Постанова
від 03.01.2012 по справі 5023/10391/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

"03" січня 2012 р. Справа № 5023/10391/11

вх. № 10391/11

Суддя господарського суд у Усатий В.О.

при секретарі судового за сідання Мазуренко А.О.

За участю представника кре дитора УПФУ в Московському р айоні Лістунова Т.О.

арбітражного керуючого Ст рельченко Р.А. ліц. НОМЕР_1 в ід 05.08.2011 р.

Розглянувши справу за зая вою

УПФУ в Московському Районі , м. Харків

до Підприємство об'єднання громадян "Українська юридич на компанія" ВОІ СОІУ, м. Х-в

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про визнання боржника - Підприємство об' єднання громадян "Українська юридична компанія" ВОІ СОІУ б анкрутом в порядку, який пере дбачений ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” (далі - Закон ) на тій підставі, що боржник м ає заборгованість по внесках загальнообов"язкового держа вного пенсійного страхуванн я в сумі 210,65 грн., більше року не надає до податкових органів звітність, підприємство бор жника припинило свою діяль ність, відсутні будь-які інші ознаки, що свідчать про наявн ість підприємницької діяльн ості боржника.

В судовому засіданні 03.01.2012 р. п редставник ініціюючого кред итора надала клопотання, в як ому просить суд призначити а рбітражного керуючого Ст рельченко Р.А. ліквідатором п о даній справі.

Присутній в даному судовом у засіданні арбітражний керу ючий Стрельченко Р.А., (ліц. Н ОМЕР_1, ідентифікаційний но мер НОМЕР_2, адреса: АДРЕ СА_1, а/с № 539), надав заяву на уч асть у справі про банкрутств о Підприємства об'єднання гр омадян "Українська юридична компанія" ВОІ СОІУ, в якій пові домив, що порушень законода вства при виконанні обов' яз ків арбітражного керуючого і порушень строків подання ін формації за час виконання св оїх обов' язків він не має. Ві н не є особою, яка згідно з Зак оном України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” є заінтересованою, раніше не здійснював управління бо ржником, не є особою якій забо ронено здійснювати цей вид п ідприємницької діяльності а бо займати керівні посади, не має судимості за вчинення ко рисливих злочинів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника ініціюючого кредитора, суд в становив, що боржник має пере д кредитором заборгованість у розмірі 212,31 грн. грн., яка вин икла внаслідок несплати у в становлений законом строк ст рахових внесків загальнообо в' язкового державного пенс ійного страхування та підтв ерджується виконавчим лист ом Харківського окружного ад міністративного суду від 01.12 .2008 р. по справі № 2а-16306/2008 р.

Боржником частково сплаче но суму боргу та на час поруш ення провадження у справі за боргованість боржника склад ає 210,65 грн. та ним не сплачена.

Відповідно ст. 52 Закону, якщо керівні органи боржника - юри дичної особи відсутні за її м ісцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протяго м року до органів державної п одаткової служби згідно із з аконодавством податкових де кларацій, документів бухгалт ерської звітності, а також за наявності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпри ємницької діяльності боржни ка, заява про порушення справ и про банкрутство відсутньог о боржника може бути подана к редитором незалежно від розм іру його вимог до боржника та строку виконання зобов"язан ь.

Наведена норма передбачає , що заява про порушення справ и про банкрутство відсутньог о боржника є підставою для п орушення провадження у справ і й у випадку наявності будь- якої з підстав, передбачених ст. 52 Закону.

Згідно матеріалів справи, б оржник не надає до податкови х органів звітність з 2007 р.

Таким чином, враховуючи, що боржник не подає більше рок у до органів державної подат кової служби згідно із закон одавством податкових деклар ацій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також те, що в ін практично припинив свою ф інансово - господарську дія льність, ніяких ознак наявно сті підприємницької діяльно сті з боку боржника кредитор ом не виявлено, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом і застосувати до б анкрута процедуру ліквідаці ї, передбачену ст. 52 Закону .

Розглянувши клопотання ін іціюючого кредитора про приз начення арбітражного керуюч ого Стрельченко Р.А. ліквіда тором у справі, суд вважає за можливе його задовольнити.

Керуючись ст.1, 3-1, 22-25, 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г ПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Підприємство об'єднання громадян "Українс ька юридична компанія" ВОІ СО ІУ (код 33899568), яке зареєстровано 21.12.2005 р. виконавчим комітетом Ха рківської міської ради, про щ о зроблено запис в журналі об ліку реєстраційних справ за №14801020000021462,за адресою: 61121 м. Харків, п рт. Тракторобудівників, б.140-Б, к в. 75 - банкрутом та відкрити л іквідаційну процедуру.

З дня прийняття постанови п ідприємницьку діяльність ба нкрута припинити. Припинити повноваження органів управл іння банкрута і повноваження власників майна. Керівник ба нкрута звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством пі дприємства, про що робиться з апис у його трудовій книжці.

Скасувати арешти накладе ні на майно боржника і інші обмеження, в тому числі пода ткову заставу, щодо розпоряд ження майном боржника. Накла дання нових арештів або інши х обмежень щодо розпорядженн я майном банкрута не допуска ється.

Призначити ліквідатором П ідприємство об'єднання грома дян "Українська юридична ком панія" ВОІ СОІУ (код 33899568) арбітр ажного керуючого Стрельченк о Руслана Андрійовича (ліц. НОМЕР_1, ідентифікаційний н омер НОМЕР_2, адреса: АДР ЕСА_1, а/с № 539).

Зобов' язати ліквідатора виконати дії, відповідно до ст. 52 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” а саме: письмово пов ідомити про визнання господа рським судом відсутнього бор жника банкрутом усіх відоми х йому кредиторів, щомісячно надавати суду звіти про вико нану за минулий місяць робот у, в строк до 03.01.2013 р. завершити лі квідаційну процедуру і надат и суду звіт про виконану лікв ідатором роботу і документи, що підтверджують виконан ня ліквідаційної процедури, у тому числі: акти інвентариз ації виявленого майна банкр ута, акти оцінки майна, звіт пр о виплачені кредиторам кошти , договори купівлі-продажу ма йна банкрута, довідки устано в банку про закриття рахункі в банкрута, копію листа до орг ану державної податкової слу жби, центру зайнятості, всім фондам та кредиторам про зак інчення процедури ліквідаці ї банкрута, довідку архіву пр о прийняття документів, які п ідлягають довгостроковому з беріганню на зберігання, дов ідку органу внутрішніх справ про прийняття печаток і штам пів банкрута, оригінали уста новчих документів і свідоцтв а про державну реєстрацію, лі квідаційний баланс.

Постанову направити лікві датору, кредитору, відділу з питань банкрутства Головног о управління юстиції в Харкі вській області, державному р еєстратору, ВДВС головного у правління юстиції в Харківсь кій області.

Суддя Усатий В.О.

< Текст >

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.01.2012
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20673646
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/10391/11

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 03.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні