Постанова
від 14.07.2011 по справі 2-а/1970/1824/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/1824/11

"14" липня 2011 р.                                                                                           м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючого судді Мартиць О.І.   

          при секретарі судового засідання  Митко В.В.

          за участю:          представника позивача - Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ОСОБА_2, довіреність від 04.01.2011 року №01-21-04/08

          розглянувши у відкритому судовому засідані в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу за адміністративним позовом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  до товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Тернопіль-Експрес"  про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Позивач Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю фірма  "Тернопіль - Експрес"  про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 627,59 грн., яка  станом на день розгляду справи в суді в добровільному порядку відповідачем не погашена.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримав і просить задовольнити повністю з мотивів, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в суд не з’явився, хоча про день, час і місце слухання справи був повідомлений своєчасно і належним чином, що не перешкоджає розгляду справи по суті у його відсутності за наявних достатніх документів про права і обов’язки сторін у відповідності до чинного законодавства України.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши подані докази, заслухавши пояснення представника позивача, суд встановив наступні обставини.

Відповідач по справі –товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Тернопіль - Експрес" зареєстроване виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 20.03.2006 року і згідно довідки Гоовного управління статистики у Тернопільській області № 07-130 значиться у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), ідентифікаційний код 14047659.

Стаття 46 Конституції України передбачає право громадян на матеріальне забезпечення у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності. Це право гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадян, підприємств, установ і організацій, а також бюджетних та інших джерел соціального забезпечення.

Відповідно до статті 9 Закону України „Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування у зв‘язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів.

Статтею 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням»передбачено, що страхувальник, яким є і відповідач по справі, зобов’язаний нараховувати і сплачувати у встановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Строк давності в разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій, передбачених цим Законом, не застосовується.

Як вбачається з матеріалів справи: розрахунку заборгованості по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування станов на 17.06.2011 року, звіту по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням за І квартал 2011 року, підписаного керівником Чорним А.Т. та головним бухгалтером Ладика Л.О., скріпленого печаткою товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Тернопіль - Експрес", картки страхувальника, за відповідачем рахується заборгованість по страхових внесках на суму 627,59 грн., яка виникла до 01.01.2011 року і станом на день розгляду справи в суді не погашена.

Таким чином на день розгляду справи в суді за відповідачем товариством з обмеженою відповідальністю фірма "Тернопіль - Експрес" рахується заборгованість по страхових внесках в розмірі 627,59 грн., яка в добровільному порядку відповідачем не сплачена і не охоплена заходами примусового стягнення.

За наведених обставин, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підтверджені належними і допустимими доказами і підлягають повному задоволенню.

Керуючись ст.ст.2,6,7,72,86,122,160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з  товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Тернопіль - Експрес" (46010, м. Тернопіль, вул. Лозовецька 13, код ЄДРПОУ 14047659) в користь Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість в сумі 627 (шістсот двадцять сім) грн. 59 коп., яку перерахувати на рахунок №25603188 у ВАТ  «Райффайзен банк «Аваль», МФО 338501, код ЄДРПОУ 26024541, отримувач: міжрайонна виконавча дирекція м. Тернополя та Тернопільського району.  

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня постановлення постанови апеляційної скарги у порядок і строки, передбачені ст. ст. 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо вона не скасована, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя                                                                                Мартиць О.І.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Мартиць О.І.

Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20594923
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/1824/11

Постанова від 14.07.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні