Постанова
від 06.12.2011 по справі 2а/1770/4897/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/4897/2011

06 грудня 2011 року 09год. 40хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Шевчук С.М. за участю сек ретаря судового засідання Па трикей Ю.В. та сторін і інших о сіб, які беруть участь у справ і:

позивача: представник не п рибув;

відповідача: представник н е прибув; третьої особи позив ача: представник < Текст > трет ьої особи відповідача: предс тавник < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Сарненська міжрайонна де ржавна податкова інспекція < Список > < Позивач в особі > тр етя особа, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру на стороні позивача < 3-тя ос оба >

до Сільськогосподарське при ватне підприємство "Степансь ке" третя особа, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору на стороні відповід ача < 3-тя особа >

про надання дозволу на пога шення усієї суми податкового боргу за рахунок майна плат ника податків,що перебуває у податковій заставі, -

ВСТАНОВИВ :

Сарненська міжрайонна державна податкова інспекці я звернулася до суду з позово м до Сільськогосподарськог о приватного підприємства "С тепанське" про наданну дозві лу на погашення усієї суми бо ргу в сумі 104389,71 грн. за рахунок м айна, що перебуває у податков ій заставі та належить відпо відачу.

Позивач просив розглянути справу без участі його предс тавника.

Відповідач про дату, час та місце розгляду справи повідо млений належним чином, що під тверджується повідомленням и про вручення поштового від правлення. В судове засіданн я представник відповідача не прибув.

Судом не визнавалася обов' язковою участь сторін в судо вому засіданні. Відтак, суд вв ажає за можливе розглянути с праву без участі сторін на пі дставі наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, у відповід ності до вимог ч.1 ст. 41 КАС Укра їни повне фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу судом не здійснювал ося.

Вивчивши та дослідивши мат еріали справи, дослідивши по дані письмові докази, оцінив ши їх за своїм внутрішнім пер еконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єкти вному розгляді у судовому пр оцесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд прийшов до висновку, що подання слід зад овольнити повністю.

Відповідач зареєстрований як юридична особа Сарненськ ою районною державною адміні страцією (а.с.5, 6-8), перебуває на о бліку як платник податків у п озивача (а.с.9).

Судом встановлено, що згід но з даними обліку позивача з а відповідачем рахується заб оргованість перед бюджетом н а загальну суму 104389,71 грн., в тому числі по податку на доходи фі зичних осіб в сумі 47502,71 грн., та п о податку на додану вартість - 56887 грн. Наявність суми заборг ованості підтверджується: до відкою про суми податкового боргу (а.с.4), податковими дакла раціями з податку на доходи ф ізичних осіб (а.с.10), податковим и деклараціями з податку на д одану вартість (а.с.11-24), зворотн ім боком облікової картки пл атника податків (а.с.23-26).

На момент розгляду справи с удом заборгованість перед бю джетом відповідачем не погаш ено.

З матеріалів справи вбачає ться, що 19.04.2011 року позивачем бу ло прийнято рішення № 11 про оп ис майна у податкову заставу (а.с.28), 17.08.2011 року проведено опис м айна, про що складено акт № 11 (а. с.29). Відповідно до витягу про р еєстрацію в Державному реєст рі обтяжень рухомого майна (а .с.30), майно платника податків з гідно акту опису № 11 від 17.08.2011 рок у перебуває у податковій зас таві.

Судом встановлено, що позив ачем відповідачу виставлена податкова вимога № 31 від 01.04.2011 ро ку, яка була вручена уповнова женій особі відповідача (а.с.27 ). На момент подання адміністр ативного позову податкова ви мога відповідачем не задовол ена. У встановленому порядку податкова вимога не оскаржу валася.

Відповідно до п. 95.1. та п.95.2. ст. 95 Податкового кодексу Україн и, орган державної податково ї служби здійснює за платник а податків і на користь держа ви заходи щодо погашення под аткового боргу такого платни ка податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у йог о власності, а в разі їх недост атності - шляхом продажу майн а такого платника податків, я ке перебуває у податковій за ставі. Стягнення коштів та пр одаж майна платника податків провадяться не раніше ніж че рез 60 календарних днів з дня н адіслання такому платнику по даткової вимоги.

Відповідно до п. 95.3 ст. 95 Подат кового кодексу України орган державної податкової служби звертається до суду щодо над ання дозволу на погашення ус ієї суми податкового боргу з а рахунок майна платника под атків, що перебуває у податко вій заставі. Рішення суду щод о надання вказаного дозволу є підставою для прийняття ор ганом державної податкової с лужби рішення про погашення усієї суми податкового боргу . Рішення органу державної по даткової служби підписуєтьс я його керівником та скріплю ється гербовою печаткою орга ну державної податкової служ би. Перелік відомостей, які за значаються у такому рішенні, встановлюється центральним органом державної податково ї служби.

Зібраними по справі доказа ми підтверджено, що Сільсько господарське приватне підпр иємство "Степанське" має пода тковий борг в сумі 104389,71 грн., що в ключає в себе податок на дода ну вартість - 56887,00 грн. та подато к з доходів найманих працівн иків в сумі 47502,71 грн., який не пог ашений, і доказів можливості погасити такий борг грошови ми коштами відповідачем не н адано.

З листа Відділу Державної в иконавчої служби Сарненсько го районного управління юсти ції від 12.11.2011 року № 15387/08 вбачаєть ся, що рахунки відповідача ар ештовані у зв'язку з примусов им виконанням зведеного вико навчого провадження. А відта к, погашення податкового бор гу платника податків шляхом стягнення коштів, не призвод ять до погашення податкового боргу.

Враховуючи ту обставину, що вжиті Сарненською МДПІ захо ди щодо погашення такого под аткового боргу позитивних ре зультатів не дали, суд дійшов висновку, що позов є обґрунто ваним і позивачу слід в судов ому порядку надати дозвіл на погашення суми податкового боргу відповідача за рахунок його майна.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я.

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Надати дозвіл на погашення усієї суми податкового борг у Сільськогосподарського пр иватного підприємства "Степа нське" (код ЄДРПОУ 30715349) в сумі 104 389 ,71 грн. за рахунок майна, що пере буває у податковій застав.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до Житомирського апеляцій ного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апел яційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні ап еляційна скарга подається пр отягом десяти днів з дня отри мання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < Підпис > Шевчук С.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20591507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4897/2011

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні