Постанова
від 28.11.2011 по справі 4-863/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-863/11

ПОСТАНОВА

28.11.2011 Суддя Подільськог о районного суду м. Києва Войт енко Т.В., при секретарі - Вол ошину В.М.., за участю прокурор а - Ладного І.О., захисника - ОСОБА_1, розглянувши у від критому засіданні в залі суд у подання слідчого СВ ЛУ в мет рополітені, підпорядкованог о ГУ МВС України в м.Києві Го льніка І.М. про обрання міри запобіжного заходу у вигляд і взяття під варту відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уро дженця м.Києва, українця, громадянина України, освіт а неповна середня, не одруж еного, не працюючого, зареєст рованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, раніше с удимого вироком Дніпровсько го районного суду м.Києва у се рпні 2011 р. за ч. 2 ст. 186 КК України д о 4 років позбавлення волі з ві дстрочкою виконання покаран ня на 2 роки,

обвинуваченого у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст . 309 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ЛУ в метрополіте ні, підпорядкованого ГУ МВС У країни в м.Києві Гольнік І.М . за згодою заступника Київ ського транспортного прокур ора Дем' янця С. звернувся до суду з поданням про обрання м іри запобіжного заходу у виг ляді взяття під варту віднос но ОСОБА_3, обвинуваченого у вчиненні злочину, передбач еного ч. 1 ст. 309 КК України.

Подання обґрунтовується т им, що обвинувачений вчинив з лочин, за який передбачено по карання у вигляді арешту на с трок до шести місяців або обм еження волі на строк до трьох років або позбавлення волі н а той самий строк, має не зняту та не погашену в установлено му законом порядку судимість , вчинив нове діяння, що підпад ає під ознаки злочину, не прац ює, може ухилятись від слідст ва і суду, перешкоджати встан овленню істини у кримінальні й справі та продовжувати зло чинну діяльність.

В судовому засіданні захис ник та обвинувачений проти з адоволення подання заперечу вали. Захисник просила відмо вити у задоволенні подання з тих підстав, що слідством не н аведено винятковості підста в для обрання міри запобіжно го заходу у вигляді взяття пі д варту відносно її підзахис ного, якому лише 18 років та яки й позитивно характеризуєтьс я, має ряд хвороб, які на її дум ку унеможливлюють його переб ування під вартою, не ухиляєт ься від слідства та має адрес у реєстрації, за якою прожива є зі своєю сім' єю.

У судовому засіданні слідч ий подання підтримав, прокур ор також просив подання задо вольнити з підстав відсутнос ті будь-яких даних про хвороб у ОСОБА_3, яка б свідчила пр о неможливість його лікуванн я під вартою чи про необхідні сть забезпечення особливих у мов догляду за ним. Виняткові сть обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під в арту обґрунтував тим, що ОС ОБА_3 обвинувачується у вчи ненні нового злочину, маючи н е зняту та непогашену судимі сть.

Заслухавши слідчого, думку прокурора, обвинуваченого т а його захисника, вивчивши по дання, враховуючи особу ОСО БА_3, суд вважає за необхідне подання задовольнити, виход ячи з наступних підстав.

23.11.2011 приблизно о 14 годині 15 хви лин на станції метро «Лісова » КП «Київський метрополітен » в м. Києві, працівниками мілі ції затриманий ОСОБА_3, у я кого працівником міліції при проведенні огляду виявлен о та вилучено поліетиленовий пакет, що містив подрібнену р ечовину рослинного походжен ня зеленого кольору, а саме н аркотичний засіб - канабіс, масою - 9,9 г., який він незакон но зберігав для власного вжи вання без мети збуту.

25.11.2011 СВ ЛУ в метрополітені, пі дпорядкованого ГУМВС Україн и в м. Києві відносно ОСОБА_3 було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 309 КК України т а пред' явлено обвинуваченн я.

25.11.2011 ОСОБА_3 був затри маний в порядку ст. 115 КПК Укра їни.

Враховуючи наведене, дані п ро особу обвинуваченого, яки й обвинувачується у вчиненні діяння, що містять склад злоч ину, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 309 КК Україн и у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, а так ож враховуючи, що обвинуваче ний має не зняту та не погашен у в установленому законом по рядку судимість, вчинив нове діяння, що підпадає під ознак и злочину, не працює, може ухил ятись від слідства і суду та п родовжувати злочинну діяльн ість, приходжу до висновку пр о необхідність обрання відно сно нього запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Керуючись ст. ст. 148, 150, 165, 165-1, 165-2 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Обрати відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, обвинуваче ного у вчиненні злочину, пере дбаченого ч.1 ст.309 КК України, з апобіжний захід у вигляді вз яття під варту.

Строк тримання під вартою р ахувати з 25 листопада 2011 року з 17 год.00 хв.

Контроль за виконанням пос танови покласти на Київськог о транспортного прокурора.

Постанова може бути о скаржена до Апеляційного суд у м. Києва протягом трьох діб з дня її винесення.

СУДДЯ Войтенко Т. В.

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено19.01.2012
Номер документу20844200
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-863/11

Постанова від 01.07.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 25.10.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Мусулевський Я. А.

Постанова від 17.09.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Постанова від 28.07.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва(Швидка) Н. Г.

Постанова від 21.07.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва(Швидка) Н. Г.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Черненко І. В.

Постанова від 05.09.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Даниленко В. В.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні