Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-3578/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

            ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                              ПОСТАНОВА

                                                      ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

 "28" листопада 2011 р.                                             Справа № 2a-3578/11/0970

 м. Івано-Франківськ  

          

     Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Мигалюк Ю.В., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Коломийської державної податкової інспекції до Коломийської районної організації народно-демократичної партії про припинення юридичної особи,-

                                                            

  ВСТАНОВИВ:

           31.10.2011 року Коломийська державна податкова інспекція звернулася до суду з адміністративним позовом до Коломийської районної організації народно-демократичної партії про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач зареєстрований як юридична особа 16.08.2005року, заборгованості до бюджету немає, згідно відомостей Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України внесено запис про відсутність даної юридичної особи за її місцезнаходженням, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

           Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України судом 02.11.2011 року винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі, яку разом із копією позовної заяви та доданими до неї документами направлено відповідачу для подання заперечення або заяви про визнання позову. 07.11.2011 року надіслані документи повернулися до суду з відміткою «за зазначеною адресою не значиться». Згідно правил ч.4 ст.33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам - за адресою місцезнаходженням, що зазначені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином (а.с.10).

           Суд, розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог ст. 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі –прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач - Коломийська районна організація народно-демократичної партії зареєстрована як юридина особа Коломийською міською радою 16.08.2005 року (а.с.6), відповідно до довідки Коломийської державної податкової інспекції №8570/10/19-005/1735 від 12.08.2011 року заборгованості до бюджету немає.

Згідно із ст.1 Закону України "Про об'єднання громадян" N 2460-XII від 16.06.1992р. об'єднанням громадян є добровільне громадське формування, створене на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод. Об'єднання громадян, незалежно від назви (рух, конгрес, асоціація, фонд, спілка тощо) відповідно до цього Закону визнається політичною партією або громадською організацією.

Відповідно до ст.2 Закону України “Про політичні партії в Україні”№2365 від 05.04.2001р. політична партія - це зареєстроване згідно з законом добровільне об'єднання громадян - прихильників певної загальнонаціональної програми суспільного розвитку, що має своєю метою сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян, бере участь у виборах та інших політичних заходах.

            Відповідно до вимог ст.25 вищезгаданого Закону політичні партії припиняють свою діяльність шляхом реорганізації чи ліквідації (саморозпуску) або в разі заборони її діяльності чи анулювання реєстраційного свідоцтва в порядку, встановленому цим та іншими законами України.

              Політичні партії та утворені місцеві організації є юридичними особами.

             Відповідно до вимог ч.1 ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців755-IV від 15.05.2003р. юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

              Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

          Відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органам державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи.

              Права, передбачені п.п.20.1.12-20.1.22 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, надаються головам державних податкових адміністрацій і начальникам державних податкових інспекцій та їх заступникам (п.п.20.1.40 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України).

              Враховуючи те, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців міститься запис №5 про відсутність відповідача за місцезнаходженням –Івано-Франківська область, м.Коломия, Проспект М.Грушевського,82/213, заборгованості до бюджету відповідач не має, а тому вимоги позивача щодо припинення даної юридичної особи підлягають задоволенню.

              Відповідно до вимог ч.1 ст.38 даного Закону суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

     На підставі наведеного, керуючись ст.124 Конституції України, ст.ст. 2, 8-14, 86, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

                                           

                                                          ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Припинити юридичну особу – Коломийську районну організацію народно-демократичної партії (код ЄДРПОУ 25064892, Проспект М.Грушевського,82/213, м.Коломия, Івано-Франківська область, 78200).

  Відповідно до ч.1 ст. 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" після набрання постановою законної сили, направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи (виконавчий комітет Коломийської міської ради Івано-Франківської області) для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення та внесення запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

 Постанову допустити до негайного виконання.

 Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 КАС України, апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня  отримання копії постанови.

 Відповідно до ч.9 ст.183-2 постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

 Постанова набирає законної сили в порядку і строки, визначені ст.254 КАС України.                 

 Постанова складена 28.11.2011 року о 14:30 год.

    

          

          Суддя:                                                                      Мигалюк Ю.В.

          

          

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20561485
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3578/11/0970

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні