Ухвала
від 27.12.2011 по справі 2/17-2293-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



Підлягає публікації в ЄДРС Р

УХВАЛА

"27" грудня 2011 р. Справа № 2/17-2293-2011

За заявою Державної податк ової інспекції у Приморськом у районі м. Одеси

про банкрутство Товариств а з додатковою відповідальні стю „Одеське страхове товари ство” (65074, м. Одеса, вул. Академі ка Філатова, буд. 49, кв. 1, код ЄДРП ОУ 34321799).

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторі н:

Від ДПІ у Приморському р айоні м. Одеси: не з' явився.

Від ТОВ „Одеське страхове т овариство”: ОСОБА_1 (довір еність).

Державна податкова інспе кція у Приморському районі м . Одеси звернулась до господа рського суду Одеської област і з заявою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з додатковою відповідальністю „Одеське с трахове товариство” в порядк у ст. 52 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”, оскільки боржник відсутній за юридичною адрес ою та не надає податкову звіт ність до ДПІ у Приморському р айоні м. Одеси.

Розглянув матеріали справ и суд встановив:

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 14.06.2011р. порушено провадження у справ і про банкрутство Товариства з додатковою відповідальніс тю „Одеське страхове товарис тво”, введено мораторій на за доволення вимог кредиторів.

Постановою господарськог о суду Одеської області від 19. 07.2011р. визнано Товариство з дод атковою відповідальністю „О деське страхове товариство” банкрутом, відкрито відносн о нього ліквідаційну процеду ру, ліквідатором банкрута пр изначено арбітражного керую чого Рябця О.М., зобов' язано л іквідатора провести ліквіда ційні заходи, передбачені За коном України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, письмово повідомити про визнання господарським судо м відсутнього боржника банкр утом усіх відомих йому креди торів та надати звіт про пров едену роботу в ліквідаційній процедурі.

Товариство з додатковою ві дповідальністю „Одеське стр ахове товариство” звернулос ь до господарського суду Оде ської області з заявою про пе регляд постанови господарсь кого суду Одеської області в ід 19.07.2011 р. за нововиявленими об ставинами.

В обґрунтування своєї зая ви заявник посилається на те , що Товариство з додатковою в ідповідальністю „Одеське ст рахове товариство” знаходит ься за юридичною адресою, що п ідтверджується витягом з єди ного державного реєстру, под ає звітність до державної по даткової інспекції у Малинов ському районі м. Одеси, про що свідчать відповідні бланки п одаткової звітності зі штамп ами податкової „Отримано”.

Відповідно до ст. 112 ГПК Украї ни господарський суд може пе реглянути прийняте ним судов е рішення, яке набрало законн ої сили, за нововиявленими об ставинами, що мають істотне з начення для справи і не могли бути відомі заявникові.

Відповідно до Роз' яснень Президії ВГСУ № 4-5/563 від 21.05.2002 р. “П ро деякі питання практики пе регляду рішень, ухвал, постан ов за нововиявленими обстави нами” на підставі статті 112 ГП К судове рішення може бути пе реглянуто за двох умов: іст отність нововиявлених обста вин для вирішення спору або р озгляду справи про банкрутст во і виявлення їх після прийн яття судового рішення зі спр ави. Виникнення нових або з міна обставин після вирішенн я спору або розгляду справи п ро банкрутство не можуть бут и підставою для зміни або ска сування судового рішення за правилами розділу XIII ГПК.

До нововиявлених обставин відносяться матеріально-пра вові факти, на яких ґрунтують ся вимоги і заперечення стор ін, а також інші факти, які маю ть значення для правильного вирішення спору або розгляду справи про банкрутство. Необ хідними ознаками нововиявле них обставин є, по-перше, їх наявність на час розгляду сп рави, по-друге, те, що ці обст авини не могли бути відомі за явникові на час розгляду спр ави. Нововиявлені обставини за своєю юридичною суттю є фа ктичними даними, що в установ леному порядку спростовують факти, які було покладено в ос нову судового рішення. Ці обс тавини мають бути належним ч ином засвідчені.

Визнаючи Товариство з дода тковою відповідальністю „Од еське страхове товариство” б анкрутом відповідно ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суд посилався на довідки ДП І у Приморському районі від 16. 06.2010р., згідно яких Товариство з додатковою відповідальніст ю „Одеське страхове товарист во” не надає протягом року по даткову звітність з 30.01.2008р., а та кож на довідку з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів від 24.02.2010р. де внесено інформ ацію щодо відсутності підтве рдження відомостей про Товар иство з додатковою відповіда льністю „Одеське страхове то вариство”.

Враховуючи викладене, слі д зазначити, що господарськи й суд вправі змінити або скас увати судове рішення за ново виявленими обставинами лише за умови, що ці обставини впли вають на юридичну оцінку обс тавин, здійснену судом у судо вому рішенні, що переглядаєт ься.

Водночас, нововиявленими м ожуть бути визнані лише істо тно значимі, суттєві обстави ни, тобто такі обставини, обіз наність суду відносно яких п ри розгляді справи, забезпеч ила би прийняття цим судом ін шого рішення.

Відповідно до ст. 33 ГПК Укра їни кожна сторона повинна до вести ті обставини, на які вон а посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Згі дно ст. 34 ГПК України господар ський суд приймає тільки ті д окази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені п евними засобами доказування , не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування .

Приймаючи до уваги, що Товар иство з додатковою відповіда льністю „Одеське страхове то вариство” веде господарську діяльність, про що свідчать в ідповідні бланки податкової звітності надані до державн ої податкової інспекції у Ма линовському районі м. Одеси з і штампами податкової „Отрим ано”, а також знаходження Тов ариства з додатковою відпові дальністю „Одеське страхове товариство” за юридичною ад ресою, що підтверджується ви тягом з єдиного державного р еєстру, господарський суд ді йшов висновку, що вказані обс тавини є нововиявленми обста винами, які у встановленому п орядку спростовують покладе ні в основу постанови суду ві д 19.07.2011 р. факти відносно непода ння податкової звітності та незнаходження за юридичною а дресою, відповідно до ст. 52 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” є підставою для скасування постанови господарського су ду Одеської області від 19.07.2011 р.

Керуючись ст.ст. 86, 112 -114 ГПК У країни, ст. 52 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Задовольнити з аяву Товариства з додатковою відповідальністю „Одеське с трахове товариство” про пере гляд за нововиявленими обста винами постанови господарсь кого суду Одеської області в ід 19.07.2011 р. у справі № 2/17-2293-2011.

2. Скасувати постанову господарського суду Одесько ї області від 19.07.2011 р. у справі № 2 /17-2293-2011.

3. Припинити повноваже ння ліквідатора Товариства з додатковою відповідальніст ю „Одеське страхове товарист во” арбітражного керуючого Р ябця Олександра Михайловича .

Копію постанови надісла ти: сторонам, державному реєс тратору виконавчого комітет у Одеської міської ради.

Суддя Бахарєв Б.О.

Чинне

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.12.2011
Оприлюднено16.01.2012
Номер документу20746107
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/17-2293-2011

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лавриненко Л.В.

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лавриненко Л.В.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні