Постанова
від 14.12.2011 по справі 2а-11898/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2011 р. № 2а-11898/11/1370

Львівський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Кос тецького Н.В.,

за участю секретаря судово го засідання Гол однікова О.В.

представника позивача Га вришків О.М.

розглянувши у відкритому судовому з асіданні адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Личаківському районі м. Л ьвова до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Каска д»про стягнення податкового боргу -

в с т а н о в и в :

ДПІ у Личаківс ькому районі м. Львова зверну лась в суд з позовною заявою д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Каскад»та пр осить з підстав, наведених у н ій, стягнути з відповідача 44464 грн. 24 коп. податкового боргу.

Позовні вимоги мотивован і тим, що відповідач неналежн им чином виконує вимоги щодо сплати податків та зборів пе редбачених Податковим кодек сом України.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала повністю, наве ла пояснення, аналогічні вик ладеним в позові, просила суд задовольнити позовні вимоги .

Відповідач повторно явки п редставника в судове засідан ня не забезпечив, хоча повідо млявся про розгляд справи на лежним чином, що підтверджує ться повідомленням про вруче ння судової повістки про вик лик з відміткою «вручено 06.12.2011р .».

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника позивача, дослідивши докази по справі, суд вважає, що позов підлягає до задовол ення, мотивуючи це наступним .

Згідно п.п. 20.1.28 п.20.1 ст.20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право застосовувати д о платників податків фінансо ві (штрафні) санкції, стягуват и до бюджетів та державних ці льових фондів суми грошових зобов'язань та/або податков ого боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми про строченої заборгованості су б'єкта господарювання перед державою (Автономною Респуб лікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (п озикою), залученим державою (А втономною Республікою Крим ч и територіальною громадою мі ста) або під державну (місцеву ) гарантію, а також за кредито м з бюджету в порядку, визначе ному цим Кодексом.

Відповідно до п.57.1.ст.57 ПК Укра їни платник податків зобов'я заний самостійно сплатити су му податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним пода тковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настают ь за останнім днем відповідн ого граничного строку, перед баченого цим Кодексом для по дання податкової декларації , крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 57.2. цієї є статті у ра зі коли відповідно до цього К одексу або інших законів Укр аїни контролюючий орган само стійно визначає податкове зо бов'язання платника податків з причин, не пов'язаних з пору шенням податкового законода вства, такий платник податкі в зобов'язаний сплатити нара ховану суму податкового зобо в'язання у строки, визначені в цьому Кодексі, а якщо такі стр оки не визначено, - протягом 30 к алендарних днів, що настають за днем отримання податково го повідомлення-рішення про таке нарахування.

У відповідності до п. 57.3. цієї статті у разі визначення гро шового зобов'язання контролю ючим органом за підставами, з азначеними у підпунктах 54.3.1-54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодек су, платник податків зобов'яз аний сплатити нараховану сум у грошового зобов'язання про тягом 10 календарних днів, що н астають за днем отримання по даткового повідомлення-ріше ння, крім випадків, коли протя гом такого строку такий плат ник податків розпочинає проц едуру оскарження рішення кон тролюючого органу.

Відповідно до п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14 П К України податковий борг - су ма узгодженого грошового зо бов'язання (з урахуванням штр афних санкцій за їх наявност і), але не сплаченого платнико м податків у встановлений ци м Кодексом строк, а також пеня , нарахована на суму такого гр ошового зобов'язання

Згідно п.59.1. ст. 59 ПК України У р азі коли платник податків не сплачує узгодженої суми гро шового зобов'язання в устано влені законодавством строки , орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку в изначеному для надсилання (в ручення) податкового повідом лення-рішення.

З матеріалів справи вбач ається, що ТзОВ «Каскад»заре єстрований 02.09.2005р. виконавчим к омітетом Львівської міської ради .

Відповідач взятий на облік платника податків у ДПІ у Лич аківському районі м. Львова 07. 09.2005р. за №6858, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків від 10.08.2011р.

Як вбачається з акту про рез ультати камеральної перевір ки своєчасності сплати узгод жених податкових зобов' яза нь до бюджету №146/15-1 від 11.07.2011р. від повідачем в порушення вимог п.57.1 ст.57 ПК України несвоєчасн о сплачено узгоджену суму по даткового зобов' язання з по датку на прибуток.

Як вбачається з матеріалів справи, заборгованість з под атку на прибуток у відповіда ча в сумі 14491,10 грн. виникла в рез ультаті несплати податковог о зобов' язання, визначеного податковим повідомленням-рі шенням від 11.07.2011р. №0003851510 та у зв' я зку із несплатою самостійно задекларованого податковог о зобов' язання згідно подан ої декларації з податку на пр ибуток за 1 квартал та 2 кварта л 2011р.

Заборгованість з податку н а додану вартість у відповід ача виникла в сумі 29880,56 грн. у зв ' язку із несплатою самостій но задекларованого податков ого зобов' язання згідно под аної декларації з ПДВ за липе нь, серпень 2011р., уточнюючого ро зрахунку податкового зобов' язання з ПДВ у зв' язку з випр авленням самостійно виявлен их помилок від 14.09.2011р., уточнююч ого розрахунку податкового з обов' язання з ПДВ у зв' язк у з виправленням самостійно виявлених помилок від 29.09.2011р.

На виконання вимог закон одавства, ДПІ у Личаківськом у районі м. Львова винесено по даткову вимогу №528 від 20.04.2010р.

Судом встановлено, що вжиті податковим органом заходи щ одо погашення відповідачем п одаткової заборгованості, пе редбачені чинним законодавс твом, не мали результатів.

За таких обставин, су д вважає, що позовні вимоги пі дставні і обґрунтовані, а том у адміністративний позов під лягає до задоволення.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 К АС України, зокрема, частин 2 т а 4, судові витрати у формі суд ового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 17, 18, 49, 51, 94, 158, 160-163, 167 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ка скад»(код ЄДРПОУ 33753125) в дохід Де ржавного бюджету України 44464 (с орок чотири тисячі чотириста шістдесят чотири) гривні 24 ко п. податкового боргу.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення до Львівського апеляці йного адміністративного суд у через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляц ійного адміністративного су ду. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цьо го Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому пров адженні апеляційна скарга по дається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку пе редбаченому ст. 254 КАС України .

Повний текст постанови виг отовлено 19.12.2011 р.

Суддя Костецький Н.В.

Дата ухвалення рішення14.12.2011
Оприлюднено19.01.2012
Номер документу20861976
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11898/11/1370

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 27.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 27.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні