Постанова
від 24.11.2011 по справі 4116/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел . 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2011 р. Справа № 2-а-4116/11/2170

Херсонський окружни й адміністративний суд у скл аді головуючої судді Горшков В.М., розглянувши в порядку пи сьмового провадження адміні стративну справу за позовом Херсонського обласного від ділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності в особі Хе рсонської міської виконавчо ї дирекції до Товариства з об меженою відповідальністю "Ав томобільний завод "Віпос" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,

встановив:

Херсонське обласне відд ілення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності в особі Хер сонської міської виконавчої дирекції звернулось до суду з адміністративним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Автомобільний завод "Віпос" з аборгованість зі сплати стра хових внесків до Фонду в сумі 10124,68 грн.

В обґрунтування своїх позо вних вимог представник пози вача посилається на те, що ТОВ "Автомобільний завод "Віпос" в зято на облік, як юридичну осо бу та згідно ст. 22 Закону Украї ни від 18.01.2001 р. № 2240-Ш "Про загально обов' язкове державне соціа льне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою працезд атності та витратами, зумовл еними похованням" та є платни ком страхових внесків до Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності.

Згідно до звіту про нарахов ані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загально обов'язковим державним соціа льним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працез датності за період 1 півріччя 2011 року відповідач самостійн о нарахував собі страхові вн ески у сумі 10124,68 грн.

Представник позивача нада в до суду заяву про розгляд сп рави в порядку письмового пр овадження.

Відповідач до суду не прибу в, заперечень на позов не нада в.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Ук раїни якщо немає перешкод дл я розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією с таттею, але прибули не всі осо би, які беруть участь у справі , хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеног о суд вважає за можливим розг лядати справу в порядку пись мового провадження.

Суд, розглянувши подані док ументи і матеріали, об'єктивн о оцінивши докази, встановив наступне.

Відповідно до звіту про на раховані внески, перерахуван ня та витрати, пов'язанні з заг альнообов'язковим державним соціальним страхуванням у з в'язку з тимчасовою втратою п рацездатності за І півріччя 2011 року за підприємством раху ється прострочена заборгова ність, що мала місце саном на 0 1.01.2011 року у сумі 10124,68 грн.

Відповідно до ст. 23 "Про загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування у зв' яз ку з тимчасовою втратою прац ездатності та витратами, зум овленими похованням" (далі За кон) страхувальники-роботода вці сплачують до Фонду різни цю між нарахованими для робо тодавців і найманих працівни ків страховими внесками та в итратами, пов'язаними з надан ням матеріального забезпече ння та соціальних послуг зас трахованим особам відповідн о до цього Закону. Перерахува ння зазначених сум шляхом бе зготівкових розрахунків зді йснюється страхувальниками -роботодавцями один раз на мі сяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за від повідний період.

Згідно до п. 2 ч.2 ст.27 Закону ст рахувальник зобов'язаний нар аховувати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 30 передбачено, що ст рахувальник-роботодавець не се відповідальність за несво єчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у т ому числі страхових внесків, що сплачують застраховані о соби через рахунки роботодав ців, а також за порушення поря дку використання страхових к оштів. Фізична особа, яка не ма є статусу підприємця та вико ристовує найману працю, дода тково несе відповідальність за ухилення від взяття на обл ік як платника страхових вне сків.

Заборгованість по сплаті с трахових внесків в сумі 10124,68 гр н. на день судового засідання не сплачена, відповідачем до казів про сплати до суду не на дано.

Відтак беручи до уваги наве дене та оцінюючи наявні у спр аві докази в сукупності, суд в важає, що позовні вимоги підл ягають задоволенню.

Керуючись ст. 8, 9, 12, 19, 128, 158-163, 167 Коде ксу Адміністративного судоч инства України, суд

постановив:

Позовні вимоги задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Авт омобільний завод "Віпос" (код Є ДРПОУ 34074667) на користь Херсонсь кої міської виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності (м. Херсон. вул. Р єпіна,1, р/р 25605177 а ПАТ "Райффайз ен Банк Аваль" м. Херсон, МФО 352093, код ЄДРПОУ 26083147) заборговані сть зі сплати страхових внес ків в сумі 10124,68 грн. (десять тися ч сто двадцять чотири грн. 68 ко п.).

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Гор шков В.М.

кат. 10.1

Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20599020
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4116/11/2170

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні