Постанова
від 26.10.2011 по справі 2а/2370/7343/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2011 року Справа № 2а/2370/7343/2011

26.10.11

14 год. 50 хв. м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Гаран я С.М.,

при секретарі - Поліщук О.О .,

за участю представника поз ивача Черкаського міськ ого центру зайнятості ОСОБ А_2 - за довіреністю,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом Черкаського міського центру зайнятості до приватного підприємства «Селадонна»про стягнення фі нансових санкцій,

ВСТАНОВИВ:

До суду з позовом до п риватного підприємства «Сел адонна»звернувся Черкась кий міський центр зайнятос ті, в якому просить стягнути н а його користь заборгованіст ь по фінансових санкціях в су мі 13 200 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позов п ідтримав, просив суд задовол ьнити його в повному обсязі т а стягнути з відповідача на к ористь Черкаського місь кого центру зайнятості забор гованість по сплаті фінансов их санкцій в сумі 13 200 грн. з моти вів порушення відповідачем в имог Закону України «Про заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування на випад ок безробіття».

Відповідач по справі, нале жним чином повідомлений про дату, час та місце судового ро згляду, в судове засідання не з'явився, про причину непри буття не повідомив, заперече ння на позов чи клопотання пр о відкладення справи не нада в, а тому суд вирішив провести розгляд справи за його відсу тності на підставі наявних в ній доказів.

Заслухавши поясненн я представника позивача стор ін, вивчивши та оцінивши пись мові докази у справі в їх суку пності, суд прийшов до виснов ку, що позов підлягає до задов олення, виходячи з наступних підстав.

Приватне підприємств о «Селадонна»згідно відомос тей з бази даних позивача 19.12.2007 р. зареєстроване як юридична особа, ідентифікаційний код 35631410, та перебуває на обліку в Черкаському міському цент рі занятості як платник внес ків на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття.

Позивачем проведено перевірку дотримання ПП «Сел адонна»законодавства про за йнятість населення, якою вст ановлено факт порушення відп овідачем вимог пункту 5 статт і 20 Закону України «Про зайнят ість населення», про що був ск ладений акт № 7 від 28.03.2011 р.

Згідно вказаного акт у відповідач як роботодавець не надав до Черкаського м іського центру зайнятості зв іти форми № 4-ПН (план) та № 4-ПН (фа кт) про заплановане та фактич не вивільнення працівника ОСОБА_3 За виявлене порушен ня відповідачу було нарахова но 13200 грн. фінансових санкцій ( у розмірі заробітної плати, н арахованої ОСОБА_3 за час роботи в ПП «Селадонна»), які н алежало у 10-денний термін пере рахувати до Фонду загальнооб ов'язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття.

Відповідно до записі в у трудовій книжці ОСОБА_3 , копії якої знаходяться в мат еріалах справи, зазначена ос оба в період з 01.06.2010 р. по 01.12.2010 р. пра цювала комірником на підприє мстві, після чого була звільн ена із займаної посади у зв' язку з ліквідацією підприємс тва згідно статті 40 пункту 1 Ко дексу законів про працю Укра їни. Розмір її середньої заро бітної плати згідно довідки від 31.12.2010 р. № 31-12/10-1 за червень - ли стопад 2010 року складає 13200 грн.

Оскільки визначена с ума санкцій відповідачем спл ачена не була, утворилася заб оргованість у розмірі 13200 грн.

Правові, економічні та орг анізаційні основи зайнятост і населення України і його за хисту від безробіття, а також соціальної гарантії з боку д ержави в реалізації громадян ами права на працю визначає З акон України «Про зайнятість населення»від 01.03.1991 р. № 803-ХІІ (да лі - Закон).

Статтею 20 Закону визначаєть ся участь підприємств, устан ов і організацій у реалізаці ї державної політики зайнято сті.

Пунктом 5 вказаної статті пе редбачено, що при вивільненн і працівників (у тому числі пр ацюючих пенсіонерів та інвал ідів) у зв'язку із змінами в ор ганізації виробництва і прац і, у тому числі ліквідацією, ре організацією або перепрофіл юванням підприємств, установ , організацій, скороченням чи сельності або штату працівни ків, підприємства, установи, о рганізації, незалежно від фо рми власності, повідомляють про це не пізніш як за два міся ці в письмовій формі державн у службу зайнятості, вказуюч и підстави і строки вивільне ння, найменування професій, с пеціальностей, кваліфікації , розмір оплати праці, а в деся тиденний строк після вивільн ення - направляють списки фа ктично вивільнених працівни ків, зазначаючи в них інвалід ів.

У разі неподання або поруше ння строків подання цих дани х стягується штраф у розмірі річної заробітної плати за к ожного вивільненого працівн ика. Ці кошти зараховуються д о Фонду загальнообов'язковог о державного соціального стр ахування України на випадок безробіття і використовують ся для фінансування заходів по працевлаштуванню та соціа льного захисту вивільнювани х працівників.

Беручи до уваги, що заборгов аність зі сплати фінансових санкцій у розмірі 13 200 грн. відп овідач у встановлені законод авством строки не сплатив, су д приходить до висновку про о бґрунтованість позовних вим ог та вважає їх такими, що підл ягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до статт і 94 Кодексу адміністративног о судочинства України у спра вах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юрид ична особа, судові витрати з в ідповідача не стягуються.

На підставі викладен ого, керуючись статтями 159 - 163 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Черкаського міського центру зайнятост і до приватного підприємства «Селадонна» про стягнення ф інансових санкцій - задовол ьнити повністю.

Стягнути з приватног о підприємства «Селадонна», ідентифікаційний код 35631410, на к ористь Черкаського місь кого центру зайнятості фінан сові санкції в сумі 13200 (тринадц ять тисяч двісті) грн.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, яка підлягає поданню до Ки ївського апеляційного адмін істративного суду через Че ркаський окружний адмініс тративний суд протягом десят и днів з дня складення постан ови в повному обсязі. У разі за стосування судом частини 3 ст атті 160 цього Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, а також прийняття постано ви у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанов и. Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною 4 стат ті 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови су ду безпосередньо в суді, то де сятиденний строк на апеляцій не оскарження постанови суду обчислюється з наступного д ня після закінчення п'ятиден ного строку з моменту отрима ння суб'єктом владних повнов ажень повідомлення про можли вість отримання копії постан ови суду.

Повний текст постанови в иготовлений 31 жовтня 2011 року.

Суддя С.М. Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено10.01.2012
Номер документу20600825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/7343/2011

Ухвала від 07.10.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Постанова від 26.10.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні