Ухвала
від 12.01.2012 по справі 45/68б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

12.01.12 р. Справа № 45/68б

Розглянувши матеріали з а заявою кредитора (заявника ) Товариства з обмеженою відп овідальністю „КВАЗАР-КОМПОН ЕНТ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36811027)

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „Г АРДІАН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРП ОУ 36103207)

арбітражний керуючий Лози нський О.В.

про банкрутство

Суддя Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредиторів: ОСОБА_1.- довір.

Від боржника: не з' явився

Арбітражний керуючий: не з' явився

В засіданні суду брали учас ть:

Ухвалою від 26.08.2011р. за заявою Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „КВАЗАР-КОМПОНЕН Т”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36811027) госпо дарським судом Донецької обл асті порушена справа про бан крутство Товариства з обмеже ною відповідальністю „ГАРДІ АН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36103 207), внаслідок фінансової несп роможності.

Одночасно даною ухвалою вв едена процедура розпоряджен ня майном на 6 місяців до 26.02.2012р. т а розпорядником майна призна чений арбітражний керуючий Л озинський О.В.

Ухвалою від 20.09.2011р. за результ атами підготовчого засіданн я встановлена дата складання реєстру вимог кредиторів та дата попереднього засідання суду щодо розгляду реєстру в имог кредиторів на 09.11.2011р.

Ухвалою від 09.11.2011р. за ре зультатами по переднього зас ідання затверджений реєстр в имог кредиторів, а також вста новлена дата засідання суду з розгляду питання щодо введ ення подальшої процедури по справі. Постановою суду від 16. 11.2011р. боржник визнаний банкрут ом, відкрита ліквідаційна пр оцедура та ліквідатором приз начено арбітражного керуючо го Лозинського О.В.

29.12.2011р. господарським судом о триманий звіт та ліквідаційн ий баланс Товариства з обмеж еною відповідальністю „ГАРД ІАН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 3 6103207), який був призначений до ро згляду в судовому засіданні ухвалою господарського суду від 30.12.2011р.

11.01.2012р. до господарського суд у надійшло клопотання Держав ної податкової інспекції у К уйбишевському районі м.Донец ька, м.Донецьк №688/10/10-013 від 11.01.2012р. пр о зупинення провадження по с праві №45/68б про банкрутство То вариства з обмеженою відпові дальністю „ГАРДІАН-ВЕСТА”, м .Донецьк (ЄДРПОУ 36103207) до провед ення позапланової виїзної пе ревірки боржника.

В засідання суду з' явився представник ініціюючого кре дитора, повноваження якого п ідтверджені належним чином.

Ліквідатор в засідання суд у не з' явився.

Розглянувши в судовому зас іданні звіт ліквідатора, лік відаційний баланс банкрута т а інші матеріали справи, засл ухавши пояснення ініціюючог о кредитора, суд встановив:

З даних звіту ліквідатора с лідує, що ліквідатором прове дена робота по виявленню май на банкрута.

Для виявлення майна банкру та ліквідатором була проведе на інвентаризація, а також на правлені запити до Управлінн я державної автомобільної ін спекції, м. Донецьк, Комунальн ого підприємства „Бюро техні чної інвентаризації м.Донець ка”, Управління Держкомзему у м.Донецьку Донецької облас ті, м.Донецьк.

Згідно результатів інвент аризації та отриманих відпов ідей встановлено, що нерухом е майно, земельні ділянки та т ранспортні засоби за боржник ом не зареєстровані.

В результаті проведеної ро боти встановлено, що у банкру та відсутні майнові активи т а грошові кошти, щоб задоволь нити кредиторську заборгова ність у сумі 600 тис. грн.

В матеріалах справи наявна довідка податкового органу про відсутність відкритих ба нківських рахунків у банкрут а.

На засіданні комітету кред иторів 29.12.2011р. було більшістю го лосів прийнято рішення про з вернення до суду із клопотан ням про затвердження ліквіда ційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю „ГАРДІАН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄД РПОУ 36103207) та ліквідацію підпри ємства боржника.

Таким чином, ліквідатором б оржника проведено у встановл еному Законом України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом" порядку ліквідац ійну процедуру банкрута, скл адено ліквідаційний баланс п ідприємства та звіт, які свід чать про те, що на час завершен ня ліквідаційної процедури, майно і грошові кошти у банкр ута відсутні, а тому задоволе ння всіх вимог кредиторів є н еможливим.

У відповідності з вимогами ст.32 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться:

показники виявленої лікві даційної маси (дані її інвент аризації);

відомості про реалізацію о б'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дого вори купівлі-продажу;

копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

реєстр вимог кредиторів з д аними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, які підтверджую ть погашення вимог кредиторі в.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Ліквідатор повідомляє дер жавний орган з питань банкру тства про завершення ліквіда ційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута, та ор ганам державної статистики д ля виключення юридичної особ и з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України, а також власнику (ор гану, уповноваженому управля ти майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута.

Якщо майна банкрута вистач ило, щоб задовольнити всі вим оги кредиторів, він вважаєть ся таким, що не має боргів, і мо же продовжувати свою підприє мницьку діяльність. Господар ський суд може винести ухвал у про ліквідацію юридичної о соби, що звільнилася від борг ів, лише у разі, якщо в неї зали шилося майнових активів менш е, ніж вимагається для її функ ціонування згідно із законод авством.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

В силу п.2 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, якщо за рез ультатами ліквідаційного ба лансу не залишилося майна, го сподарський суд виносить ухв алу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріал ів справи суд вважає за необх ідне клопотання ліквідатора задовольнити, затвердити зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута, ліквіду вати юридичну особу та припи нити провадження по справі.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Що стосується заявленого к лопотання ДПІ у Куйбишевськ ому районі м. Донецька, суд заз начає наступне.

Відповідно до ст. 75 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право проводити камерал ьні, документальні (планові а бо позапланові; виїзні або не виїзні) та фактичні перевірк и.

Статтею 78 Податкового кодек су України передбачено, що до кументальна позапланова виї зна перевірка здійснюється о рганами державної податково ї служби якщо розпочато проц едуру реорганізації юридичн ої особи (крім перетворення), п рипинення юридичної особи аб о підприємницької діяльност і фізичної особи - підприємця , порушено провадження у спра ві про визнання банкрутом пл атника податків або подано з аяву про зняття з обліку плат ника податків.

Суд звертає увагу на те, що п ровадження по даній справі п орушене у відповідності з ви могами ст.1, ст.ст.1, 6, 7, 8, 11 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” по за гальній процедурі, що передб ачає публікацію в офіційном у друкованому органі Верховн ої Ради України чи Кабінету М іністрів України оголошення про порушення справи про бан крутство.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою господарськ ого суду Донецької області в ід 26.08.2011р. було порушено провадж ення у справі про визнання ба нкрутом Товариства з обмежен ою відповідальністю „ГАРДІА Н-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36103207) , про що була повідомлена ДПІ у Куйбишевському районі м. Дон ецька.

Також в газеті „Голос Украї ни” №184 від 04.10.2011р. опубліковане о голошення про порушення спра ви №45/68б про банкрутство Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „ГАРДІАН-ВЕСТА”, м.Дон ецьк (ЄДРПОУ 36103207).

Таким чином, податковий орг ан був повідомлений про пору шення справи №45/68б про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю „ГАРДІАН-В ЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36103207), ма в змогу та достатньо часу для проведення позапланової виї зної перевірки боржника.

Подібної правової позиції дотримується Вищий господар ський суд України в Постанов і від 29.09.2011р. у справі №45/211б.

Враховуючи викладене та ке руючись ст.ст. 3-1, 31, 32, 40 п.6 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд, -

У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „ГАРДІАН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36103207).

Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмеженою від повідальністю „ГАРДІАН-ВЕСТ А”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36103207), що зар еєстровано за адресою: 83096, м.До нецьк, вул.Куйбишева,73.

Провадження по справі №45/68б припинити.

Відмовити в задоволенні кл опотання Державної податков ої інспекції у Куйбишевськом у районі м.Донецька, м.Донецьк №688/10/10-013 від 11.01.2012р. про зупинення п ровадження по справі №45/68б про банкрутство Товариства з об меженою відповідальністю „Г АРДІАН-ВЕСТА”, м.Донецьк (ЄДРП ОУ 36103207) до проведення позаплан ової виїзної перевірки боржн ика.

Зобов' язати ліквідатора закрити рахунки в банківськ их установах, здійснити огол ошення в засобах масової інф ормації про недійсність печа ток та штампів. Докази подати до суду в 10-денний строк.

Зобов' язати орган держав ної реєстрації виключити під приємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Копію цієї ухвали направит и особам, переліченим в ст.32 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”.

Суддя Плотніць кий Б.Д.

< Текст >

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст > :

господарському суду Донец ької області - < Текст >,

сторонам - < Текст > ,

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено16.01.2012
Номер документу20751548
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/68б

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 30.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 26.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 11.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 13.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 01.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні