Ухвала
від 13.12.2011 по справі 2-а-3980/10/2170
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2011 р. Справа № 2-а-3980/10/2170

Категорія:8.3.2 Головуючий в 1 інстанції:

Судова колегія Одеського апеляційного адміністратив ного суду у складі:

головуючого - Бітова А.І .

суддів - Вербицької Н.В.

- Ступакової І.Г.

при секретарі - Гарник А.С.

з участю: представника під приємства об'єднання громадя н (релігійної організації, пр офспілки) підприємства "Євге нія" громадської організації інвалідів "Всеукраїнська ас оціація працездатних інвалі дів" - ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Одесі адміністративну спр аву за апеляційною скаргою п ідприємства об'єднання грома дян (релігійної організації, профспілки) підприємства "Єв генія" громадської організац ії інвалідів "Всеукраїнська асоціація працездатних інва лідів" на ухвалу Херсонськог о окружного адміністративно го суду від 22 квітня 2011 року (про залишення без розгляду заяв и про перегляд постанови Хер сонського окружного адмініс тративного суду від 13 вересня 2010 року за нововиявленими обс тавинами) у справі за позовом Державної податкової інспек ції у м. Нова Каховка Херсонсь кої області до підприємства об'єднання громадян (релігій ної організації, профспілки) підприємство "Євгенія" грома дської організації інваліді в "Всеукраїнська асоціація п рацездатних інвалідів" про п рипинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И Л А :

У липні 2010 року Державна податкова інспекція (далі ДП І) у м. Нова Каховка Херсонсько ї області звернулася до суду з адміністративним позовом до підприємства об'єднання г ромадян (релігійної організа ції, профспілки) підприємств о "Євгенія" громадської орган ізації інвалідів "Всеукраїнс ька асоціація працездатних і нвалідів" (далі ПОГ (релігійно ї організації, профспілки) пі дприємство "Євгенія" ГОІ "ВАПІ ") про припинення юридичної ос оби.

Постановою Херсонського о кружного адміністративного суду від 13 вересня 2010 року позо в ДПІ у м. Нова Каховка Херсонс ької області до ПОГ (релігійн ої організації, профспілки) п ідприємство "Євгенія" ГОІ "ВАП І" про припинення юридичної о соби задоволений.

Припинено юридичну особу П ОГ (релігійної організації, п рофспілки) підприємство "Євг енія" ГОІ "ВАПІ" (код ЄДРПОУ 33664973).

Позивач звернувся до адмін істративного суду із заявою про перегляд за нововиявлени ми обставинами постанови Хер сонського окружного адмініс тративного суду від 13 вересня 2010 року по справі №2а-3980/10/2170.

Ухвалою Херсонського окру жного адміністративного суд у від 22 квітня 2011 року заяву ПОГ (релігійної організації, про фспілки) підприємство "Євген ія" ГОІ "ВАПІ" про перегляд пос танови Херсонського окружно го адміністративного суду ві д 13 вересня 2010 року у справі №2а-3 980/10/2170 за нововиявленими обстав инами залишено без розгляду.

В апеляційній скарзі ПОГ (ре лігійної організації, профсп ілки) підприємство "Євгенія" Г ОІ "ВАПІ" ставиться питання пр о скасування судового рішенн я в зв'язку з тим, що воно пос тановлено з порушенням норм матеріального та процесуаль ного права.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши доповідача, д оводи апеляційної скарги ПОГ (релігійної організації, про фспілки) підприємство "Євген ія" ГОІ "ВАПІ", перевіривши зак онність і обґрунтованість су дового рішення в межах позов них вимог і доводів апеляцій ної скарги, судова колегія вв ажає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, з таки х підстав.

Вирішуючи справу, суд першо ї інстанції виходив з того, що місячний строк для зверненн я із заявою про перегляд судо вого рішення за нововиявлени ми обставинами, заявником по рушений, таким чином, врахову ючи ч.7 ст. 9 КАС України та анало гію Закону, заяву підприємст ва слід залишити без розгляд у.

Судова колегія вважає ці ви сновки суду першої інстанції правильними і такими, що відп овідають вимогам ст.ст. 2, 7, ч.7 ст . 9, 10, 11, 70, 71, 72, 247 КАС України.

В апеляційній скарзі ПОГ (ре лігійної організації, профсп ілки) підприємство "Євгенія" Г ОІ "ВАПІ" вказується, що оскіль ки суд першої інстанції прий няв клопотання про поновленн я строку то зобов'язаний був к ористуватися ст. 100 КАС Україн и, поновити строк та призначи ти заяву про перегляд судово го рішення за нововиявленими обставинами, а не посилатися на ч.7 ст. 9 КАС України.

Судова колегія не приймає д о уваги ці доводи апелянта, ви ходячи з наступного.

Статтею 247 КАС України встан овлено, що заяву про перегляд судового рішення за нововия вленими обставинами може бут и подано протягом одного міс яця після того, як особа, яка з вертається до суду, дізналас я або могла дізнатися про ці о бставини.

З матеріалів справи вбачає ться, що заявник дізнався про вказані обставини 03 лютого 2011 року, заява надійшла до суду п ершої інстанції поштою 12 квіт ня 2011 року. Згідно поштового шт ампу на конверті, у якому наді йшла заява, вона здана до уста нови поштового зв'язку 07 квітн я 2011 року.

Таким чином, місячний строк для звернення із заявою про п ерегляд судового рішення за нововиявленими обставинами заявником, порушено, що було в ірно встановлено судом першо ї інстанції.

Крім того, оскільки заявник ом порушено строк звернення до адміністративного суду із заявою про перегляд судовог о рішення за нововиявленими обставинами, а також не додан о копії заяви згідно кількос ті сторін у справі, вказану за яву залишено без руху ухвало ю від 13 квітня 2011 року, надано ст рок для усунення недоліків д о 27 квітня 2011 року. Супровідним и листами від 20 та 21 квітня 2011 ро ку недоліки заяви про перегл яд судового рішення за новов иявленими обставинами усуну то, зокрема, подано клопотанн я про поновлення строків зве рнення до суду.

Вищезазначене клопотання розглянуто 22 квітня 2011 року, за результатами розгляду винес ено ухвалу, якою у задоволенн і клопотання про поновлення строку звернення до суду від мовлено.

Так судом першої інстанції вірно зазначено, що КАС Украї ни не визначив наслідків про пущення строку звернення про перегляд за нововиявленими обставинами, тому, належить з а аналогією керуватися прави лами, що діють при перегляді с удових рішень в апеляційному , касаційному провадженнях і провадженні за винятковими обставинами.

Судова колегія вважає, що су д першої інстанції правомірн о відмовив у поновленні стро ку апелянта та залишив заяву про перегляд судового рішен ня за нововиявленими обстави нами без розгляду, оскільки с трок звернення до суду було п ропущено не з поважних причи н, а саме у зв'язку з тим, що "в цей час у Новокаховському мі ському суді Херсонської обла сті розглядалася справа дире ктора підприємства ОСОБА_2 по розподілу майна з сестро ю ОСОБА_4" (а.с.49).

Враховуючи все вищевиклад ене, судова колегія вважає, що суд першої інстанції поруше нь матеріального і процесуал ьного права при вирішенні сп рави не допустив, а наведені в скарзі доводи правильність висновків суду не спростовую ть. За таких обставин, апеляці йна скарга задоволенню не пі длягає.

Керуючись ст.ст. 195, 196, п.1 ч.1 ст. 19 8, ст. 200, п.1 ч.1 ст. 205, ст. 206,ст. 247, ч.5 ст. 254 К АС України, судова колегія, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу підп риємства об'єднання громадян (релігійної організації, про фспілки) підприємства "Євген ія" громадської організації інвалідів "Всеукраїнська асо ціація працездатних інвалід ів" залишити без задоволення , а ухвалу Херсонського окруж ного адміністративного суду від 22 квітня 2011 року залишити б ез змін.

Ухвала апеляційного суду н абирає законної сили негайно після її проголошення, але мо же бути оскаржена в касаційн ому порядку до Вищого Адміні стративного Суду України про тягом двадцяти днів з дня скл адання судового рішення в по вному обсязі.

Повний текст судового рі шення виготовлений 16 грудня 20 11 року.

Головуючий:

Суддя:

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.12.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20645352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3980/10/2170

Ухвала від 13.12.2011

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні