Постанова
від 16.01.2012 по справі 5009/104/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/1/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

16.01.12 Справа № 5009/104/12

м. Запоріжжя

Кредитор - Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Комунарському районі м.З апоріжжя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "ПІК", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 2 2130246

Банківська установа, що здійснює розрахунково - касове обслуговування бор жника - відомості відсутні

про банкрутство

Суддя Кричмаржев ський В.А.

За участю представників :

- кредитора - ОС ОБА_1 (за довіреністю)

- боржника - не з' яви вся

Розглядається заява Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни у Комунарському районі м. Запоріжжя про визнання Тов ариства з обмеженою відповід альністю виробничо-комерцій на фірма "ПІК", м. Запоріж жя, банкрутом відповідн о до статті 52 Закону України “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” (да лі за текстом - Закон про бан крутство) у зв' язку з н еспроможністю останнього ви конати свої грошові зобов ' язання перед кредиторо м та відсутністю боржника за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 05.0 1.2012р. заяву УПФУ у Комунарськом у районі м. Запоріжжя про пору шення справи про банкрутство ТОВ. виробничо-комерційна фі рма "ПІК" прийнято до розгляду та порушено провадження у сп раві № 5009/104/12, введено морато рій на задоволення вимог кре диторів, засідання суду приз начене на 16.01.2012р. о 10-30год.

Представник боржника у суд ове засідання, що відбулося 16. 01.2012р., не з' явився, про час та м ісце його проведення повідом лений належним чином в устан овленому законом порядку, ві дзиву на заяву не надав.

З огляду на обмеженість про цесуальних строків та достат ність матеріалів справи для прийняття рішення господарс ький суд вважає за можливе ро зглянути справу без представ ника боржника.

Заслухавши пояснення пред ставника кредитора та вивчив ши надані документи, суд -

Установив:

Товариство з обмежен ою відповідальністю виробни чо-комерційна фірма "ПІК" заре єстроване виконавчим коміте том Запорізької міської ради в Єдиному державному реєстр і за адресою: 69083 м. Запоріжжя ву л. Східна, 5-А, код з ЄДР - 22130246.

Боржник є платником страхо вих внесків до Пенсійного фо нду України відповідно до по ложень Закону України «Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

З поданої ініціюючим креди тором заяви про порушення сп рави про банкрутство вбачаєт ься, що вимоги до боржника вин икли у зв' язку з неспла тою заборгованості по загаль нообов' язкових страх ових внесках.

Відповідно до ч.2 статті 17 Зак ону України «Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування» страхувальник з обов' язаний згідно з діючим законодавством нараховуват и, обчислювати і сплачувати в установлені строки та у повн ому обсязі страхові внески.

Згідно з п.6 статті 20 Закону У країни «Про загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання»страхувальники зобов 'язані сплачувати страхові в нески, нараховані за відпові дний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календ арних днів з дня закінчення ц ього періоду.

Станом на 28.12.2011 року борг по зб ору, термін сплати яких наста в на обов'язкове державне пен сійне страхування в розмірі 718,50грн. (за період з 01.08.2003 року по 01. 12.2003 року) не сплачений.

Постановою господарського суду Запорізької області ві д 25.10.2007 року у справі № 14/3 27/07-АП вим оги УПФУ в Комунарському рай оні м. Запоріжжя по стягненню заборгованості з ТОВ ВКФ "ПІК " в сумі 529,12грн. задоволено в пов ному обсязі. Видано виконавч ий лист, який передано до орга нів державної виконавчої слу жби для примусового виконанн я.

Жовтневим ВДВС Запорізько го міського управління юстиц ії в ході виконавчого провад ження встановлено, що боржни к за юридичною адресою не зна ходиться і нове місцезнаходж ення боржника не встановлено .

Відповідно до статті 1 Закон у про банкрутство безспірним и вимогами кредиторів є вимо ги кредиторів, визнані боржн иком, інші вимоги кредиторів , підтверджені виконавчими д окументами чи розрахунковим и документами, за якими відпо відно до законодавства здійс нюється списання коштів з ра хунків боржника.

Таким чином, загальна сума б езспірних вимог УПФУ у Комун арському районі м. Запоріжжя до ТОВ. ВКФ "ПІК" складає - 1.247,62г рн.

До Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців внесено запис про відсутність юридич ної особи за місцезнаходженн ям.

Відповідно до статті 52 Зако ну про банкрутство у разі, якщ о керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у р азі ненадання боржником прот ягом року до органів податко вої служби згідно із законод авством податкових декларац ій, документів бухгалтерсько ї звітності, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника, зая ва про порушення справи про б анкрутство відсутнього борж ника може бути подана кредит ором незалежно від розміру й ого вимог до боржника та стро ку виконання зобов' язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - Товарист во з обмеженою відповідальні стю виробничо-комерційна фір ма "ПІК" підприємницьку чи інш у діяльність не здійснює, за м ісцезнаходженням керівні ор гани підприємства та будь-як е майно не знаходиться, а тому за таких обставин слід визна ти його банкрутом та відкрит и ліквідаційну процедуру.

Статтею 52 Закону про банкру тство передбачено, що господ арський суд у двотижневий ст рок з дня винесення ухвали пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство відсутн ього боржника виносить поста нову про визнання відсутньог о боржника банкрутом, відкри ває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініц іюючого кредитора за згодою останнього.

Ініціюючим кредитором зап ропоновано призначити лікві датором банкрута арбітражно го керуючого - Чулакова Петр а Ігоровича (ліцензія Держав ного департаменту з питань б анкрутства серії НОМЕР_1 в ід 24.10.2007р., адреса для листуванн я: АДРЕСА_1).

Враховуючи ту обставину , що законом надано господ арському суду право вибору і призначення арбітражного ке руючого, суд вирішив при значити ліквідатором у справ і - Чулакова П.І.

Інших кандидатур ліквідат ора до господарського суду н е надходило.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з об меженою відповідальністю ви робничо-комерційна фірма "ПІ К", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 22130246, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором призначити а рбітражного керуючого - Чул акова Петра Ігоровича (ліцен зія Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 24.10.2007р., адреса для л истування: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора згідно зі статтею 23 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом»здійсн ити у п' ятиденний строк опу блікування в офіційних друко ваних органах відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури. Докази публікац ії та примірник оголошення н адати суду у строк до 28 січня 201 2р.

Зобов' язати лікві датора у визначеному Законом України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»по рядку та строк здійснити лік відаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та л іквідаційний баланс для затв ердження.

Копію постанови надісл ати: кредитору, ліквіда тору, банкруту, державному ре єстратору виконавчого коміт ету Запорізької міської ради , Жовтневому ВДВС Запорізько го міського управління юстиц ії, державному органу з питан ь банкрутства.

Суддя В .А. Кричмаржевськи й

16.01.2012

Чулаков Петро Ігорович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.01.2012
Оприлюднено20.01.2012
Номер документу20901909
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/104/12

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 05.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні