Постанова
від 22.11.2011 по справі 2а/1770/4665/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/4665/2011

22 листопада 2011 року 17год. 30хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Шевчук С.М. за участю сек ретаря судового засідання Бє лкіної Д.С. та сторін і інших о сіб, які беруть участь у справ і:

прокурор: < Текст >

позивача: представник не пр ибув;

відповідача: представник н е прибув; третьої особи позив ача: представник < Текст > трет ьої особи відповідача: предс тавник < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Здолбунівська об'єднана д ержавна податкова інспекція < Список > < Позивач в особі > т ретя особа, яка не заявляє сам остійних вимог на предмет сп ору на стороні позивача < 3-тя о соба >

до Приватне підприємство "Авт опарк-Леол" третя особа, яка н е заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні в ідповідача < 3-тя особа >

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Здобунівська об'єднана де ржавна податкова інспекція з вернулася до Рівненського ок ружного адміністративного с уду з позовом до Приватного п ідприємства "Автопарк-Леол" п ро стягнення податкової забо ргованості в сумі10680,00 грн., в том у числі по податку на прибуто к в сумі 5937,00 грн., по податку на д одану вартість в сумі 4743,00 грн.

Від позивача надійшло клоп отання про розгляд справи бе з участі його представника.

Судом вживалися заходи щод о повідомлення відповідача п ро дату, час та місце розгляду справи за адресою, внесеною д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців.

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС Укр аїни, у разі відсутності осіб , які беруть участь у справі за адресою, що зазначена в Єдино му державному реєстрів юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців, вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі сторін на підст аві наявних доказів.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах с прави, які подані позивачем р азом з позовною заявою.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, відповідн о до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС У країни, повне фіксування суд ового засідання за допомогою звукозаписувального техніч ного засобу не здійснюється.

Розглянувши позовну заяву , дослідивши подані позиваче м письмові докази, оцінивши ї х за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді у судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, суд прийшов до вис новку, що позов слід задоволь нити повністю.

При цьому суд виходить з нас тупного.

Відповідач зареєстрований як юридична особа Здолбунів ською районною державною адм іністрацією (а.с.7-9), перебуває н а обліку як платник податків у позивача (а.с.6).

За відповідачем рахується заборгованість в сумі 10680,00 грн ., в тому числі по податку на пр ибуток в сумі 5937,00 грн., по податк у на додану вартість в сумі 4743,0 0 грн. (а.с.4).

Обставини щодо такої забор гованості підтверджуються н аявними та дослідженими в су довому засіданні доказами: д овідкою про заборгованість ( а.с.4), актом про результати поз апланової невиїзної перевір ки позивача (а.с.10-16), податковим повідомленням-рішенням від 07.09.2010 року № 0000562340/0 (а.с.17), від 07.09.2010 року № 0000552340/0(а.с.18), корінцем податково ї вимоги від 29.06.2011 року № 143 9а.с.19), у хвалою Житомирського апеляц ійного адміністративного су ду від 26.05.2011 року (а.с.22-23).

Якщо згідно з нормами статт і 54 Податкового кодексу Украї ни, сума грошового зобов'язан ня розраховується контролюю чим органом, платник податкі в не несе відповідальності з а своєчасність, достовірніст ь і повноту нарахування тако ї суми, проте несе відповідал ьність за своєчасне та повне погашення нарахованого узго дженого грошового зобов'язан ня і має право оскаржити зазн ачену суму в порядку, встанов леному цим Кодексом (п. 54.5 ст. 54 П одаткового кодексу України).

Відповідно до п.п.4 п. 1 ст. 16, ст. 57 Податкового кодексу Україн и, платник податків зобов'яза ний сплачувати податки та зб ори в строки та у розмірах, вст ановлених цим Кодексом та за конами з питань митної справ и.

Податковим обов'язком визн ається обов'язок платника по датку обчислити, задекларува ти та/або сплатити суму подат ку та збору в порядку і строки , визначені цим Кодексом, зако нами з питань митної справи. В иконанням податкового обов'я зку визнається сплата в повн ому обсязі платником відпові дних сум податкових зобов'яз ань у встановлений податкови м законодавством строк (п.36.1 с т. 36, п. 38.1. ст. 38 ПК України).

Згідно п.п.20.1.18 п.20.1. ст.20 ПК Украї ни, позивач наділений повнов аженнями на звернення до суд у з позовом про стягнення сум и податкового боргу платника податку. Пункт 95.3 ст. 95 Податков ого кодексу України передбач ає, що стягнення коштів з раху нків платника податків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника податків, здійснюєтьс я за рішенням суду.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

< Текст > Позов задовольнит и повністю.

Стягнути з Приватного підп риємства "Автопарк Леол" (код Є ДРПОУ 32256498) до Державного бюдже ту України заборгованість в сумі 10680,00 грн. (десять тисяч шіст сот вісімдесят гривень), в том у числі: по податку на додану в артість в сумі 4743,00 грн., по подат ку на прибуток в сумі 5937,00 грн.

Постанова суду першої інс танції набирає законної сили після закінчення строку под ання апеляційної скарги, якщ о таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до Житомирського апеляцій ного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апел яційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні ап еляційна скарга подається пр отягом десяти днів з дня отри мання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Суддя < Підпис > Шевчук С.М.

Дата ухвалення рішення22.11.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20591377
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4665/2011

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні