Постанова
від 10.11.2011 по справі 5005/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2011 р. Справа № 2-а-5005/11/2170

Суддя Херсонського о кружного адміністративного суду: Морська Г.М. розглянувши в порядку скороченого прова дження адміністративну спра ву за позовом Каховської об' єднаної державної податково ї інспекції Херсонської обла сті до приватного підприєм ства "Градоль" про припинення юридичної особи,

встановила:

Каховська об'єднана дер жавна податкова інспекція Х ерсонської області (далі - Ках овська ОДПІ, позивач) звернул ася до суду з адміністративн им позовом, у якому просить пр ипинити юридичну особу - прив атне підприємство "Градоль"(д алі - ПП, відповідач).

Представник позивача нада в до суду клопотання, відпові дно до якого уточнив позовні вимоги, а саме просив припини ти юридичну особу відповідач а.

Позовні вимоги Каховської ОДПІ обґрунтовані тим, що від повідач не подає до Каховськ ої ОДПІ податкові деклараці ї. Податковий борг відсутній . Це є підставою для припиненн я юридичної особи.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав. Разо м з тим, 21.10.2011 р. на адресу приват ного підприємства "Градоль": вул. Мелітопольська, 26, кв.20, м. К аховка, Херсонським окружн им адміністративним судом бу ло направлено копію ухвали п ро відкриття скороченого про вадження в адміністративній справі. Зазначена ухвала бул а доставлена за адресою: ву л. Мелітопольська, 26, кв.20, м. Кахо вка, що підтверджується пі дписом працівника зв'язку.

Згідно з ч. 8 ст. 35 КАС України в важається, що повістку вруче но юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесе ною до відповідного державно го реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підпис ом відповідної службової осо би.

Відповідно до витягу з ЄДРП ОУ № 11115283 станом на 13.09.2011 р. відпові дач є юридичною особою, а його адресою є: вул. Мелітопольс ька, 26, кв.20, м. Каховка.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України р озписку про одержання повіст ки (повістку у разі неможливо сті вручити її адресату чи ві дмови адресата її одержати) н алежить негайно повернути до адмістративного суду. У разі повернення поштового відпра влення із повісткою, яка не вр учена адресату з незалежних від суду причин, вважається, щ о така повістка вручена нале жним чином.

Таким чином, відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, ст рок та порядок подання запер ечення проти позову, а також н аслідки неподання такого зап еречення.

Дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню з наступних пі дстав.

Згідно із Свідоцтвом про де ржавну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 672620 приватне п ідприємство "Градоль" зареєс троване як юридична особа 04.05.20 07р. Виконавчим комітетом Кахо вської міської ради, про що зр облено запис в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в № 15001020000000431.

Як платник податків відпов ідач взятий на облік в органа х державної податкової служб и 07.05.2007 року № 1801 та перебуває на о бліку у Каховській ОДПІ Херс онської області.

Відповідно до пп. 16.1.2. та пп. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу У країни платник податків зобо в'язаний вести в установлено му порядку облік доходів і ви трат, складати звітність, що с тосується обчислення і сплат и податків та зборів, подават и до контролюючих органів у п орядку, встановленому податк овим та митним законодавство м, декларації, звітність та ін ші документи, пов'язані з обчи сленням і сплатою податків т а зборів.

Дослідженням письмових до казів встановлено, що відпов ідно до довідки позивача від 25.08.2011 року № 4121/10/15-111 про результати своєчасності надання звітно сті про фінансову діяльність підприємства код 34997455 приватн е підприємство "Градоль" з 07.08.2009 року до Каховської ОДПІ пода ткові декларації не подає.

Дослідженням довідки Кахо вської ОДПІ від 17.08.2011року №3972/10/240 в становлено, що відповідач за боргованості перед бюджетом не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" юридич на особа припиняється за суд овим рішенням, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з бан крутством юридичної особи, з окрема є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону. Строки подання податко вих декларацій встановлені П одатковим кодексом України.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, слід погодитис я з вимогами позивача про при пинення юридичної особи відп овідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд , який постановив рішення про припинення юридичної особи , що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б'єкт владних повноважень, а в ідповідачем - фізична чи юрид ична особа, судові витрати, зд ійснені позивачем, з відпові дача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163, 183 -2 КАС України, ст.ст. 33, 38 Закону У країни “Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців”,

постановила:

Позов Каховської об' єд наної державної податкової і нспекції Херсонської област і до приватного підприємства "Градоль" про припинення юрид ичної особи задовольнити пов ністю.

Припинити юридичну особу - п риватне підприємство "Градол ь"(код за ЄДРПОУ 34997455).

Після набрання законної си ли копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з моменту її отрим ання.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Морськ а Г.М.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення10.11.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20598855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5005/11/2170

Постанова від 10.11.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні