Ухвала
від 05.01.2012 по справі 22/84б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

05.01.12 С права № 22/84б/2011.

Суддя М.Ю. Ковалінас , при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали за з аявою

кредитора - Сватівськ ого районного центру зайнят ості, м. Сватове

Луганської об ласті

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Агрофірма

імені 8 Березня », с. Оборотнівка Сватівсько го району

Луганської об ласті

Про банкрутство

В присутності представни ків:

від кредитора - ОСОБА_1., дов. б/н від 04.01. 2012;

від боржника - не прибул и (явка обов' язкова).

Обставини справи : банкрутство, підготов че засідання, розгляд заяви к редитора про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника, в порядку ст. 52 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »(далі - Закон).

Сторони та учасники прова дження своєчасно та належним чином повідомлені судом про час і місце проведення даног о судового засідання (ухвала від 22.12.2011).

Розглянувши матеріали спр ави та додатково надані, висл ухавши представника кредито ра, суд

в с т а н о в и в :

Ухвалою господарсько го суду Луганської області в ід 22.12.2011, за заявою кредитора - С ватівського районного центр у зайнятості Луганської обла сті, порушено провадження у с праві №22/84б/2011 про банкрутство відсутнього боржника - ТОВ «А грофірма імені 8 Березня», с. О боротнівка Сватівського рай ону Луганської області, в пор ядку ст. 52 Закону, у зв' язку з несплатою боржником, у встановлений Законом строк, безспірної заборгованості перед кредитором зі сплати с трахових внесків до Фонду за гальнообов' язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття, в розмірі 53645грн. 70коп., від сутністю юридичної особи бор жника та його керівних орган ів за їх місцезнаходженням, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів.

У даному судовому засіданн і з' ясовано, що кредитор - С ватівський районний центр з айнятості Луганської област і не виконав у повному обсязі вимог суду, викладених в п.4 ре золютивної частини ухвали ві д 22.12.2011 щодо подання до суду вит ребуваних документів, зокрем а: не представив уточне ного розміру та розрахунку б езспірного й незадоволеного боржником протягом 3-х місяці в боргу (за станом на момен т подання до суду заяви - 20.12.2011) , відповідно до приписів п.3 ст . 6 Закону (із зазначенням ст руктури заборгованості (осно вний борг, пеня, штрафні санкц ії тощо), з доданням відповід них доказів безспірності вим ог кредитора та доказів немо жливості боржника задовольн ити ці вимоги кредитора - постанови ВДВС про відкритт я виконавчого провадження що до боржника за вимогами кред итора, та доказів неможливос ті виконання за виконавчими документами - акт державн ого виконавця про відсутніс ть юридичної особи боржника та його керівних органів за ї х місцезнаходженням, постан ови ВДВС про закриття викона вчого провадження, акт щодо в ідсутності у боржника будь-я кого майна та грошових кошті в тощо.

Кредитором також не надано до суду належної довідки Сва тівського районного бюро тех нічної інвентаризації, щодо відсутності зареєстрованог о за боржником нерухомого ма йна, оскільки додана до його з аяви довідка БТІ від 24.11.2011 №509 сто сується іншої юридичної особ и - Сватівської СПМК №53 ДП ВА Т «Агробуд», а не боржника у справі - ТОВ «Агрофірма іме ні 8 Березня», ідентифікаційн ий код 31648284, с. Оборотнівка Сват івського району Луганської о бласті.

А також, кредитором не нада но письмової пропозицію щодо кандидатури арбітражного ке руючого для призначення його ліквідатором у справі, з урах уванням вимог ст. 3-1 Закону (з до казами згоди арбітражного ке руючого на участь у справі - заява відповідного зразка, к опія ліцензії тощо) або відпо відно до ч.2 ст.52 Закону письмов ої згоди ініціюючого кредито ра на призначення його лікві датором у справі.

Від податкового органу за місцезнаходженням боржника - Сватівської МДПІ у Луганс ькій області, до господарськ ого суду надійшла інформація (лист від 03.01.2012 №60/29-/10) щодо відсутн ості у боржника ТОВ «Агрофір ма імені 8 Березня», відкрити х розрахункових рахунків у б анківських установах, а так ож щодо відсутності у нього п одаткового боргу, але при цьо му відсутні відомості щодо д ати останнього подання боржн иком податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності до податкового орга ну (відповідний висновок МДП І).

Крім того, за станом на день проведення даного засідання , до господарського суду не н адійшло довідки державного р еєстратора щодо знаходженн я боржника на цей час у Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців, із зазначенням від омостей про відсутність борж ника за адресою його місцезн аходження (при наявності).

Боржник, також взагалі не в иконав вимог ухвали суду від 22.12.2011 (п.5 резолютивної частини) щ одо подання витребуваних док ументів і відомостей та йог о представник у засідання су ду не прибув з невідомих при чин.

У зв' язку з тим, що строк р озгляду даної справи у підго товчому засіданні, встановле ний п. 2 ст. 52 Закону, закінчуєть ся 05.01.2012, у даному судово му засіданні представник іні ціюючого кредитора - Сватів ського районного центру зайн ятості Луганської області, в порядку ст. 69 ГПК України, под ав до суду заяву від 05.01.2012 б/н п ро продовження строку провед ення підготовчого засідання у справі №22/84б/2011, з урахуванням приписів ч.1 ст.11 Закону, на 15 ка лендарних днів, з метою підго товки та надання суду додатк ових матеріалів в підтвердже ння обставин, наведених у йог о заяві про порушення справи про банкрутство боржника.

Приймаючи до уваги в ищенаведене, з метою забезпе чення прийняття всебічного, повного та правильного рішен ня по процедурному проваджен ню у справі згідно ст. 52 Закону , а також з метою зібрання всі х необхідних для розгляду по суті заяви кредитора докуме нтів, суд вважає за необхідн е, клопотання представника і ніціюючого кредитора задово льнити та продовжити строк п роведення підготовчого засі дання у справі №22/84б/2011 на 15 днів, тобто до 20.01.2012р.

За таких обставин, суд від кладає розгляд справи у підг отовчому засіданні на інший час.

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 6, 11, 52 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», ст. ст. 38, 50, 69, 77, 86, 87 ГПК України, суд

у х в а л и в :

1.Продовжити строк проведення підготовчого за сідання у справі №22/84б/2011 про ба нкрутство боржника - Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Агрофірма імені 8 Берез ня», с. Оборотнівка Сватівськ ого району Луганської област і, Луганської області, до 20.01.2012р.

2.Відкласти розгл яд справи у підготовчому зас іданні суду на 17.01.2012, на 12 го дин 30 хвилин, каб. №310.

3.Ініціюючому креди тору - Сватівському районно му центру зайнятості Лугансь кої області, - у повному об сязі та належним чином викон ати вимоги суду, викладені у п. 4 резолютивної частини ухва ли від 22.12.2011, зокрема в строк д о 17.01.2012: надати господарсько му суду уточнений розраху нок суми безспірного та неза доволеного боржником протяг ом 3-х місяців боргу за станом на день подання до суду заяви , відповідно до приписів п.3 ст . 6 Закону (із зазначенням су ми та структури заборговано сті (основний борг, пеня, штраф ні санкції); в підтвердження неможливості виконання борж ником зобов' язань перед кре дитором надати докази зверн ення кредитора до органу Дер жавної виконавчої служби з н аказами господарського суду Луганської області про стяг нення з боржника боргу на кор исть кредитора - постанов и ВДВС про відкриття виконав чого провадження щодо боржни ка, або про приєднання до звед еного виконавчого проваджен ня, докази неможливості вико нання за виконавчими докумен тами (акти державного вико навця про відсутність юриди чної особи боржника та його к ерівних органів за їх місцез находженням, постанова ВДВС про закриття виконавчого про вадження, акт щодо відсутнос ті у боржника будь-якого майн а та грошових коштів тощо); на дати належну довідку Сват івського районного бюро техн ічної інвентаризації, щод о відсутності у боржника - ТОВ «Агрофірма імені 8 Березн я», ідентифікаційний код 31648284, с. Оборотнівка Сватівського району Луганської області , нерухомого майна, заре єстрованого за ним на праві в ласності; надати письмову пр опозицію щодо кандидатури ар бітражного керуючого для при значення його ліквідатором у справі, з урахуванням вимог с т. 3-1 Закону (з доказами згоди ар бітражного керуючого на учас ть у справі - заява відповід ного зразка, копія ліцензії т ощо) або відповідно до ч.2 ст.52 З акону письмову згоди ініц іюючого кредитора на признач ення його ліквідатором у спр аві.

4.Сватівській МДПІ Луганській області, - нада ти до господарського суду в с трок до 17.01.2012, висновок щ одо дати останнього подання боржником - ТОВ «Агрофір ма імені 8 Березня», ідентифі каційний код 31648284, с. Оборотнів ка Сватівського району Луган ської області, до пода ткового органу податкових д екларацій, документів бухга лтерської звітності.

5.Вдруге! Державному реєс тратору Сватівської районно ї державної адміністрації Л уганської області - в ст рок до 17.01.2012, надати до го сподарського суду довідк у щодо знаходження на цей час у Єдиному державному реє стрі юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, боржни ка - Товариства з обмежен ою відповідальністю «Агрофі рма імені 8 Березня», ідентиф ікаційний код 31648284, с. Оборотні вка Сватівського району Луга нської області, із зазн аченням відомостей про відсу тність боржника за адресою й ого місцезнаходження (при на явності).

6.Головному упр авлінню юстиції Луганської області - подати до госп одарського суду в строк до 17.01.2012, пропозицію щодо канд идатури арбітражного керуюч ого для призначення його лік відатором у справі №22/84б/2011 про б анкрутство ТОВ «Агрофірма ім ені 8 Березня», з урахуванням вимог ст. 3-1 Закону, або відпов ідно до вимог ч.4 ст. 52 Закону - забезпечити участь у справі ліквідатора з числа працівни ків державного органу з пита нь банкрутства.

7.Дану ухвал у надіслати:

- кредитору;

- боржнику;

- Сватівській МДПІ Лугансь кої області;

- Державному реєстратору С ватівської райдержадмініст рації Луганської області;

- Головному управлінню юст иції Луганської області.

Явка у підготовче засіда ння суду повноважних предст авників кредитора та боржни ка обов'язкова.

Суддя М.Ю. Ковалінас

Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20703162
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство В присутності представни ків: від кредитора - ОСОБА_1., дов. б/н від 04.01. 2012; від боржника - не прибул и (явка обов' язкова

Судовий реєстр по справі —22/84б/2011

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 21.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Постанова від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 05.01.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні