Постанова
від 15.04.2008 по справі а5/112-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А5/112-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"15" квітня 2008 р.                                                                   Справа № А5/112-08

Господарський суд Київської області в складі судді Подоляка Ю.В., при секретарі Оксаковській М.А., розглянувши адміністративну справу

за позовом Фастівської об'єднаної державної податкової інспекції в Київській області, м. Фастів

доТовариства з обмеженою відповідальністю “Експерт-Макс-ЛТД”, с. Дмитрівка

третя особа:Фастівська районна державна адміністрація, м. Фастів

про припинення юридичної особи

за участю представників:

позивача:Вернигора Р. В. –дов. від 08.01.2008 р. № 2/8/10-39

відповідача:не з'явились, про час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

третьої особи:не з'явились, про час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

обставини справи:

В господарський суд Київської області звернулась з адміністративним позовом Фастівська об'єднана державна податкова інспекція в Київській області (далі –Позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю “Експерт-Макс-ЛТД” (далі –Відповідач) про припинення юридичної особи з мотивів відсутності відповідача за юридичною адресою та наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Ухвалою господарського суду Київської області від 24.03.2008р. відкрито провадження у даній справі та відповідно до ч. 2 ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Фастівську районну державну адміністрацію (далі –Третя особа).

В судовому засіданні  представник Позивача повністю підтримав позовні вимоги, посилаючись на обставини викладені в позові.

Відповідач належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, в судове засідання не з'явився, про причини неприбуття не повідомив,  пояснень чи заперечень проти позовних вимог не надав.

Третя особа належним чином повідомлена про час і місце розгляду справи, в судове засідання не з'явилася, про причини неприбуття не повідомила,  пояснень щодо позовних вимог не надала.

Згідно ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

Беручи до уваги те, що господарський суд повідомив сторони та третю особу про розгляд справи належним чином відповідно до п. 3.5.11 Інструкції з діловодства в господарських судах України, затвердженої наказом Голови Вищого господарського суду України від 10.12.2002р. № 75, що підтверджується: журналом вихідної кореспонденції канцелярії господарського суду Київської області; відповідною відміткою на першому примірнику ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі, що міститься в матеріалах справи, тому суд розглядає справу за наявними в ній матеріалами.   

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, присутнього у судовому засіданні, суд

встановив:

Відповідач зареєстрований Фастівською районною державною адміністрацією Київської області, як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа 10.03.2006р., номер запису про державну реєстрацію 13501020000000213, ідентифікаційний код юридичної особи 34260485, місцезнаходження юридичної особи: 08533, Київська область, Фастівський район, с. Дмитрівка, вул. Шевченка, буд. 1, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 092411.

Відповідач взятий на облік платника податків 13.03.2006р. за № 1076 у Фастівській ОДПІ, що підтверджується довідкою Позивача від 06.03.3008р. за № 1749/10/29.

Згідно довідки Фастівської ОДПІ від 06.03.2008р. № 1751/10/19 заборгованості перед бюджетом по сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів) станом на 06.03.2008р. у відповідача не має.

Відповідно до п. 11.2  Порядку обліку платників податків, зборів (обов'язкових платежів) затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 19 лютого 1998р. N 80 (в редакції наказу Державної податкової адміністрації України  від 17 листопада 1998р. N 552), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 1998р. за N 791/3231 (далі - Порядок) підрозділи органу державної податкової служби у рамках проведення заходів стосовно платників податків, якими не подано в зазначені терміни звіти, декларації, у порядку, передбаченому законодавством, самостійно визначають суму податкового зобов'язання, проводять роботу з узгодження податкового зобов'язання та інші заходи; стосовно платників податків, які мають податковий борг, у порядку, передбаченому законодавством, здійснюють заходи із скорочення податкового боргу з використанням права податкової застави, адміністративного арешту активів, стягнення та інші заходи, а також при призначенні чи проведенні документальної перевірки платника податків чи при виконанні інших службових обов'язків працівниками органів державної податкової служби здійснюється або може здійснюватись перевірка місцезнаходження (місця проживання) платника податків. За наслідками перевірки складається акт перевірки місцезнаходження платника податків. Якщо встановлено відсутність платника податків за його місцезнаходженням (місцем проживання), то проводиться робота із з'ясування фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, відповідальних та афілійованих осіб.

Згідно п 11.5 Порядку про результати роботи із встановлення місцезнаходження (місця проживання) платника податків підрозділи податкової міліції надають інформацію підрозділам з обліку платників податків. Якщо підрозділами податкової міліції підтверджено відсутність за місцезнаходженням юридичної особи, яка включена до Єдиного державного реєстру, то підрозділи з обліку платників податків до відповідного державного реєстратора (органу державної реєстрації) надсилають повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за формою N 18-ОПП (додаток 17). Копія такого повідомлення підшивається до реєстраційної частини облікової справи платника податків. Про направлення такого повідомлення вноситься запис до журналу обліку повідомлень про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за формою N 19-ОПП (додаток 18).

Як вбачається з матеріалів справи, Фастівською ОДПІ було встановлено відсутність відповідача за свої місцезнаходженням, про що було складено повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за формою 18-ОПП, яке було направлено державному реєстратору Фастівській районній державній адміністрації.

Згідно ч. 8 статті 19 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу в установлений частиною сьомою цієї статті строк, а також у разі одержання державним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендованим листом юридичній особі повідомлення про необхідність подання державному реєстратору реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

У повідомленні зазначаються підстава його надіслання, остання дата одержання державним реєстратором реєстраційної картки від юридичної особи або найменування органу державної податкової служби, який надіслав повідомлення про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, та дата цього повідомлення.

Державний реєстратор залишає реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу без розгляду та повідомляє про це заявника у випадках і в порядку, встановлених частиною п'ятою цієї статті.

У разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою протягом місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Так, після вжиття вищевказаних заходів та встановлення відсутності Товариства з обмеженою відповідальністю “Експерт-Макс-ЛТД” за його місцезнаходженням, державним реєстратором було внесено до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи - відповідача за її місцезнаходженням, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, яка залучена до матеріалів справи, відповідно до якої до Єдиного державного реєстру внесено запис про відсутність юридичної особи - відповідача за її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Пунктом 17 ч. 1 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” встановлено, що органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку,  встановлених  законами  України,  мають право звертатися  у  передбачених  законом  випадках до судових органів із заявою (позовною  заявою) про скасування  державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що заявлені вимоги про припинення юридичної особи з підстав відсутності відповідача за його місцезнаходженням та наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи - відповідача за вказаним її місцезнаходженням є доведеними, обґрунтованими та такими, що  підлягають задоволенню.

Судові витрати розподіляються відповідно до ч. 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст. ст. 128, 158, 160 - 163, 167, п. 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд -

постановив:

1.  Позовні вимоги задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Експерт-Макс-ЛТД” (08533, Київська область, Фастівський р-н., с. Дмитрівка, вул. Шевченка, 1, ідентифікаційний код 34260485).

Копію постанови надіслати сторонам у справі та третій особі (державному реєстратору за місцем державної реєстрації юридичної особи).

Дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими ст.  ст.  185-187 КАС України.

              Суддя                                                                                                  

Дата підписання постанови 03.09.2008р.

Дата ухвалення рішення15.04.2008
Оприлюднено05.10.2008
Номер документу2082523
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а5/112-08

Постанова від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні