкової служб и передбачені діючим законод авством документи бухгалтер ської та податкової звітност і, що є підставою для припинен ня його юридичної особи в суд овому порядку.

Ухвалою суду від 14.10.2011 відкри то скорочене провадження в з азначеній адміністративній справі та вказана ухвала бул а направлена на адресу відпо відача та третіх осіб, але на а дресу суду повернувся поштов ий конверт, який було направл ено на адресу відповідача, з з азначенням «за зазначеною ад ресою не проживає», але третя особа ОСОБА_1 отримала за значену ухвалу 11.11.2011.

Станом на 22.11.2011 до канцелярії суду не були подані заперече ння проти позову.

За правилами частин 1, 6 статт і 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини , на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, якщо особа, я ка бере участь у справі, без по важних причин не надасть док ази на пропозицію суду для пі дтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішу є справу на основі наявних до казів.

Суддя, оцінивши повідомлен і позивачем обставини та ная вні у справі докази у їх сукуп ності, вирішив продовжити ро згляд справи у порядку скоро ченого провадження і встанов ив наявність достатніх підст ав для прийняття законного т а обґрунтованого рішення.

Розглянувши наявні матері али та фактичні обставини сп рави, дослідивши і оцінивши н адані докази в їх сукупності , суд встановив наявність дос татніх підстав для задоволен ня позову виходячи з наступн ого.

Відповідно до пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України, п латник податків зобов'язаний подавати до контролюючих ор ганів у порядку, встановлено му податковим та митним зако нодавством, декларації, звіт ність та інші документи, пов'я зані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Пунктом 67.2 ст.67 ПК України пер едбачено, що органи державно ї податкової служби в устано вленому законом порядку мают ь право звертатися до суду пр о винесення судового рішення щодо припинення юридичних о сіб або підприємницької діял ьності фізичних осіб - підп риємців.

Статтею 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців» передбачено, що д ержавна реєстрація припинен ня юридичної особи проводить ся у разі постановлення судо вого рішення про припинення діяльності юридичної особи.

У частині 2 цієї статті зазн ачено, що підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи те, що відповіда ч ухиляється від подачі до ор ганів податкової служби пере дбачених законодавством док ументів бухгалтерської та по даткової звітності, вимоги п озивача слід визнати законни ми та обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволен ню.

На підставі викладен ого, керуючись Податковим ко дексом України, Законом Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», ст.ст. 71, 159-163 КА С України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Комунарському районі м. За поріжжя до товариство з обме женою відповідальністю «Вир обничо - комерційна фірма « ПІК» треті особи ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про припи нення юридичної особи - зад овольнити.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Виробничо - ком ерційна фірма «ПІК» (69083, м. Запо ріжжя, вул.Східна, буд.5а, код ЄД РПОУ 22130246).

Постанова підляг ає негайному виконанню.

Після набрання поста новою законної сили її копію направити Державному реєстр атору за місцем реєстрації в ідповідача.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого Кодексом ад міністративного судочинств а України, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /п ідпис/ А.В.Сіпак а

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2011
Оприлюднено06.01.2012
Номер документу20558128
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/8450/11

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 14.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні