Постанова
від 04.08.2011 по справі 2а/2370/5968/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 04 серпня 2011 року                                                         Справа № 2а/2370/5968/2011

04.08.11

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді: Гаращенка В.В.,

при секретарі –Бондар Т.П.,

за участю:

представника позивача: ОСОБА_1 –за довіреністю,

представника відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у м. Черкаси Черкаської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерінфотрейд»про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у місті Черкаси подала до Черкаського окружного адміністративного суду позов про припинення юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерінфотрейд», що не пов'язане з банкрутством, посилаючись на відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримав та просив суд задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи в судове засідання не з'явився, заперечення на позов не надав, представника не направив, а тому суд вирішив розглянути справу без його участі на підставі наданих документів.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно, всебічно, об'єктивно дослідивши надані у справі докази, в т.ч. покази свідка, надавши їм юридичну оцінку, суд дійшов наступного.

Законом, що регулює відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб –підприємців, є Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»(далі –Закон № 755-IV).

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону № 755-IV державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтерінфотрейд»зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності 18.11.2009 року виконавчим комітетом Черкаської міської ради, ідентифікаційний код 36785275.

Відповідно до ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців», наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством.

Відповідно до витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців товариство з обмеженою відповідальністю «Інтерінфотрейд»відсутнє за місцезнаходженням.

Відповідно до п. 67.2 ст. 62 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб –підприємців.

З урахуванням наведених норм, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 41, 86, 159, 162, 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерінфотрейд»(18000, Черкаська область, м. Черкаси, вул. Смілянська, буд. 137, ідентифікаційний код 36785275).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору виконавчого комітету Черкаської міської ради для виконання зобов'язань визначених ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців».

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, що може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Суддя                                                                                                          В.В. Гаращенко

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.08.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20691524
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/5968/2011

Ухвала від 26.07.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Ухвала від 20.07.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Постанова від 04.08.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні