Ухвала
від 10.01.2012 по справі 5015/5311/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5015/5311/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

10.01.12                                                                                 Справа№ 5015/5311/11

 Господарський суд  Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

при  секретарі М. Фарина

розглянув матеріали заяви: Управління Пенсійного фонду України у Пустомитівському районі Львівської області, м. Пустомити    

про банкрутство Приватної агрофірми  „Світанок”, с. Борщовичі Пустомитівського району Л/о

за участю представників:

від кредитора: Слоновський Р.З.

від боржника: не з'явився

      Суть спору: Позов заявлено Управлінням Пенсійного фонду України у Пустомитівському районі Львівської області, м. Пустомити про банкрутство Приватної агрофірми  „Світанок”, с. Борщовичі Пустомитівського району Л/о (код ЄДРПОУ 25239222 ).

Представник кредитора в судове засідання з'явився, проте витребувані ухвалою суду від 19.09.2011 р. документи не подав, а саме не надав суду довідку державного реєстратора про включення боржника до єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Заява про визнання боржника банкрутом подана кредитором на підставі ст.52 ЗУ “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” із врахуванням особливостей провадження про банкрутство відсутнього боржника, а саме відсутністю керівних органів боржника-юридичної особи за її місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 80 Цивільного кодексу України юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку. Юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації (ч.4 ст. 87 ЦК України).

Частиною 1 ст. 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" визначено, що державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Відповідно до ст.17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. І тільки факт внесення таких відомостей до реєстру може слугувати підставою для визнання боржника відсутнім. Отже, суду необхідно надавати  докази, що підтверджують факт відсутності боржника за юридичною адресою відповідно до ст.18 вказаного Закону. Жодні інші документи, в т.ч. поштові повідомлення, акти органів державної податкової служби, державної виконавчої служби, не можуть замінити цих доказів. Наведене перешкоджає винесенню постанови про визнання відсутнього боржника банкрутом, яка відповідно до ч.2 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” повинна бути винесена у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі.

Крім цього, як встановлено судом, в ЄДРПОУ записів про проведення реєстраційних дій щодо Приватної агрофірми „Світанок”, с. Борщовичі Пустомитівського р-ну Л/о (код ЄДРПОУ 25239222) не знайдено.

Враховуючи, що ненадання суду витребуваних доказів, у т.ч. державної реєстрації та  внесення відомостей про відсутність боржника за його місцезнаходженям перешкоджає винесенню постанови про визнання боржника банкрутом у встановлений двотижневий строк, заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.5 ЗУ “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 5 ст. 81, ст. 86 ГПК України, суд, -

                                                  У Х В А Л И В:

             Заяву Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі про порушення справи про банкрутство Приватної агрофірми „Світанок” (с. Борщовичі Пустомитівського району Л/о; код ЄДРПОУ  25239222 ) залишити без розгляду.

Відповідно до ч.4 ст. 81 ГПК України після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.

   

Суддя                                                                                              Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено16.01.2012
Номер документу20745941
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Приватної агрофірми  „Світанок”, с. Борщовичі Пустомитівського району Л/о

Судовий реєстр по справі —5015/5311/11

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 02.12.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні