Постанова
від 25.11.2011 по справі 2а/1770/4807/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/4807/2011

25 листопада 2011 року 10год. 20хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Шевчук С.М. розглянувши в порядку скороченого прова дження адміністративну спра ву за позовом

Костопільська міжрайонн а державна податкова інспекц ія (Березнівське відділення) < Список > < Позивач в особі > т ретя особа, яка не заявляє сам остійних вимог на предмет сп ору на стороні позивача < 3-тя о соба >

до Мале приватне підприємств о "Каштан" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог н а предмет спору на стороні ві дповідача < 3-тя особа >

про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ :

Костопільська міжрайон на державна податкова інспек ція (Березнівське відділення ) < Список > < в особі > звернувся до Рівненського окружного а дміністративного суду з адм іністративним позовом до Ма ле приватне підприємство "Ка штан" третя особа, яка не заяв ляє самостійних вимог на пре дмет спору на стороні відпов ідача < 3-тя особа > про припине ння юридичної особи.

Справа розглянута в порядку скороченого провадж ення.

Ухвалою про відкритт я скороченого провадження ві д 02 листопада 2011 року відповід ачу було надано десятиденний строк з дня одержання ухвали , копії позовної заяви та копі й документів для подання зап еречення. У вказаний строк ві дповідачем не було подано за перечення на адміністративн ий позов та заяви про визнанн я позову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з' ясувавши всі обставини справ и в їх сукупності на підставі чинного законодавства, пере віривши їх дослідженими дока зами, суд приходить до виснов ку, що позов підлягає до задов олення.

Судом встановлено, щ о відповідач зареєстрований як юридична особа Березнівс ькою районною державною адмі ністрацією (а.с.3, 4), перебуває н а обліку як платник податків у позивача (а.с.5).

Станом на дату розгляду спр ави заборгованість по податк ах, та заборгованості перед П енсійним фондом по єдиному в неску та страхових внесках н е відсутня, що підтверджено в ідповідними довідками (а.с.6, 7, 8 ).

Судом встановлено, що відпо відач більше року у встановл еному порядку перед державни м податковим органом не звіт увався, податкові декларації , звіти та інші документи, пов' язані з обчисленням та сплат ою податків, не подавав, що під тверджено довідкою позивача про подачу відповідачем под аткової звітності (а.с.7).

Абзацом 5 частини 2 ста тті 38 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" № 755 від 15.05.2003 року встановле но, що неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у є підставою для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством ю ридичної особи.

Згідно з п.п. 20.1.12. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України у випадках, встановлених зак оном, органи державної подат кової служби мають право зве ртатися до суду щодо припине ння юридичної особи та підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб'єктів господарювання. .

З урахуванням навед еного позовні вимоги про при пинення юридичної особи під тверджуються належними та до пустимими доказами, а тому пі длягають задоволенню.

Судові витрати, відпо відно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуют ься.

Керуючись статтями 160- 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Юридичну особу - Мале приват не підприємство "Каштан" (код Є ДРПОУ 22578293) - припинити.

Копію постанови направити державному реєстратору Бере знівської районної державно ї адміністрації.

Постанова суду перш ої інстанції є остаточною, кр ім випадків оскарження її в а пеляційному порядку.

У разі апеляційного о скарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга по дається до Житомирського апе ляційного адміністративног о суду через Рівненський окр ужний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одн очасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирськог о апеляційного адміністрати вного суду.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 с т. 183-2 КАС України відповідач зо бов' язаний виконати постан ову негайно.

Суддя < Підпис > Ш евчук С.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20591422
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4807/2011

Постанова від 25.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні