Постанова
від 20.12.2011 по справі 16952/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

20 грудня 2011 р. № 2-а- 16952/11/2070

Суддя Харківський окруж ний адміністративний суд К ухар М.Д., розглянувши в поря дку письмового провадження в приміщенні суду справу за ад міністративним позовом Лозі вської об'єднаної державної податкової інспекції у Харкі вській області до Лозівської міської організації Аграрно ї партії України про стягнен ня податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Харк івського окружного адмініст ративного суду із позовом до Лозівської міської організа ції Аграрної партії України, в якому просить суд стягнути з відповідача грошові кошти в розмірі 2210,00 грн. Позивач, поси лаючись на обставини, виклад ені в позовній заяві, просив з адовольнити позов у повному обсязі.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, п ро дату, час та місце розгляду справи був повідомлений нал ежним чином, про що свідчить п оштове повідомлення, яке міс титься в матеріалах справи, н адав клопотання про розгляд даної справи без його участі . Таким чином, суд вважає за мо жливе розглянути справу без участі представника позивач а за наявними в ній матеріала ми.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, про що свідчить п оштове повідомлення, яке міс титься в матеріалах справи, к лопотання про розгляд даної справи без його участі суду н е надав. Таким чином, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі відповідача за наявними в ній матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 Кодекс у адміністративного судочин ства України суд під час судо вого розгляду адміністратив ної справи здійснює повне фі ксування судового засідання за допомогою звукозаписувал ьного технічного засобу. У ра зі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розг ляд справи здійснюється за в ідсутності осіб, які беруть у часть у справі (у тому числі пр и розгляді справи в порядку п исьмового провадження), фікс ування судового засідання за допомогою звукозаписувальн ого технічного засобу не зді йснюється.

Суд, дослідивши матеріали с прави, встановив наступне.

Виконавчим комітетом Лозі вської міської ради Харківсь кої області 31.01.2008 р. проведено д ержавну реєстрацію юридично ї особи Лозівської міської о рганізації аграрної партії У країни, про що видано свідоцт во про державну реєстрацію ю ридичної особи.

Лозівська міська організа ція Аграрної партії України перебуває на обліку, як платн ик податків у Лозівській ОДП І.

Станом на 08.12.2011р. Лозівська мі ська організація Аграрної па ртії України має заборговані сть до бюджету на загальну су му 2210 грн. - штрафні санкції з по датку на прибуток, які застос овані контролюючим органом з а неподання декларацій з под атку на прибуток - підтверджу ється податковим повідомлен ням рішенням Лозівської ОДПІ № 0001481500 від )8.06.2011р., яке направл ено платнику податків рекоме ндованим листом з повідомлен ням про вручення.

Згідно підпункту 57.3 ст.57 Пода ткового кодексу платник пода тків зобов'язаний сплатити н араховану суму грошового зоб ов'язання протягом десяти ка лендарних днів, що настають з а днем отримання податкового повідомлення рішення.

Згідно з п. 58.3. ст.58 Податковог о кодексу України податкове повідомлення-рішення вважає ться надісланим (врученим) юр идичній особі, якщо його пере дано посадовій особі такої ю ридичної особи під розписку або надіслано листом з повід омленням про вручення. У разі коли пошта не може вручити пл атнику податків податкове по відомлення-рішення або подат кові вимоги, або рішення про р езультати розгляду скарги че рез відсутність за місцезнах одженням посадових осіб, їх в ідмову прийняти податкове по відомлення-рішення або подат кову вимогу, рішення про резу льтати розгляду скарги, незн аходження фактичного місця р озташування місцезнаходжен ня) платника податків або з ін ших причин, податкове повідо млення-рішення податкова вим ога, або рішення про результа ти розгляду скарги вважаютьс я врученими платнику податкі в у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про в ручення із значенням причин невручення.

Податковий борг - сума узгод женого грошового зобов'язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій за їх наявності), але не с плаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого гр ошового зобов'язання.(п.п.14.1.175 п. 14.1 ст. 14 ПКУ). Податкові зобов'яза ння, визначені в податковому повідомленні - рішенні не оск аржувались відповідачем а ні в адміністративному, а ні в су довому порядку.

Лозівською міською органі зацією Аграрної партії Украї ни самостійно не сплачено ви щевказані суми у встановлені законами строки.

Керуючись ст. 59 Податкового кодексу України Лозівською ОДПІ направлено на адресу ві дповідача податкову вимогу № 229 від 28.07.2011р.

Майно та майнові права борж ника знаходяться в податкові й заставі.

Відповідно до ч.2 ст.19 Констит уції України органи державно ї влади та органи місцевого с амоврядування, їх посадові о соби зобов' язані діяти лише на підставі, в межах повноваж ень та у спосіб, що передбачен і Конституцією та законами У країни.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених ст. 72 цього Ко дексу.

Відповідачем заборгованіс ть в сумі 86270,96 грн. не сплачена, д оказів сплати останньої суду не надано.

За таких обставин, суд дійшо в висновку про те, що адмініст ративний позов підлягає задо воленню

Керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Харківськи й окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лозівської об'єднаної держа вної податкової інспекції у Харківській області до Лозів ської міської організації Аг рарної партії України про ст ягнення податкового боргу - з адовольнити у повному обсязі .

Стягнути з Лозівської місь кої організації Аграрної пар тії України (64660, Харківська обл асть. м. Лозова, вул. Свободи, буд 3, кв. 29 Код ЄДРПОУ 35462953) на ко ристь Державного бюджету Укр аїни (р/р № 31115009700015, одержувач Лозі вське УДК у Харківській обла сті, Банк ГУДКУ у Харківській області, МФО 851011) заборгованіс ть в розмірі 2210.00 грн. (дві тисячі двісті гривень).

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення протягом десяти днів з д ня її проголошення, у разі зас тосування судом частини трет ьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апел яційна скарга подається прот ягом десяти днів з дня отрима ння копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр оваджені або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Повний текст постанови виг отовлено 23.12.2011 року.

Суддя Кухар М.Д.

Дата ухвалення рішення20.12.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20690309
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —16952/11/2070

Ухвала від 15.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Постанова від 20.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні