Постанова
від 28.03.2011 по справі 962/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2011 року 2а-962/11/1070

Суддя Київського окружно го адміністративного суду Ли ска І.Г., розглянувши в порядку письмового провадження адмі ністративну справу за позово м Державної податкової інсп екції у Києво-Святошинському районі Київської області до Дочірнього підприємства «Т епловодооблік» Товариства з обмеженоювідповідальністю «Спільного підприємства «Це ннер-Україна ЛТД» про припи нення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Києво-Святошинському районі Київської області зв ернулась до суду з позовом пр о припинення юридичної особи - Дочірнього підприємства «Т епловодооблік» Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Спільного підприємства «Ц еннер-Україна ЛТД».

У позовній заяві пози вач зазначає, що відповідач н е подає до Державної податко вої інспекції у Києво-Святош инському районі Київської об ласті податкові декларації, іншу звітність, передбачену чинним законодавством Украї ни з першого півріччя 2009 року, в зв' язку з чим позивач проси ть прийняти постанову про пр ипинення юридичної особи - Дочірнього підприємства «Те пловодооблік» Товариства з о бмеженою відповідальністю «Спільного підприємства «Це ннер-Україна ЛТД».

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, п ро розгляд справи повідомлен ий належним чином, 28 березня 20 11 року представник позивача В оєводін Р.І. надав суду клопот ання, в якому просив розгляда ти справу у відсутності пред ставника позивача, у порядку письмового провадження, поз овні вимоги підтримав у повн ому обсязі.

Відповідач - Дочірнє підп риємство «Тепловодооблік» Т овариства з обмеженою відпо відальністю «Спільного підп риємства «Ценнер-Україна ЛТД » у судове засідання не з' яв ився, про розгляд справи пові домлявся належним чином, за а дресою зазначеною у Свідоцтв і про державну реєстрацію юр идичної особи та у Витягу з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців, відзиву на по зов не надав, явку своїх предс тавників в судове засідання не забезпечив.

На підставі ст. 122, ч. 6 статті 128 Кодексу адміністративного с удочинства України судом при йнято рішення про розгляд сп рави у порядку письмового пр овадження.

Розглянувши позовну заяву , дослідивши інші матеріали с прави, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню , з огляду на таке.

Так, Дочірнє підприємство « Тепловодооблік» Товариства з обмеженою відповідальніс тю «Спільного підприємства « Ценнер-Україна ЛТД», зареєст ровано 16.11.2001року, як юридичну ос обу Києво-Святошинською райо нною державною адміністраці єю Київської області, що підт верджується Свідоцтвом про д ержавну реєстрацію юридично ї особи ( а.с. 10), Довідкою №4526/2001р. п ро включення до Єдиного держ авного реєстру підприємств т а організацій України ( а.с 11), В итягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців № 7229921 (а.с 5-а.с 7) .

Згідно Довідки про взяття н а облік платника податків ві д 30.11.2001 року №10489/7/2902С, Дочірнє підп риємство «Тепловодооблік» Т овариства з обмеженою відпо відальністю «Спільного підп риємства «Ценнер-Україна ЛТД » взяте на облік, як платник по датків 30.11.2001 року у ДПІ у Києво-С вятошинському районі Київс ької області за № 32.

Станом на 30.09.2010 року Дочірнє п ідприємство «Тепловодооблі к» Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Спільного підприємства «Ценнер-Україн а ЛТД» не має заборгованості із сплати податків, зборів (об ов' язкових платежів), що під тверджується Службовою запи скою №430 від 30.09.2010 року ( а.с 14) .

Згідно Довідки ДПІ у Києво-С вятошинському районі Дочірн є підприємство «Тепловодооб лік» Товариства з обмеженою відповідальністю «Спільно го підприємства «Ценнер-Укра їна ЛТД» останній звіт було п одано до ДПІ у Києво-Святошин ському районі Київської обл асті 10.08.2009 року (а.с. 8).

Відповідно до статті 9 Закон у України „Про систему опода ткування” від 25.06.1991 року №1251-ХІІ зі змінами та доповненнями (ч инного до 1 січня 2011 року), платн ики податків і зборів (обов'яз кових платежів) зобов'язані:

1) вести бухгалтерський облі к, складати звітність про фін ансово-господарську діяльні сть і забезпечувати її збері гання у терміни, встановлені законами;

2) подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів);

3) сплачувати належні суми п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) у встановлені зак онами терміни;

4) допускати посадових осіб державних податкових органі в до обстеження приміщень, що використовуються для одержа ння доходів чи пов'язані з утр иманням об'єктів оподаткуван ня, а також для перевірок з пит ань обчислення і сплати пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців»від 15 травня 2003 року N 755-IV, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичної ос оби, зокрема є неподання прот ягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Згідно з п. 20.1.12 ст. 20 Податковог о Кодексу України, органи дер жавної податкової служби маю ть право, у випадках, встановл ених законом, звертатися до с уду щодо припинення юридично ї особи та підприємницької д іяльності фізичної особи - пі дприємця про визнання недійс ними установчих (засновницьк их) документів суб'єктів госп одарювання.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Враховуючи, що відповідач - Дочірнє підприємство «Тепло водооблік» Товариства з обме женою відповідальністю «Сп ільного підприємства «Ценне р-Україна ЛТД» не подає подат кових декларацій та документ ів фінансової звітності до Д ержавної податкової інспекц ії у Києво-Святошинському ра йоні Київської області з 10.08.2009 року, а також право органів де ржавної податкової служби зв ертатися до суду з заявою (поз овною заявою) про припинення юридичної особи, суд вважає п озовні вимоги обґрунтованим та такими, що підлягають задо воленню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов'язаних із залученням с відків та проведенням судови х експертиз, судові витрати (с удовий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відпові дача не підлягають.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 159 - 163, 167, 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Державної податко вої інспекції у Києво-Святош инському районі Київської о бласті до Дочірнього підприє мства «Тепловодооблік» Това риства з обмеженою відповід альністю «Спільного підприє мства «Ценнер-Україна ЛТД» п ро припинення юридичної особ и - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство «Тепло водооблік» Товариства з обме женою відповідальністю «Спі льного підприємства «Ценнер -Україна ЛТД» (ідентифікацій ний код 31783268, 08133, Київська област ь, Києво-Святошинський район , м. Вишневе, вул. Щорса, 10).

Постанову надіслати держа вному реєстратору Києво-Свят ошинської районної державно ї адміністрації Київської об ласті для внесення до Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців запису про судове рішення та для здійснення за ходів з припинення юридичної особи у встановленому закон ом порядку.

Постанова набирає законно ї сили в порядку передбачено му ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її отримання особою, яка о скаржує постанову, за правил ами, встановленими ст. ст. 185-187 Ко дексу адміністративного суд очинства України.

Суддя: Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20564257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —962/11/1070

Постанова від 28.03.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні