Ухвала
від 10.01.2012 по справі 5013/2530/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"10" січня 2012 р. № 5013/2530/1 1

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Коваленко Н.М. розгляну в справу № 5013/2530/11 від 23.11.2011 року.

за заявою кредитора - товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Торговий дім “Кременч укнафтопродуктсервіс", 39610, Пол тавська область, м. Кременчук , проїзд Галузевий, 80

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю “Вітан К”, 25006, м. Кіровоград, ву л. Медведєва, 1, оф. 218,

про банкрутство відсутньо го боржника,-

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредитора - ОСОБА_1, д овіреність № 275/1 від 10.11.2011 року;

від боржника - не з'явився.

Кредитор звернувся до госп одарського суду із заявою пр о порушення справи щодо банк рутство відсутнього боржни ка товариства з обмеженою ві дповідальністю “Вітан К” з п ричин неспроможності останн ього виконати свої грошові з обов'язання перед кредитором .

Боржник відзив на заяву кре дитора не подав, наявність бо ргу не заперечив.

Відсутність відзиву боржн ика не зупиняє провадження у справі (ч. 12 ст. 11 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”).

Відповідно до ст. 75 ГПК Украї ни суд вважає за можливе розг лянути справу при відсутност і відзиву боржника та за відс утності повноважного предст авника боржника.

Ухвала про порушення прова дження у справі про банкрутс тво, направлена на адресу бор жника, зазначену в заяві кред итора та у витязі з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, повернута з довідкою ві дділення поштового зв'язку: "з а вказаною адресою не знаход иться".

Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши предс тавника кредитора, господарс ький суд, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою від повідальністю "Вітан К" (ЄДРПО У 36119835) зареєстроване як юридич на особа 26.09.2008 року виконавчим к омітетом Кіровоградської мі ської ради.

За заявою кредитора і згідн о доданих до неї документів с ума безспірної заборгованос ті боржника перед товариство м з обмеженою відповідальніс тю "Торговий Дім "Кременчукна фтопродуктсервіс" за надані послуги за договором переве зення № 319 від 08.06.2010 року, відпові дно до виконавчого напису но таріуса № 1406, станом на 21.12.2011 року (на день подання заяви кредит ора про порушення провадженн я у справі про банкрутство до суду) складає 67 730,75 грн.

Наявність та безспірність вказаної суми боргу, його нес плата боржником понад встано влені законодавством строки сплати підтверджується мате ріалами справи, в тому числі п остановою про відкриття вико навчого провадження від 03.11.2011 р оку та про повернення викона вчого документа стягувачу ві д 14.12.2011 року Ленінського відділ у ДВС Кіровоградського міськ ого управління юстиції.

Докази сплати боржником бо ргу відсутні.

У разі, якщо громадянин-підп риємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезн аходженням, або у разі ненада ння боржником протягом року до органів державної податко вої служби згідно із законод авством податкових декларац ій, документів бухгалтерсько ї звітності, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника, зая ва про порушення справи про б анкрутство відсутнього борж ника може бути подана кредит ором незалежно від розміру його вимог до боржника та стр оку виконання зобов'язань (ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”).

Кредитором подані суду дос татні докази наявності у тов ариства з обмеженою відповід альністю "Вітан К" ознак відсу тнього боржника. Відповідно до витягу Єдиного державного реєстру юридичних осі та фіз ичних осіб-підприємців від 21.1 2.2011 року щодо товариства з обм еженою відповідальністю "Віт ан К", в графі статус відомосте й про юридичну особу зазначе но: відсутність юридичної ос оби за місцезнаходженням. Кр ім того, відповідно до постан ови від 14.12.2011 року Ленінського в ідділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції про повернення виконавчого документа стягувачеві, встан овлено, що в результаті вжити х державним виконавцем заход ів неможливо з'ясувати місце знаходження боржника.

Відповідно до ст. 4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарсь кого процесуального кодексу України кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

При цьому, з урахуванням вим ог ст. 43 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд оцінює доказ и за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді в судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, керуючись законом .

Кредитором доведено обста вину відсутності керівних ор ганів боржника - товариства з обмеженою відповідальніст ю "Вітан К" за її місцезнаходже нням.

Господарський суд визнає н аявність заборгованості бор жника перед кредитором в сум і 67730,75 грн. та неспроможність бо ржника сплатити цю заборгова ність із-за відсутності грош ових коштів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд в двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Ініціюючий кредитор в заяв і про порушення справи про ба нкрутство запропонував приз начити ліквідатором відсутн ього боржника товариства з о бмеженою відповідальністю "В ітан К" арбітражного керуючо го Кушнір Т.І.

Арбітражний керуючий Кушн ір Т.І відповідно до ч. 3 ст. 3-1 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", подала суду заяву про те, що в она стосовно товариства з об меженою відповідальністю "Ві тан К" не належить до жодної з категорій осіб, які згідно із законом не можуть бути призн ачені арбітражним керуючим.

Крім того, враховуючі полож ення Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців” та ст. 25 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом", господарськ ий суд вважає за необхідне зо бов'язати державного реєстра тора виконавчого комітету Кі ровоградської міської ради в нести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців відп овідні відомості про заміну керівника боржника на ліквід атора банкрута.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", ст.ст . 4-1, 44, 49 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відсутнього борж ника - товариство з обмежен ою відповідальністю "Вітан К " (ЄДРПОУ 36119835) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Вітан К" на дванадцять мі сяців.

3. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Кушнір Тетяну Іванівну, л іцензія серії НОМЕР_1 від 05.03.2007 року, яка проживає за адре сою: АДРЕСА_1

4. Зобов' язати ліквідатора - арбітражного керуючого Куш нір Т.І.:

- письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом власника боржника, усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника (в тому числі н аправити таке повідомлення Л енінському відділу ДВС Кіров оградського міського управл іння юстиції), копії письмови х повідомлень подати господа рському суду до 10.02.2012 року; здій снити у встановленому Законо м України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" по рядку заходи по задоволенню вимог кредиторів;

- до 10.03.2012 року подати господар ському суду відомості (інфор мацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної пр оцедури;

- після завершення усіх розр ахунків з кредиторами подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкру та, що відповідають вимогам с татті 32 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом". Якщо ліквідатор н е виявив майнових активів, що підлягають включенню до лік відаційної маси, він зобов'яз аний подати господарському с уду ліквідаційний баланс, як ий засвідчує відсутність у б анкрута майна.

5. Відповідно до частини 3 ста тті 12 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" скасувати заходи що до забезпечення грошових вим ог кредиторів в частині забо рони товариству з обмеженою відповідальністю "Вітан К" і в сім його органам управління відчуження у будь-який спосі б належних боржнику на праві власності основних засобів (фондів) та вчинення дій щодо р еорганізації та ліквідації ю ридичної особи боржника, зас тосовані ухвалою суду про по рушення провадження у справі від 23.12.2011 року.

6. На підставі підпункту 93.1.3 пу нкту 93.1 статті 93 Податкового ко дексу України від 02.12.2010 року при пинити дію податкової застав и майна боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Вітан К" та звільнити активи вказаного банкрута з податк ової застави з дня прийняття цієї постанови.

7. Зобов'язати державного ре єстратора виконавчого коміт ету Кіровоградської міської ради відповідно до ч. 2 ст. 25 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " та Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів” внести до Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівн ика - товариства з обмеженою в ідповідальністю "Вітан К" на л іквідатора, арбітражного кер уючого Кушнір Тетяну Іванівн у.

8. Примірники цієї постанови направити кредитору, банкру ту, ліквідатору - арбітражном у керуючому Кушнір Т.І., відді лу з питань банкрутства Голо вного управління юстиції у К іровоградській області, вико навчому комітету Кіровоград ської міської ради для держа вного реєстратора, Ленінсько му відділу ДВС Кіровоградськ ого міського управління юсти ції для відома.

Суддя Н.М. Коваленко

< Технічна інформація > < Ліквідатор >

Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено13.01.2012

Судовий реєстр по справі —5013/2530/11

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Постанова від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні