Постанова
від 19.01.2012 по справі 0814/754/2012
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ



Дата документу 19.01.2012                                                                           Дело №  0814/754/2012

Номер производства 4/0814/40/2012

ПОСТАНОВЛЕНИЕ

« 18 » січня 2012 року                                                                                     м. Запоріжжя

Суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя Нікітенко Н.П., розглянувши подання першого заступника Голови комісії з проведення реорганізації ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя, першого заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкової міліції ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя підполковника податкової міліції ОСОБА_1 про проведення огляду житла чи іншого володіння особи,-

В С Т А Н О В И В :

З наданих до суду матеріалів вбачається, що відділом податкової міліції ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя проводиться дослідча перевірка з питань дотримання вимог податкового законодавства службовими особами ТОВ «ВКФ «Гармонія» (ЄДРПОУ 6949739) під час здійснення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Шутаф» (ЄДРПОУ 34501781) та ТОВ «Підприємство «Мабат» (ЄДРПОУ 36604791). Матеріал дослідчої перевірки зареєстрований 18.01.2012 року до КОЗП ВПМ ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя під № 5.

Проведеною дослідчою перевіркою встановлено, що в період часу з березня по листопад 2008 року ТОВ «Шутаф» постачало товари (роботи, послуги) на адресу ТОВ «ВКФ «Гармонія» на загальну суму 4 628 716,8 грн, у.т.ч. (ПДВ 771 452,8 грн.). Також встановлено, що в період часу з жовтня 2009 року по травень 2010 року ТОВ «Підприємство «Мабат» постачало товари (роботи, послуги) на адресу ТОВ «ВКФ «Гармонія» на загальну суму 2 004 324 грн, у.т.ч. (ПДВ 334 054 грн.).

Відповідно у податкових деклараціях з ПДВ за березень, квітень, травень, липень, серпень, вересень, жовтень та листопад 2008 року, службові особи ТОВ «ВКФ «Гармонія» включили до складу податкового кредиту підприємства суми з ПДВ, сформовані за рахунок фінансово-господарських операцій з ТОВ «Шутаф», чим зменшили податкові зобов'язання з ПДВ власного підприємства у зазначеному проміжку часу на загальну суму 771 452,8 грн.   

Окрім того, у податкових деклараціях з ПДВ за жовтень та листопад 2009 року, лютий, квітень та травень 2010 року службові особи ТОВ «ВКФ «Гармонія» також включили до складу податкового кредиту підприємства суми з ПДВ, сформовані за рахунок фінансово-господарських операцій з ТОВ «Підприємство «Мабат», чим зменшили податкові зобов'язання з ПДВ власного підприємства у зазначеному проміжку часу на загальну суму 334 054 грн.   

Разом з тим, опитаний в ході перевірки директор ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, що мешкає за адресою:            м. Запоріжжя, вул. Жуковського 18, пояснив, що ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств не мав і не має, ніяких договорів, первинних бухгалтерських документів, документів податкового обліку та звітності ніколи не підписував, та нікому не доручав, ніяких поставок товарів, робіт та послуг від імені зазначених підприємств не здійснював, оскільки зареєстрував зазначені підприємства на власне ім'я за винагороду, та. вперше чує про взаємовідносини зазначених підприємств з ТОВ «ВКФ «Гармонія»,

Таким чином, службові особи ТОВ «ВКФ «Гармонія», діючи умисно, з корисних мотивів, в період часу з 01.03.2008 року по 01.06.2010 року, достовірно знаючи, що                        ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» не постачали на їх адресу ніяких товарів, робіт та послуг, в порушення пп. 5.2.1 п.5.2 та п.п.5.3.9 п.5.3 ст. 5 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 22.05.97р. №283/97 - ВР із змінами та доповненнями, Закону України “Про податок на додану вартість” від 03.04.1997 р. № 168/97-ВР (зі змінами та доповненнями), п.2.16 "Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку", затвердженого Наказом Мінфіну України від 24.05.1995р. за № 88, абзацу 1 п. 5 Порядку "Про затвердження форми податкової накладної та порядку її заповнення", затвердженого наказом Державної податкової адміністрації 30.05.97р. за № 16, безпідставно включили до складу валових витрат та податкового кредиту з ПДВ підприємства суми по нібито поставлених на їх адресу ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» у особі директора ОСОБА_2 товарах, роботах або послугах у зазначеному періоді часу, що знайшло своє відображення у податкових деклараціях з податку на прибуток та податку на додану вартість ТОВ «ВКФ «Гармонія», чим зменшили податкові зобов'язання вищенаведеного підприємства на загальну суму 2 487 390,3 грн., в результаті чого до Державного бюджету України не надійшли грошові кошти у зазначеному розмірі, чим відповідно завдали шкоди державі у вищевказаному розмірі, що в 5 000 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є особливо великим розміром.

Дослідчою перевіркою встановлено, що за даними ЗМБТІ за підприємством ТОВ «ВКФ «Гармонія» зареєстровано нерухоме майно: квартира АДРЕСА_1 та нежитлова будівля, розташована за адресою м. Запоріжжя, вул. Задніпровська 17.

Окрім того, відповідно до даних ОАБ у Запорізькій області, директор та співзасновник ТОВ «ВКФ «Гармонія» ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3.

Отриманою під час проведення перевірки оперативною інформацію встановлено, що оригінали первинних бухгалтерських документів по взаємовідносинах ТОВ «ВКФ «Гармонія» з ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» можуть зберігатися за трьома вищеперерахованими адресами, а саме за адресою місцезнаходження офісу ТОВ «ВКФ «Гармонія» - у квартирі АДРЕСА_1, за юридичною адресою у фірмовому магазині ТОВ «ВКФ «Гармонія», що знаходиться у нежитловій будівлі, розташованій за адресою м. Запоріжжя, вул. Задніпровська 17 або за адресою реєстрації співзасновника та директора ТОВ «ВКФ «Гармонія» ОСОБА_3 за адресою АДРЕСА_2.

У поданні про проведення огляду житла чи іншого володіння особи, перший заступник Голови комісії з проведення реорганізації ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя, перший заступник начальника ДПІ – начальник відділу податкової міліції ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя підполковник податкової міліції ОСОБА_1, з метою встановлення місцезнаходження первинних бухгалтерських документів по взаємовідносинах ТОВ «ВКФ «Гармонія» з ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат», печаток ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» та інших предметів, документів та цінностей що можуть мати доказове значення по порушеній в майбутньому кримінальній справі чи забезпечення заявленого в майбутньому цивільного позову, просить винести постанову про проведення огляду житла чи іншого володіння особи за адресою місцезнаходження офісу ТОВ «ВКФ «Гармонія» - у квартирі АДРЕСА_1, що знаходиться на балансі зазначеного підприємства.

Відповідно до ст. 190 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи проводиться лише за вмотивованою постановою судді.

Суд вважає подання таким, що підлягає виконанню, оскільки непроведення огляду житла чи іншого володіння особи може перешкодити отриманню об'єктивних  даних для прийняття обґрунтованого та законного рішення в порядку ст. 97 КПК України.

Приймаючи до уваги, що у квартирі АДРЕСА_1, що знаходиться на балансі зазначеного підприємства, можуть знаходитися первинні бухгалтерські документи по взаємовідносинах ТОВ «ВКФ «Гармонія» з ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат», печатки ТОВ «Шутаф» та ТОВ «Підприємство «Мабат» та інші предмети, документи та цінності, що можуть мати значення для отримання об'єктивних  даних для прийняття обґрунтованого та законного рішення в порядку ст. 97 КПК України., керуючись ст. 130, 177, 190 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Дозволити проведення огляду житла чи іншого володіння особи у квартирі АДРЕСА_1.

Проведення огляду доручити співробітникам ВПМ ДПІ у Ленінському районі                       м. Запоріжжя.

Копію постанови направити до ВПМ ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя та прокурору Ленінського району м. Запоріжжя.

     Постанова оскарженню не підлягає.

Судья:                                                                                          Нікітенко Н. П.

Дата ухвалення рішення19.01.2012
Оприлюднено20.01.2012
Номер документу20921745
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —0814/754/2012

Постанова від 19.01.2012

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Нікітенко Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні