Постанова
від 05.01.2012 по справі 6132/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 січня 2012 р. Справа № 2-а-6132/11/2170

Херсонський окружни й адміністративний суд у скл аді головуючої судді Ковбій О.В., розглянувши в порядку ско роченого провадження адміні стративну справу за позовом Державної податкової інспек ції у м. Херсоні до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Золота рибка" про припинен ня юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інсп екція у м. Херсоні (далі - ДПІ у м . Херсоні, позивач) звернулас я до суду з адміністративним позовом, у якому просить прип инити юридичну особу - Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "Золота рибка" (далі- від повідач).

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, був п овідомлений про розгляд спра ви в порядку скороченого про вадження, строк та порядок по дання заперечення проти позо ву, а також наслідки неподанн я такого заперечення, поштов е повідомлення про вручення поштового відправлення було направлено рекомендованим л истом за місцем знаходженням відповідача: м. Херсон, вул. Червонофлотська, 40, кв. 16, одна к до суду повернувся поштови й конверт з відміткою Укрпош ти, про те, що товариство за вк азаною адресою не знаходитьс я.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву в порядку скороченого про вадження за наявними у справ і доказами.

Згідно із матеріалами спра ви позовні вимоги ДПІ у м. Херс оні обґрунтовані тим, що відп овідач не подає до позивача б ухгалтерську звітність та по даткові декларації. Податков ий борг відсутній. Це є підста вою для припинення юридичної особи.

Дослідивши матеріали спра ви, суд приходить до висновку , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню з наступних пі дстав.

Відповідно до пп. 16.1.2. та пп. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу У країни платник податків зобо в'язаний вести в установлено му порядку облік доходів і ви трат, складати звітність, що с тосується обчислення і сплат и податків та зборів, подават и до контролюючих органів у п орядку, встановленому податк овим та митним законодавство м, декларації, звітність та ін ші документи, пов'язані з обчи сленням і сплатою податків т а зборів.

Дослідженням письмових до казів встановлено, що відпов ідно до акту позивача від 23.11.2011 року № 487/15-1/19237578 "Про результати пе ревірки надання податкових з вітів про результати фінансо во-господарської діяльності підприємства" з 09.02.2010 р. по 23.11.2011 р., відповідачем податкова звіт ність не надавалася.

Як платник податків відпов ідач взятий на облік в органа х державної податкової служб и з 15.06.1993 року за № 1147 та перебуває на обліку в ДПІ у м. Херсоні.

Дослідженням довідки ДПІ у м. Херсоні від 24.11.2011 року № 12851/9/24-014 в становлено, що відповідач за боргованості перед бюджетом не має.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" юридич на особа припиняється за суд овим рішенням, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов"язано з бан крутством юридичної особи, з окрема є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону.

Строки подання податкових декларацій встановлені Пода тковим кодексом України.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, тому суд погодж ується з вимогами позивача п ро припинення юридичної особ и відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" суд, як ий постановив рішення про пр ипинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством ю ридичної особи, у день набран ня таким рішенням законної с или направляє його копію дер жавному реєстратору за місце знаходженням юридичної особ и для внесення до Єдиного дер жавного реєстру запису про с удове рішення.

Згідно з ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б'єкт владних повноважень, а в ідповідачем - фізична чи юрид ична особа, судові витрати, зд ійснені позивачем, з відпові дача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 К АС України, ст. ст. 33, 38 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" суд -

постановив:

Позовні вимоги Державно ї податкової інспекції у м. Хе рсоні про припинення юридичн ої особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Золота рибка" (код ЄДРПОУ 19237578).

Копію постанови направити державному реєстратору та с торонам по справі.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з моменту її отрим ання.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Ко вбій О.В.

кат. 8.3.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено19.01.2012
Номер документу20863021
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6132/11/2170

Постанова від 05.01.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні