Постанова
від 29.09.2011 по справі 2а-4087/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

29 вересня 2011 року                                                                                2а-4087/11/1070                                                                                                          

Київський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого судді –                                                                  Лапія С.М.,

при секретарі –                                                                           Хім`як С.В..

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві  справу за адміністративним позовом  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Бориспільському  районі Київської області  до СВК «Надія»про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, -

в с т а н о в и в :

     

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 239 грн. 40 коп. у зв'язку з порушенням вимог ст. 45 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності».

Сторони в судове засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, представник позивача надав суду заяву, в якій просив розглядати справу за його відсутності, відповідач про причини неявки суд не повідомив.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований  як юридична особа  і взятий на облік як  платник страхових внесків.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності»Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України проводить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування.

       Згідно ст. 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»відповідач зобов'язаний щомісяця сплачувати до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві у Васильківському районі Київської області страхові внески в розмірі 0,2 відсотка від фонду заробітної плати.

       Відповідачем не було сплачено страхові внески за 4 квартал 2010 року, у зв'язку з чим утворилася заборгованість у сумі  239 грн. 40 коп.

        Відповідно до ч. 8 ст. 47 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»страхувальник здійснює страховий внесок до Фонду соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Відповідно до частини 1 та 2 статті 2 КАС  України завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Відповідно до частини 1 статті 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

  Суд,  дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що викладені в позовній заяві доводи позивача є обґрунтованими та  такими, що підлягають задоволенню.

        На підставі викладеного, керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

          

п о  с т а н о в и в :

Адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Бориспільському  районі Київської області  до СВК «Надія»про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків- задовольнити.

Стягнути з СВК «Надія»  (р/р 2600462 Бориспільська філія АБ «Укргазбанк», МФО 319025, код ЄДРПОУ 30640661) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Бориспільському районі Київської області (р/р 37171400900103, код 25885672)  заборгованість у сумі 239  (двісті тридцять дев`ять) грн. 40 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                                    Лапій С.М.

Постанова у повному обсязі виготовлена  .

Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20956375
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4087/11/1070

Постанова від 29.09.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні