Постанова
від 22.08.2011 по справі 2а/0370/2220/11
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2011 року    

Справа № 2а/0370/2220/11

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ксензюка А.Я.,

розглянувши в місті Луцьку в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Горохівському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю  «Крона» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Горохівському районі звернулася до суду із позовом про припинення юридичної особи – товариства з обмеженою відповідальністю «Крона».

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач за адресою, вказаною в установчих документах, не знаходиться, у зв'язку з чим державним реєстратором у встановленому порядку до Єдиного держаного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, що відповідно до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є підставою для припинення юридичної особи. На момент звернення до суду у відповідача податковий борг відсутній. Позивач просить припинити юридичну особу - ТзОВ «Крона».

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 29 липня 2011 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі № 2а/0370/2077/11 відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідач пред'явлені позовні вимоги не оспорив, заперечення на адміністративний позов не подав. Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі, повернулась до суду з відміткою відділення поштового зв'язку – немає можливості для вручення, тобто не вручена адресату з незалежних від суду причин, а тому відповідно до частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, що останній належним чином був повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження. За таких обставин, суд вважає можливим розглянути справу в порядку скороченого провадження відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України та на підставі наявних в ній доказів.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши письмові докази, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення повністю з таких підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Крона» взяте на облік в органах державної податкової служби як платник податків 24 травня 2004 року за №283, що підтверджується довідкою №283 від 29 липня 2011 року.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у Горохівському районі про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів) від 29 липня 2011 року за №2726/24/007 станом на 29 липня 2011 року заборгованість у платника податків ТзОВ «Крона» зі сплати податків, зборів і обов'язкових платежів відсутня.

Державним реєстратором Горохівської районної державної адміністрації 1 березня 2011 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи – ТзОВ «Крона» - за адресою її місцезнаходження: Волинська область, Горохівський район, місто Горохів, вулиця Берестецька, будинок 2, що підтверджується записом 4 довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Крім того, факт відсутності відповідача за вказаною адресою підтверджується повідомленням про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням від 21 лютого     2011 року за №4 та довідкою про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків від 8 лютого 2011 року за №53.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи. Частиною першою статті 38 цього Закону визначено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Статтею 38 цього Закону також передбачено обов'язок державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та вчинити ряд дій, спрямованих на припинення юридичної особи.

Оскільки в Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням, тому суд приходить до висновку, що позовні вимоги про припинення юридичної особи підлягають  задоволенню.

Керуючись 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – товариство з обмеженою відповідальністю «Крона», ідентифікаційний номер 32923994.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                      А. Я. Ксензюк

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.08.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20687036
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/2220/11

Постанова від 22.08.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

Ухвала від 09.08.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні