Постанова
від 29.12.2011 по справі 2а-5389/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 грудня 2011 року 2а-5389/11/1070

Суддя Київського окружн ого адміністративного суду Т ерлецька О.О., розглянувши у по рядку скороченого проваджен ня адміністративну справу

за позовом Білоцерківської об' єднано ї державної податкової інспе кції

Київської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Белта»

про припинення ю ридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружног о адміністративного суду зве рнулась Білоцерківська об' єднана державна податкова ін спекція Київської області з позовом до Товариства з обме женою відповідальністю «Бел та»про припинення юридичної особи, у зв' язку з неподання м податкової звітності більш е року.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що від повідач з 09.09.2004 перебуває на об ліку в Білоцерківській об' є днаній державній податковій інспекції Київської області , проте податкову звітність в ідповідач не подає до податк ового органу з 2008 року, остання податкова звідність подана відповідачем до податкового органу за 2007 рік, що відповідно до частини другої статті 38 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» є підставою для припинення ю ридичної особи.

Ухвалою Київського окружн ого адміністративного суду в ід 09.11.2011 відкрито скорочене про вадження у справі та запропо новано відповідачу, у разі не визнання адміністративного позову, у десятиденний строк з дня одержання ухвали про ві дкриття скорочено проваджен ня, надати суду письмові запе речення проти позову та дока зи на підтвердження цих запе речень або заяву про визнанн я позову.

Відповідач, повідомлений п ро відкриття скороченого про вадження в адміністративній справі.

Однак, конверт № 0113312405058, яким відповідачу направлялась ух вала суду повернувся до суду з відміткою пошти - «за закі нченням терміну зберігання» .

Ухвала суду направлялась в ідповідачу за адресою вказан ою у Витязі з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців, а саме: 09100, Київська область, м. Біла Церква, вул. Січневого прориву, буд. 4, кв. 95.

Відповідно до частини один адцятої статті 35 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, розписку про одержан ня повістки (повістку у разі н еможливості вручити її адрес ату чи відмови адресата її од ержати) належить негайно пов ернути до адміністративного суду. У разі повернення пошто вого відправлення із повістк ою, яка не вручена адресату з н езалежних від суду причин, вв ажається, що така повістка вр учена належним чином.

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги є обґрунтованим и та такими, що підлягають зад оволенню, з наступних підста в.

Товариство з обмеженою від повідальністю «БЕЛТА»зареє строване 18.08.2004 виконавчим комі тетом Білоцерківської міськ ої ради Київської області.

Як платник податків відпов ідач перебуває на обліку у Бі лоцерківській об' єднаній д ержавній податковій інспекц ії Київської області за № 8 від 09.09.2004, що підтверджується Довід кою виданою Білоцерківською ОДПІ Київської області від 20. 10.2011.

Згідно з статтею 16 Податков ого Кодексу України, платник податків зобов' язаний зокр ема: вести в установленому по рядку облік доходів і витрат , складати звітність, що стосу ється обчислення і сплати по датків та зборів; подавати до контролюючих органів у поря дку, встановленому податкови м та митним законодавством, д екларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків та з борів.

Відповідно до пункту 49.2 стат ті 49 Податкового кодексу Укра їни, платник податків зобов'я заний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларац ії щодо кожного окремого под атку, платником якого він є, ві дповідно до цього Кодексу не залежно від того, чи провадив такий платник податку госпо дарську діяльність у звітном у періоді.

Відповідно до довідки, вида ної Білоцерківською об' єдн аною державною податковою і нспекцією Київської області від 17.10.2011 № 1130/7/15, відповідач не под ає податкової звітності почи наючи з 2008 року, останню податк ову звітність відповідачем п одано за 2007 рік. Тобто, строк, уп родовж якого відповідач не п одає звітність до податковог о органу, перевищує один рік.

Згідно з довідкою Білоцерк івської об' єднаної державн ої податкової інспекції Київ ської області від 17.10.2011 № 1131/7/24-0, за боргованість по податкових п латежах станом на 17.10.2011, тобто н а день подання позову до суду , у відповідача відсутня.

Відповідно до частини 2 ста тті 38 Закону України “Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців” від 15 травня 2003 року N 755-IV, п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов' язано з банкрутством юри дичної особи, зокрема є непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Згідно з пунктом 20.1.12 статті 2 0 Податкового Кодексу Україн и, органи державної податков ої служби мають право, у випад ках, встановлених законом, зв ертатися до суду щодо припин ення юридичної особи та підп риємницької діяльності фізи чної особи - підприємця про ви знання недійсними установчи х (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Враховуючи викладене, суд в важає, що позовні вимоги обґр унтовані, підтверджуються на лежними доказами, а тому підл ягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати ст ягненню з відповідача не під лягають.

Керуючись статтями 14, 51, 69, 70, 71, 158 -163, 183-2, 254 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд , -

п о с т а н о в и в:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити діяльність юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством - Товариства з обмеженою відповідальніст ю «БЕЛТА»(09100, Київська облас ть, м. Біла Церква, вул. Січнево го прориву, буд. 4, кв. 95, іденти фікаційний код - 33143300).

3. Копію постанови суду, післ я набрання нею законної сили , направити державному реєст ратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання апеляційної ска рги, якщо скаргу не було подан о в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається до Київ ського апеляційного адмініс тративного суду через Київсь кий окружний адміністративн ий суд протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

Суддя Терлецька О.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20564061
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5389/11/1070

Постанова від 29.12.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні