Постанова
від 29.08.2011 по справі 2270/10069/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/10069/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 серпня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Касапа В.М. розгляну вши у скороченому провадженн і адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інт ересах > державної податково ї інспекції у м. Хмельницьком у < 3-тя особа > до Приватного підприємствоа "Ліка" < 3-тя осо ба > про припинення юридично ї особи, -

В С Т А Н О В И В :

ДПІ у м.Хмельницькому звернулась з позовом до Прив атного підприємства "Ліка" пр о припинення юридичної особи .

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб- підприємців” під ставами для постановлення су дового рішення про припиненн я юридичної особи є неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону.

Згідно акту № 110/15-1/31617434 від 14.06.2011 ро ку, складеного працівниками ДПІ у м.Хмельницькому, відпов ідач з 01.04.2010 року по даний час не подає звітності до податков ого органу. Заборгованість п о податках та обов' язкових платежах до бюджетів у відпо відача відсутня.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", який діяв на час існуван ня спірних відносин, та п.16.1.3. ст .16 Податкового кодексу Україн и платник податків зобов'яза ний подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в'язані з обчисленням і сплат ою податків та зборів.

Згідно п.4.1.4 ст.4 Закону Україн и “Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” (діюч ого на час існування спірних відносин) податкові деклара ції подаються за базовий под атковий (звітний) період, що до рівнює календарному квартал у протягом 40 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного квартал у.

Згідно п.7 ст. 59 Господарсько го кодексу України скасуванн я державної реєстрації позба вляє суб' єкта господарюван ня статусу юридичної особи і є підставою для вилучення йо го з державного реєстру.

З врахуванням наведеного, с уд вважає, що позовні вимоги п озивача є обґрунтованими, ві дповідають чинному законода вству та підлягають задоволе нню.

Керуючись ч.2 ст. 38 ЗУ “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців”, п.7 ст. 59 ГКУ, ст.4 Закону України “Про порядок погашен ня зобов' язань платників по датків перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами” , ст. 9 Закону України "Про систе му оподаткування", ст.16 Податк ового кодексу України, ст.ст.15 8 - 163, ст. 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

позов державної пода ткової інспекції у місті Хме льницькому задоволити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "Ліка", і дентифікаційний код 31617434.

Копію постанови після набр ання нею законної сили напра вити Державному реєстратору виконавчого комітету Хмельн ицької міської ради для внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про судове ріш ення відповідно до п.2 ст.38 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців”.

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

< виконуються негайно >

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної си ли >

Суддя /підпис/ В.М. Касап

"Згідно з оригіналом" Суддя В.М. Касап

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20690972
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/10069/11

Ухвала від 19.08.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Постанова від 29.08.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні