Постанова
від 10.01.2012 по справі 46/186-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

10.01.2012 справа № 46/186-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Арабеска”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Ковентан” (і дентифікаційний код 37208229)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 - представник за д овіреністю від 24.03.2011 р.

Від боржника не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Арабеск а” (далі - заявник) звернулос я до суду з заявою про порушен ня провадження у справі про б анкрутство відносно Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Ковентан” відповідно д о особливостей, передбачених ст. 52 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” у зв' язку з неспро можністю підприємства оплат ити опротестований вексель в установлений строк та його в ідсутністю за місцезнаходже нням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/186-б від 26.12.2011 р.

У судове засідання, признач ене на 10.02.2012 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно зі ст. 75 Госпо дарського процесуального ко дексу України справа розгляд ається за наявними в ній мате ріалами, оскільки боржник бу в у встановленому порядку та належним чином повідомлений про дату, час та місце засідан ня суду, а також зважаючи на ст роки, встановлені ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Представник заявника нада в суду додаткові документи н а виконання вимог ухвали про порушення провадження у спр аві № 46/186-б, підтримав вимоги по даної заяви про визнання бан крутом Товариства з обмежено ю відповідальністю “Ковента н” та відкриття його ліквіда ційної процедури, а також кло потав про призначення ліквід атором боржника ініціюючого кредитора за згодою останнь ого.

Розглянувши заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Арабеска” про визнання боржника - Товариства з обм еженою відповідальністю “Ко вентан” банкрутом, заслухавш и представника заявника, вив чивши додатково подані докум енти, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Ковентан” зареєстровано Деснянською р айонною у м. Києві державною а дміністрацією 29.07.2010 р. за адресо ю: 02232, м. Київ, просп. Маяковськог о, 91-Б, з присвоєнням ідентифік аційного коду № 37208229.

Відповідно до поданих суду доказів засновником (учасни ком) товариства є ОСОБА_2, о сновними видами діяльності - оптова торгівля будівельним и матеріалами, оптова торгів ля меблями, покриттям для під логи та неелектричними побут овими приладами, інші роботи з завершення будівництва, оп това торгівля санітарно-техн ічним обладнанням, посередни цтво у торгівлі товарами шир окого асортименту, надання і нших комерційних послуг.

За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 16 000,00 грн ., що виникла з договору постав ники, оплата за якими проводи лася у вексельній формі розр ахунків, а вжиті заявником за холи щодо її стягнення вияви лися безрезультатними.

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження у матеріалах справ и, де міститься копія договор у від 15.06.2011 р., за умовам якого Тов ариство з обмеженою відповід альністю “Арабеска” в якості постачальника зобов' язало ся поставити, а Товариство з обмеженою відповідальністю “Ковентан” (покупець) - прий няти й оплатити товар у кільк ості, якості й асортименті, за значеним у специфікаціях.

За умовами укладеного дого вору розрахунки за поставлен ий товар можливі у будь-якій ф ормі.

Матеріалами справи стверд жується, що відповідно до спе цифікації № 1 від 15.06.2011 р. Товарис тво з обмеженою відповідальн істю “Арабеска” передало, а Т овариство з обмеженою відпов ідальністю “Ковентан” прийн яло товар вартістю 15 999,98 грн. ві дповідно до накладної № 239-Н ві д 15.06.2011 р.

20.05.2011 р. Товариство з обмежено ю відповідальністю “Ковента н” з метою проведження розра хунків за договором виписало Товариству з обмеженою відп овідальністю “Арабеска” про стий вексель на суму 16 000,00 грн. з наступними реквізитами:

валюта - гривня,

сума - 16 000,00 грн.,

місце складання - м. Київ,

дата складання - 20.05.2011 р.,

дата платежу - за пред' яв ленням;

найменування бенефіціара - Товариство з обмеженою від повідальністю “Арабеска”,

місце платежу - ПАТ “Банк Богуслав” в м. Києві, МФО 380322.

З матеріалів справи слідує , що Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Ковентан” о плату за вказаним векселем н е здійснило, у зв' язку з чим з аявник звернувся до нотаріус а з заявою про протест вексел я.

19.09.2011 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріа льного округу ОСОБА_3 вчин ено протест про неоплату век селя № 1314.

У подальшому, нотаріусом вч инено виконавчий напис про н еоплату векселя (зареєстрова но в реєстрі за № 1315) та запропо новано стягнути з Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Ковентан” 16 000,00 грн. плати за векселем.

Статтею 8 Закону України “Пр о обіг векселів в Україні” вс тановлено, що вексель, опроте стований нотаріусом у встано вленому законом порядку, є ви конавчим документом.

Після вчинення нотаріусом протесту вищевказаного векс еля, Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Арабеска” звернулося до відділу Держа вної виконавчої служби Шевче нківського районного управл іння юстиції у м. Києві для при мусового виконання виконавч ого напису № 1315 від 19.09.2011 р., за нас лідками чого було винесено п останову про відкриття викон авчого провадження ВП № 28841146 ві д 26.09.2011 р.

В матеріалах справи містят ься акти державного виконавц я від 10.10.2011 р., якими встановлено відсутність боржника та йог о майна за адресами: м. Київ, ву л. Лисенка, 6 та м. Київ, просп. Ма яковського, 91-Б.

10.10.2011 р. відділом Державної ви конавчої служби Шевченківсь кого районного управління юс тиції у м. Києві винесено пост анову про закінчення виконав чого провадження ВП № 28841146 відп овідно до ст. 37 Закону України “Про виконавче провадження” . З указаної постанови слідує , що державним виконавцем не б уло проведено стягнення на п ідставі виконавчого напису, з огляду на відсутність борж ника за місцезнаходженням та майна, на яке може бути зверну то стягнення.

За твердженнями заявника, о плата за опротестованим векс елем боржником не здійснена, у ході виконавчого провадже ння кошти не стягнуто, керівн і органи товариства за його м ісцезнаходженням відсутні, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом ( довідкою) із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів № 11672954 від 09.11.2011 р., згідно з яким у графі “статус відомостей п ро юридичну особу” вміщено з апис про відсутність юридичн ої особи - Товариства з обме женою відповідальністю “Ков ентан” за місцезнаходженням .

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Ковентан ” судом було зобов' язано по датковий орган за місцезнахо дженням боржника надати суду відомості про підприємницьк у діяльність боржника, зокре ма, щодо останньої дати подан ня боржником документів бухг алтерської звітності та пода ткових декларацій, а також ві домості щодо зміни адреси бо ржника; надати відомості про відкриття та закриття боржн иком рахунків у банківських установах; відомості щодо на явності/відсутності у боржни ка заборгованості з податків , зборів та обов'язкових плате жів.

У судове засідання предста вник Державної податкової ін спекції у Деснянському район і м. Києва не з' явився, витреб увані судом документи до мат еріалів справи ним подані не були, а також не надійшло пові домлень про обставини, що уне можливлюють подальше провад ження у справі про банкрутст во Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Ковентан”.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відпо відальністю “Ковентан”. Зазн ачена вимога заявника відпов ідає приписам чинного законо давства, а тому підлягає задо воленню.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Ковентан” (02232, м. Київ, просп. Маяковського , 91-б, офіс 4, ідентифікаційний к од 37208229).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - Товариства з обмеженою відповідальністю “Арабеска ” до Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Ковентан” у сумі 16 000,00 грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Ковентан” ініціюючого креди тора - Товариство з обмежено ю відповідальністю “Арабеск а” (01032, м. Київ, вул. Либідська, 1-а, ідентифікаційний номер 32767802).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати лікві датора надати суду докази пу блікації оголошення в офіцій ному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижн ів з моменту опублікування (о ригінал примірника газети).

7. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання господарським су дом відсутнього боржника бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дня о держання повідомлення можут ь направити ліквідатору заяв и з вимогами до банкрута, зокр ема, органи державної податк ової служби та інші державні органи, які здійснюють контр оль за правильністю та своєч асністю справляння страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування та інші види зальноо бов' язкового держаного соц іального страхування, податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів).

8. Зобов' язати лікві датора у разі отримання ним з аяв з вимогами до банкрута пи сьмово повідомити про це суд .

9. Зобов'язати Державн ого реєстратора за місцем зн аходження боржника внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців запис про визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури та відомості про лік відатора боржника.

10. Підприємницьку дія льність банкрута завершити.

11. Строк виконання всі х грошових зобов' язань вваж ати таким, що настав з 10.01.2012 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 10.01.2012 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 10.01.2012 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 10.11.2012 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до прокуратури Деснянськог о району м. Києва, Державної по даткової адміністрації у м. К иєві, державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Товариство з обмежено ю відповідальністю "Арабеска "

Омельченко Л.В.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено16.01.2012
Номер документу20752437
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/186-б

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні